Gratis Ruilen & Retourneren (Nederland)

STAPPENPLAN - gratis ruilen en retourneren binnen NL


Bij Yogakledingonline.nl heb je 30 dagen bedenktijd en kun je gratis ruilen en retourneren (binnen Nederland, klik hier voor Belgie). Volg onderstaande stappen, zodat we jouw retour gemakkelijk en snel kunnen afhandelen.

LET OP: andere manieren van retourneren kunnen wij helaas niet vergoeden, het is dus heel belangrijk dat je onderstaande stappen volgt!


STAP 1) In de Verzend/Track and Trace email die je ontvangen hebt, vind je een retourlink. Klik op deze link en je wordt automatisch doorgezet naar een pagina van Myparcel. Dit bedrijf verzorgt voor ons het administratieve gedeelte van alle zendingen.

STAP 2) Druk op de knop 'Download en mail uw retour-label'. Het etiket wordt vervolgens naar jouw mail gestuurd en kun je printen op gewoon A4 papier met een standaard printer.

STAP 3) Vul het ruil/retour formulier in die je bij de bestelling hebt ontvangen en voeg deze toe aan jouw retour. Op dit formulier kun je aangeven welk item(s) je zou willen ruilen en/of retourneren. Bij ruilen: Wil je zeker weten dat jouw maat niet weg is als wij jouw retour ontvangen? Neem dan even contact met ons op, zodat we het alvast apart kunnen houden voor je.

STAP 4) Maak de doos of envelop goed dicht en plak het etiket erop. Belangrijk: zorg ervoor dat er geen andere etiketten van PostNL of andere verzendbedrijven zichtbaar zijn!

STAP 5) Breng jouw pakketje naar een PostNL Service Punt. Je vindt hier alle adressen: www.postnl.nl/locatiewijzer. Je hoeft daar dus niet meer te betalen. Neem voor de zekerheid altijd wel het bewijs van verzenden mee die je van de balie-medewerker ontvangt.


VEELGESTELDE VRAGEN


> HOE SNEL BEHANDELEN JULLIE EEN RETOURNERING?

Zodra het pakket bij ons gearriveerd is, ontvang je binnen 3 werkdagen een reactie en uiterlijk binnen 5 werkdagen is jouw retour behandeld. We boeken het geld retour of in het geval van ruilen, sturen de item(s) die je graag wilt ontvangen kosteloos naar je toe.


> IK HEB MIJN VERZEND/TRACK AND TRACE EMAIL NIET MEER, WAT NU?

Geen paniek :-) Neem even contact met ons op, dan sturen we je handmatig een retourlink.


> ER ZIT GEEN RUIL/RETOURFORMULIER IN MIJN PAKKET, WAT NU?

Oeps, sorry, dan zijn we die vergeten toe te voegen! Neem even contact met ons op, dan helpen we je verder.


> IK BESCHIK NIET OVER EEN PRINTER OM DE RETOURBARCODE TE PRINTEN, WAT NU?

Kun je misschien printen bij iemand anders, werk of bijvoorbeeld de supermarkt of bibliotheek? Als je echt geen mogelijkheid hebt, neem dan contact met ons op, dan zoeken we samen naar een oplossing.


> WAAROM DOEN JULLIE NIET STANDAARD EEN RETOUR-ETIKET IN ELK PAKKET?

We verzenden jaarlijks vele pakketten. Lang niet elke klant retourneert artikelen. Het zou dus zonde zijn als we overal een retouretiket zouden toevoegen, want deze zullen veel te vaak in de prullenbak belanden. We proberen daar waar mogelijk als shop te kiezen voor duurzame manieren van ondernemen. Zo recyclen we doosjes en verpakkingsmaterialen, hebben we eco en fairtrade merken en kiezen we voor zo veel mogelijk digitale communicatie. We hopen natuurlijk op je begrip!


> HEBBEN JULLIE EEN ANTWOORDNUMMER?

Nee, wij hebben geen antwoordnummer. Gratis retourneren kan alleen via bovenstaande stappen. Andere manieren van retourneren worden niet door ons vergoed.

 

RETOURVOORWAARDEN


- Je kunt ruilen en retourneren binnen 30 dagen, na deze periode komt het retourrecht te vervallen.

- Het artikel mag niet gebruikt of beschadigd zijn. Bij kleding dienen de prijs en merkkaartjes aan het item te hangen. Het liefst zien we ook de originele verpakking retour, hier kunnen namelijk artikelcodes opstaan en dan vergemakkelijkt het retourproces. Heb je breekbare items besteld en wil je deze terugsturen, zorg dan dat je deze heel goed verpakt, zodat het niet kapot kan gaan.

- Indien je een ander artikel wilt ontvangen (ruilen), dan neemt YogaKledingOnline eenmalig (per bestelling) de verzendkosten voor het opnieuw versturen voor haar rekening. Wil je dezelfde bestelling daarna nogmaals ruilen, dan wordt er €3,95 verzendkosten in rekening gebracht (binnen NL, voor Belgie is dit €4,95)

- Bij het retourneren van een volledige bestelling wordt het gehele aankoopbedrag inclusief verzendkosten die je betaald hebt binnen 5 werkdagen teruggeboekt op jouw rekening.

- Bij het retourneren van een gedeelte van de bestelling, wordt het aankoopbedrag van dit gedeelte binnen 5 werkdagen teruggeboekt op jouw rekening.

- Artikelen die ons inziens gebruikt, gedragen, gewassen of gebroken retour komen, zullen niet in behandeling genomen worden of extra kosten voor in rekening gebracht worden. We nemen dan telefonisch of per mail contact met je op om samen tot een oplossing te komen.

 

KLANTENSERVICE


Vragen? Bel of Whatsapp naar: +31 (0)6 8200 8704 of stuur een mail naar info@yogakledingonline.nl

(Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 09:30 tot 17:30 uur telefonisch en via Whatsapp bereikbaar. Van maandag tot en met vrijdag ontvang je binnen 3 uur een antwoord. In het weekend proberen we ook zo snel mogelijk te reageren op emails, hou rekening met een responstijd van 8 uur.)