Yoga Mat | yogakledingonline.nl
21 Producten

Wanneer je begint met het beoefenen van yoga is het eerste wat je nodig hebt een yoga mat. Deze helpt je tijdens het doen van je asana’s op verschillende manieren. Het is een barrière tussen jou en de vloer waardoor je geen last hebt van de hardheid van de vloer. Daarnaast zorgt de mat ook voor extra grip. Hierdoor is het veiliger om de asana’s te doen en kan jij je beter concentreren. Je zorgt ervoor dat je een veilig en schoon plekje hebt om jouw oefeningen te doen. Veel producten zijn handig maar niet zo onmisbaar als een goede yoga mat. Lees verder om meer te ontdekken over ons assortiment yoga accessoires en kies vervolgens de perfecte mat uit.

De dikte van een yoga mat

Als je ons assortiment met yoga accessoires bekijkt dan zal je direct zien dat niet alle matten hetzelfde zijn. Er zit onder andere een verschil in de dikte. Hierdoor zal niet elke mat prettig zijn voor jou. Als je net begint met het beoefenen van yoga en je nog niet precies weet op welke vorm jij je wilt gaan richten dan kun je het best kiezen voor een basismat. Deze zijn ongeveer 5 mm dik. Hierop heb je goede grip tijdens het doen van de oefeningen en het is eenvoudig om balans te behouden. Wij hebben ook een extra dikke yoga mat in ons assortiment welke gebruikt wordt voor onder andere meditatie en yin yoga. Deze mat is super comfortabel en biedt veel steun. Een dunne yoga mat is daarentegen weer makkelijker om mee te nemen en is gemaakt voor extra grip. 

Een mat voor lange mensen

De gemiddelde yoga mat is ongeveer 180 cm lang wat voor de meeste mensen lang genoeg is. Als je erg lang bent kan je hierbij echter merken dat je elke keer net buiten de mat staat wat niet de bedoeling is. De extra lange yoga mat is 200 cm lang waardoor deze groot genoeg is voor iedereen. Uiteraard kun je deze ook gebruiken als je niet lang bent maar meer zekerheid wilt. Je zal hierbij namelijk niet snel misstappen en dus je grip verliezen. De mat is wel wat zwaarder dan de kortere modellen maar hier krijg je veel voordeel voor terug.

Goede grip bij asana’s

Een van de belangrijkste redenen voor het gebruik van een yoga mat is de grip. Bij verschillende asana’s is het belangrijk om balans te vinden en dat is niet mogelijk als je wegglijdt. Dit is waarom je geen oefeningen doet op de vloer. De matten die wij in ons assortiment hebben zorgen allemaal voor extra grip waardoor je de asana’s beter kunt uitvoeren. Het is wel belangrijk om op de dikte te letten vanwege je balans. De materialen die veel gebruikt worden zijn rubber en TPE, hiermee sta je altijd stevig op je plek.

Een yoga mat bestellen bij Yogakleding Online

Zoals je hebt kunnen lezen is een mat onmisbaar voor iedereen die yoga beoefent. Welke vorm van yoga je ook doet, je hebt een yoga mat nodig voor goede grip. Wij hebben een ruim assortiment met verschillende opties waardoor er ook voor jou een goede mat verkrijgbaar is. Online bestellen is erg makkelijk omdat je de mat en alle andere producten die je nodig hebt tegelijk kunt bestellen en alles wordt bij jou thuis bezorgd. Wanneer je bij ons bestelt voor 23:30 uur wordt jouw bestelling vaak de volgende dag al bezorgd. Je hebt 30 dagen bedenktijd en kunt eventueel gratis retour sturen. Bestel een yoga mat bij Yogakleding Online vanuit ons assortiment met producten die allemaal Fair en Eco zijn.

Lees meer
Lees minder