Yoga Op Vakantie: 5 Tips Voor Extra Zen Op Reis | Yogakledingonline.nl | yogakledingonline.nl

Yoga Op Vakantie: 5 Tips Voor Extra Zen Op Reis

  • Geplaatst op
  • Door Franziska Mueller
Yoga Op Vakantie: 5 Tips Voor Extra Zen Op Reis

Zomertijd is vakantietijd. Ben je vrij en kun je lekker genieten van de zon? Heerlijk! Of je nou echt op reis gaat of nog even thuis blijft, vergeet dan vooral je yoga practice niet. We hebben een aantal tips om je vakantie nog net dat extra zen momentje te geven.

Zomertijd is vakantietijd. Ben je vrij en kun je lekker genieten van de zon? Heerlijk! Of je nou in het buitenland op avontuur gaat of nog even thuis blijft, vergeet dan vooral je yoga practice niet. We hebben een aantal tips om je vakantie nog net dat extra zen momentje te geven.

5 Tips Voor Yoga Op Vakantie

Veel yogi's hebben een échte yoga retraite op hun yoga bucket list staan. Ergens ver weg van thuis, rustig in de natuur, met yogalessen op het strand of in de bergen. Daar zouden wij ook zeker geen Nee tegen zeggen hoor! Maar je hoeft niet met zonsopkomst op een exotische locatie je Sun Salutations te doen en daarna alleen nog maar green smoothies te drinken om helemaal te ontspannen. Met een beetje extra aandacht kun je zelf dat gevoel creëren, waar je ook bent.

 

Wees voorbereid.

Heb je je koffers al ingepakt en nog wat ruimte over? Perfect! Vergeet dan niet je favoriete yoga outfit, afgestemd op het weer natuurlijk. Luchtige harembroeken zijn perfect voor warme zomerdagen: ze geven je wat meer ruimte dan strakke yogaleggings. Dankzij de frisse zomerkleuren kun je er ook gelijk mee op pad. Wist je trouwens dat er tegenwoordig speciale travel yogamatten bestaan? Deze zijn een stuk dunner en lichter en passen perfect in je koffer.

 

Sta vroeg op (maar ga ook eens uitslapen).

Het is geen geheim dat veel yogi’s in de ochtend hun yoga practice doen. Yoga is de ideale manier om je lichaam en geest zachtjes wakker te schudden. Plan een paar ochtenden in om met zonsopkomst op te staan en buiten te bewegen. Net voordat de rest van de wereld wakker wordt. Geniet van de rust, voel je voldaan en krijg een extra boost voor de rest van je dag. 

 

Probeer eens iets nieuws.

Volg een yogalesje bij een studio op je vakantiebestemming. Rol je eigen yoga mat uit op een rustig plekje in de natuur. Of ga op het strand zitten en laat de golven je ademhaling leiden. Dit is jouw kans om op een nieuwe manier zen te worden.

 

Geniet van de gezelligheid.

Ben je met je gezin op reis? Vraag ze om een keer mee te doen! Yoga kan voor kinderen ontzettend leuk zijn, vooral als je ze de grappige (dier)namen van je favoriete asana’s vertelt. Maar ook je relatie kan een extra boost krijgen door een gezamenlijke yogales. Kun je je partner overtuigen om een keertje mee te doen?

 

Wees niet te streng voor jezelf.

Je bent op vakantie om je batterijen weer op te laden. Laat dat dan ook je motivatie zijn om yoga te doen. Je hoeft echt geen gekke nieuwe balansoefeningen te leren of elke ochtend een power yoga flow te volgen. Ga liever even bewust op zoek naar wat je nodig hebt, en volg je gevoel. Yoga begint met je aandacht, en je ademhaling. Dan zullen je batterijen vanzelf weer opladen.

 

 

Dit zijn onze tips voor yoga op vakantie. Mis je nog een nieuwe yoga outfit of wat yoga accessoires voordat je aan de slag gaat? Op Yogakledingonline.nl vindt je alles wat je nodig hebt, van yoga kleding tot yoga matten, yoga bolsters & Co.

/>
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »