Yoga Kussen | yogakledingonline.nl
18 Producten

Een yogakussen is veelzijdig. Yogakussens zijn niet alleen te gebruiken om te mediteren, ze zijn ook prachtig als decoratie. Leg bijvoorbeeld een paar yoga kussens op je bank voor een mooie toevoeging aan jouw interieur. Ons assortiment is dusdanig uitgebreid dat je altijd wel een kussen kunt vinden wat geweldig past bij jouw interieur. Als je het kussen alleen wilt gebruiken bij meditatie of eventueel bij het doen van asana’s kun je de kleur bijvoorbeeld afstemmen op jouw yoga mat en andere yoga accessoires. Lees verder en ontdek meer over ons aanbod.

Een ronde yoga kussen gebruiken

De meest bekende vorm voor een yoga kussen is de ronde variant. Deze worden veel gebruikt tijdens het mediteren omdat ze voor de meeste mensen een erg goede steun bieden. Je zit hierop wat hoger waardoor je benen in de lotushouding lager op de grond komen. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk met een rechte rug zit. Het hebben van een goede houding is erg belangrijk omdat dit rugklachten kan voorkomen. Zeker tijdens een lange meditatiesessie is dat erg belangrijk. Het kan echter zijn dat je behoefte hebt aan meer steun, lees daarom vooral nog even verder over ons overige aanbod.

Steun van een halve maan kussen

Een halve maan yoga kussen wordt steeds bekender. Je zal bij gebruik snel merken waarom dit zo is. Waar een rond kussen of yoga bolster ophoudt met ondersteunen zal dit kussen ook de heupen nog steun geven. Dat is erg prettig als je nog niet zo flexibel bent in de heupen maar ook als je een blessure hebt. Je zal dan merken dat je met een yoga kussen in deze vorm veel ontspannener zit. Dit draagt bij aan een betere focus en dat is waar het om draait bij meditatie. Overweeg dus zeker eens om gebruik te maken van een halve maan yoga kussen.

Kiezen uit de verschillende hoogtes

Het is niet zo dat er bij kussens alleen een verschil zit in de vorm. Er zijn namelijk ook veel verschillende hoogtes verkrijgbaar die echt niet allemaal even fijn zullen zijn voor jou. Als je kort bent is een extra hoog yoga kussen niet handig om te gebruiken. Let dus zeker goed op de hoogte en kijk verder als alleen het uiterlijk. Het is mogelijk om het kussen iets lager te maken door er wat vulling uit te halen maar het is wel belangrijk om een yoga kussen aan te schaffen die in hoogte wel redelijk overeen komt met wat jij nodig hebt. Het is niet mogelijk om het yoga kussen hoger te maken als hoe je hem koopt omdat het kussen daardoor oncomfortabel zou worden door te veel vulling.

Het gebruiken van boekweit als vulling

Bij een yoga kussen is de vorm erg belangrijk voor de steun. Het materiaal waarmee hij gevuld wordt moet dus stevig zijn zodat het niet erg inzakt als je erop gaat zitten. Vaak wordt er gebruik gemaakt van boekweitkaf vulling. Dit draagt bij aan de stevigheid van het kussen en het is een milieubewust materiaal. Deze vulling kun je los bij ons aanschaffen waardoor je jouw yoga kussen kunt bijvullen als deze volume verliest.

De verschillende materialen

Voor de buitenkant van een yoga kussen wordt er gebruik gemaakt van verschillende materialen. Alle materialen binnen ons assortiment zijn milieubewust. Het is belangrijk dat de stof stevig is zodat de vorm van jouw yoga kussen goed behouden wordt. Je hebt niets aan een kussen wat inzakt zodra je erop gaat zitten. Als een plat kussen zou helpen bij het ondersteunen van jouw lichaam tijdens het mediteren dan waren de hoge modellen volledig overbodig. Binnen ons assortiment vind je linnen en katoen welke gebruikt worden bij een yoga kussen. In tegenstelling tot yoga kleding is het hierbij niet wenselijk als het materiaal rekbaar is en daardoor zal het wat stugger aanvoelen.

Bestel jouw yoga kussen online

Het is belangrijk dat een yoga kussen past bij jouw lichaam en wensen. Lees daarom voor de aanschaf goed de eigenschappen van het product. Je ziet daarnaast de afbeelding zodat je precies weet wat je kunt verwachten als je besteld. Plaats je de bestelling voor 23:30 uur dan kun je jouw yoga kussen de volgende dag al verwachten. Bestel snel en makkelijk een yoga kussen vanuit ons assortiment bij Yogakleding Online.

Lees meer
Lees minder