Meditatiekussen | yogakledingonline.nl
18 Producten

Als je gaat mediteren kan je dit op de grond doen maar dat is niet aan te raden. De vloer is vaak koud en het lang zitten is dan niet erg comfortabel. Als je pijn krijgt door de harde ondergrond word je afgeleid en dat komt het mediteren niet ten goede. Daarom raden wij aan om gebruik te maken van een meditatiekussen. Hiervan bieden wij verschillende soorten aan waardoor jij het gebruik kunt afstemmen op jouw wensen. Als je verder leest vertellen wij je meer over ons aanbod en natuurlijk over het gebruik van een meditatiekussen. Neem de tijd om een meditatiekussen uit ons assortiment meditatie accessoires te kiezen zodat je hier tijdens gebruik het meeste baat bij hebt.

Hoe gebruik je een meditatiekussen?

Het gebruik van een meditatiekussen is eigenlijk vrij eenvoudig. Je gaat hier op zitten tijdens het mediteren zodat je een zachte ondergrond hebt. De verschillende vormen maken geen verschil bij gebruik. Een dergelijk kussen wordt alleen gebruikt bij het zittende mediteren wat vaak gedaan wordt in de lotushouding. Het draagt ook bij over het behouden van een gezonde houding waarover je later nog meer zal lezen. Meditatie accessoires zijn makkelijk te gebruiken en vullen elkaar geweldig aan. Kies het juiste kussen en gebruik hem jarenlang met veel plezier.

De juiste vorm kiezen

Meditatiekussens bestaan in verschillende vormen. Een meditatiekussen rond wordt het meest gebruikt. Deze biedt voornamelijk steun aan de rug en helpt bij het aannemen van een goede houding. Het is niet voor iedereen prettig om de benen op eigen kracht in goede houding te houden, zeker als je nog niet heel flexibel bent kan pijn ontstaan zonder extra steun.

Verschillende diktes

Als je kijkt naar ons assortiment valt het misschien op dat niet alle kussend even dik zijn. Dit is erg logisch als je bedenkt dat ieders lichaam anders is. Welke dikte prettig is voor jou ligt aan jouw lengte en flexibiliteit. Een voordeel aan onze meditatiekussens is dat je hier vulling uit kunt laten lopen waardoor je de dikte zelf kunt aanpassen. Als je eerder gebruik gemaakt hebt van een meditatiekussen dan weet je welke dikte jij het fijnst vindt en dat maakt het aanschaffen van een nieuwe makkelijk. 

Een ingezakt meditatiekussen vernieuwen

Wanneer je een meditatiekussen lang gebruikt zal deze op een gegeven moment gaan inzakken. Dat komt omdat de vulling volume verliest. Het is dan niet nodig om een heel nieuw kussen aan te schaffen als je nog tevreden bent met degene die je hebt. Het is mogelijk om het kussen te openen en hier weer boekweitkaf vulling bij te stoppen. Zo vul je hem weer op totdat hij een prettige dikte heeft voor jou om te gebruiken. Als je na de aanschaf van het kussen wat vulling verwijderd is het dus verstandig om dit te bewaren voor later. Door het meditatiekussen te vernieuwen kan deze langer meegaan.

Een gezonde houding tijdens het mediteren

Wanneer je voor langere tijd in een houding gaat zitten is het belangrijk dat je goed zit. Hiermee bedoelen wij met een rechte rug. Door dit te doen voorkom je dat je rugklachten ontwikkeld en tijdens het mediteren al niet comfortabel zit. Door op een meditatiekussen te zitten is het makkelijker om jouw rug recht te houden. Het is belangrijk om het juiste meditatiekussen aan te schaffen om ervoor te zorgen dat je echt de juiste steun krijgt. Een rond meditatiekussen helpt vooral voor de rug. 

Een meditatiekussen van Yogakleding Online

Door bij ons te bestellen geniet je direct van een aantal voordelen. Wij zorgen voor snelle levering van alle producten. Als je besteld voor 23:30 uur wordt jouw bestelling de volgende dag al bezorgd. Al onze producten zijn ecologisch en komen vanuit eerlijke handel. Hierdoor kun je shoppen zonder schuldgevoel. Wij vinden het erg belangrijk om jou goede kwaliteit te leveren en dit merk je aan al onze producten. Een meditatiekussen gebruik je perfect in combinatie met onze yoga kleding en andere meditatie artikelen. Als je de keuze wilt hebben uit een ruim assortiment met producten van goede kwaliteit dan bestel je het best bij Yogakleding Online.

Lees meer
Lees minder