Yoga Bolster | yogakledingonline.nl
13 Producten

Bij het beoefenen van yoga kan je soms wat behoefte hebben aan extra steun. Een yoga bolster kan hier goed bij helpen. Deze leg je bijvoorbeeld onder je knieën of rug neer voor wat extra steun. Ze worden voornamelijk gebruikt bij rustigere vormen van yoga waarbij een houding voor langere tijd wordt aangehouden. Dit zijn vormen van yoga welke er zijn om te herstellen. Je past hiermee de asana’s aan op het lichaam. Je krijgt zoveel comfort als je gebruik maakt van de juiste yoga accessoires en als je goede yoga kleding draagt. Als je verder leest zal je meer ontdekken over het gebruik van de yoga bolster tijdens het uitvoeren van asana’s. Je kunt hier veel baat bij hebben als je hem op de juiste manier gebruikt.

Een ronde yoga bolster gebruiken

Een ronde yoga bolster wordt voornamelijk gebruikt bij yoga en pilates. Het gebruik hiervan is redelijk simpel en je kunt hem veelzijdig gebruiken. Deze schuif je bijvoorbeeld onder de knieholtes voor extra steun. Je kunt dit kussen ook onder de rug leggen voor extra steun als de rug niet helemaal plat hoeft te liggen. Bij bepaalde vormen van yoga is het belangrijk om het lichaam volledig te laten ontspannen en dan kun je een of meerdere bolsters gebruiken op verschillende plekken. Het lichaam is dan volledig ondersteund waardoor je alle spieren kunt ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan Yin yoga waarbij je posities lang aanhoudt om je lichaam te verkennen en goed aan te voelen of yoga Nidra wat yoga slaap betekend.

Kiezen voor een ovalen variant

Een ovalen of rechthoekige yoga bolster wordt voornamelijk gebruikt als steun onder het hoofd. Het is niet altijd goed om helemaal plat op je yoga mat te liggen. Deze vorm wordt voornamelijk gebruikt tijdens de eindontspanning of bij yoga Nidra. Doordat deze niet rond is blijft hij makkelijker op zijn plek liggen en lig je hiermee makkelijker geheel ontspannen. Een ovalen yoga bolster is platter waardoor je hierdoor een betere lighouding kunt aannemen.

Het stevige materiaal van de bolster

Bij een yoga bolster is de vorm erg belangrijk. Deze worden met een reden zo gemaakt. Omdat het zo belangrijk is dat de vorm behouden blijft wordt de buitenkant gemaakt van een stevig materiaal. Het is een dikke katoenen stof welke bijdraagt aan het behouden van de vorm. Dit zorgt er ook voor dat je lang gebruik kunt blijven maken van het kussen. Als je zelf een yoga bolster zou maken dan wordt er ook aangeraden een stevige en dikke stof te gebruiken. Als je gaat wassen is de buitenste laag het enige wat gewassen kan worden en het is dan ook belangrijk dat deze niet al het transpiratievocht doorlaat naar de binnenkant.

Gemaakt met boekweit vulling

De vulling van een yoga bolster is ongelofelijk belangrijk. Je verwacht steun te krijgen maar dat kan alleen als de vulling hier ook goed voor is en dus niet inzakt. Dat maakt dat boekweitkaf vulling een van de meest geschikte vullingen is. Dit wordt ook vaak gebruikt in meditatiekussens. Boekweit is een natuurlijk materiaal wat verwerkt wordt op een milieuvriendelijke manier. De vulling kan uit het kussen worden gehaald en vervangen worden en je kunt het kussen eventueel ook opvullen met meer vulling als deze wat volume is verloren. Het voordeel dat je dit kunt verwijderen is dat je de buitenste laag kunt wassen, de boekweit zelf mag namelijk niet nat worden.

Een yoga bolster of kussen gebruiken

Veel mensen die zoeken naar een kussen weten niet goed welke aan te schaffen. Een yoga kussen is het meest bekend omdat deze veel gebruikt wordt. Dit is hetzelfde als een meditatiekussen. Een yoga bolster is nog wat minder bekend onder de beginnende yogi’s en yogini’s. Toch is het bij veel vormen van yoga behulpzamer om een yoga bolster te kiezen. Ook tijdens het mediteren kan je hier namelijk veel profijt bij hebben. Je moet comfortabel zitten om een goede focus te kunnen hebben en een yoga bolster kan dan de benodigde steun bieden. Uiteraard kun je beide gebruiken als aanvulling op elkaar. Een yoga kussen gebruik je om op te zitten en de yoga bolster gebruik je dan als extra steun, onder je benen bijvoorbeeld. Deze yoga accessoires mogen zeker niet missen als je echt comfort wilt ervaren.

Bestel een yoga bolster bij Yogakleding Online

Online bestellen is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Je hoeft geen winkels meer af te struinen om te vinden wat je nodig hebt. Als je vandaag bij ons besteld voor 23:30 uur heb je de bestelling de volgende dag al in huis. Zeker met een yoga bolster is online bestellen een goed idee omdat deze best zwaar zijn. Bij vragen voordat je een bestelling plaatst kun je contact met ons opnemen bijvoorbeeld via de chatbox, wij helpen je dan met het maken van een keuze. Niet elke yoga bolster is hetzelfde dus het maken van een goede keuze is erg belangrijk. Bestel een yoga bolster die past bij jouw wensen vandaag nog bij Yogakleding Online.

Lees meer
Lees minder