Yoga legging kiezen: hoe vind je de juiste yoga legging? | yogakledingonline.nl

Yoga legging kiezen: hoe vind je de juiste yoga legging?

  • Geplaatst op
  • Door Elianne Smeets
Yoga legging kiezen: hoe vind je de juiste yoga legging?

De perfecte yoga legging kiezen moeilijk? Hier is jouw guide om in het vervolg alleen nog maar pareltjes van leggings uit te kiezen!

Herkenbaar? Een yoga legging kiezen om stylish de deur uit te gaan, die ook nog eens perfect zit én die niet doorschijnt, is lastig. Dus vaak eindig je in dezelfde legging op de mat, en stiekem wacht je het liefste tot deze weer uit de was komt zodat je hem weer aan kunt. Hier is jouw guide om in het vervolg alleen nog maar van dit soort pareltjes van leggings uit te kiezen!

De beste yoga legging

Een juiste yoga legging voor dames vinden kan door de overvloed aan keuzes juist erg lastig zijn. Misschien wil jij een legging waarin je je zó comfortabel voelt, dat je er daarna lekker mee op de bank kunt loungen. Of upstyle jij hem het liefst, bijvoorbeeld met een blazer, zodat je je tussen werk en de yogales niet eens hoeft om te kleden. En dan moet ie ook nog goed bij je lichaam passen, van een fijne kwaliteit zijn en het liefst natuurlijk met zo min mogelijk impact op het milieu. Let us help you!

Yoga leggings voor dames en belangrijke kenmerken

Om een goede yoga legging te kiezen, is het belangrijk om kenmerken zoals de pasvorm, kleuren en het materiaal mee te nemen. Jij kent jezelf het best, dus we hoeven niet alles uit te leggen. Maar met deze tips kun je misschien nét een stapje gerichter zoeken naar jouw favoriet!

1. Heupband

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur als het gaat om de taillehoogte van een legging. Sommige yogi's geven de voorkeur aan een high waist yoga legging. Dit ondersteunt de buik, geeft een gevoel van stabiliteit en staat natuurlijk heel leuk met een yoga crop top. Anderen hebben liever een lagere tailleband: dit kan zorgen voor meer bewegingsvrijheid en verkoeling.

Ken je ook al de yoga legging met omslag heupband? Deze zorgt voor extra warmte (heerlijk voor Yin-practices), extra stevigheid bij de buik (heel fijn na de zwangerschap of om onzekerheden te verbergen) én kan zo hoog of zo laag worden gedragen als je wil (als je zwanger bent, kun je hem zelfs helemaal open rollen). Multifunctioneel dus!

En een extra tip: zakken leggings snel af bij jou? Kies dan voor een extra lange yoga legging (je kunt die bij de benen hoger optrekken, waardoor hij overall beter blijft zitten)!

2. Materiaal

Je wil je yogales natuurlijk meer zen verlaten, dan dat je hem in kwam. Vermijd dus zeker materialen die niet ademen en ongemak kunnen veroorzaken. Het belangrijkste is dat de legging je in staat stelt om vrij en comfortabel te bewegen, ongeacht de yogastijl die je beoefent.

Welke stof yoga legging past bij welke yogastijl?

Voor dynamische yogastijlen zoals Vinyasa of Power Yoga is het ideaal om te kiezen voor een legging gemaakt van ademende materialen, die je vrij laten bewegen tijdens snelle en intense bewegingen. Een fijne verkoelende, snel drogende stof is bamboe. Ook gerecycled PET yoga leggings kunnen fijn zijn voor sweaty practices, omdat zweetdruppeltjes hierin snel verdeeld worden en dus nauwelijks zichtbaar zijn.

Voor meer ontspannende yogastijlen zoals Yin Yoga kun je het beste kiezen voor een legging die comfortabel en zacht aanvoelt, zoals een legging van biologisch katoen. Katoen ademt daarnaast goed en omdat het biologisch is, zijn er geen schadelijke stoffen aan te pas gekomen. Dus beter voor je huid!

3. Duurzaamheid

Door te kiezen voor duurzame kleding dragen we bij aan een meer rechtvaardige en verantwoorde mode-industrie, terwijl we genieten van stijlvolle kleding die onze waarden weerspiegelt. Kies bijvoorbeeld voor leggings gemaakt van gerecyclede (zoals gerecycled PET) of biologische materialen (zoals biologisch katoen, bamboe of Tencel). Je kunt ook letten op certificeringen zoals GOTS (Global Organic Textile Standard), die aangeven dat de legging voldoet aan hoge milieustandaarden.

Een duurzame yoga legging kopen is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor jou. De kwaliteit en liefde die in een duurzaam product zit, zorgt er ook voor dat het vaak langer mooi blijft en langer mee gaat.

Yoga kleding kopen

Krijg je al zin om jouw perfecte yoga legging uit te kiezen? Ga dan zeker naar onze yoga leggings voor dames. Je kunt hier jouw voorkeuren aangeven en alle opties die niet voor jou van toepassing zijn eruit filteren. Vind gemakkelijk jouw juiste legging en have fun bij je eerstvolgende yoga practice!

/>
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »