Wat doe je aan naar Power Yoga? Lekker zweten in een comfortabele outfit. | yogakledingonline.nl

Wat doe je aan naar Power Yoga?

  • Geplaatst op
  • Door Muriël Grootaers
Wat doe je aan naar Power Yoga?

We love Power Yoga! Heerlijk werken aan jouw lichaam en geest op een actieve en dynamische manier. Maar wat trek je aan naar jouw Power Yoga les? Lees snel verder!

Wat doe je aan naar Power Yoga? Let’s get active!

Als je op zoek bent naar een actievere vorm van yoga dan is power yoga helemaal geschikt voor jou. Een power yoga les is hard werken en een geweldige work-out. Je zult jezelf in het zweer werken en jezelf uitdagen. Wat is Power Yoga nu precies? Waar komt het vandaan? En wat doe je aan naar Power Yoga? Dat vertellen we jou in deze blog.

Waar komt Power Yoga vandaan?

Yoga is al eeuwenoud, maar power yoga is een wat ‘jongere’ vorm van yoga met een grappig verhaal. In de jaren 30 kreeg yogi Tirumulai Krishnamacharya namelijk de opdracht van de prins van de Indiase stad Mysore om een krachtigere yogavorm te ontwikkelen. Zo gezegd, zo gedaan en Power Yoga was geboren en de Indiase prins was fit en in balans. In de jaren 80 werd Power Yoga een ware hit en toen is ook de naam ontstaan. Sindsdien wint deze vorm van yoga elke dag wat meer populariteit en is het een van de populairste yogavormen van het moment.

Wat is Power Yoga?

Power yoga is afgeleid van Ashtanga yoga en is een dynamische en krachtige yogavorm. Tijdens een Poweryoga les ga je fysiek aan het werk en worden de verschillende asana’s direct na elkaar uitgevoerd. Zoals bij alle vormen van yoga ben je tijdens het uitvoeren van de houdingen geconcentreerd bezig met je ademhaling. Tijdens een les power yoga komen zittende, staande en liggende houdingen aan bod en mag de de zonnegroet ook niet ontbreken. Een power yoga les wordt afgesloten met een moment van ontspanning.

Wat draag ik naar een Power Yogales?

Power Yoga is een intensieve yogavorm en daarom is het belangrijk dat je kleding draagt waarin je lekker kunt zweten. Daarnaast is comfort uiteraard enorm belangrijk. Stoffen die zweet goed absorberen zijn aan te raden en daarnaast is het fijn om extra lagen te dragen tijdens het begin en het einde van de les.

5 kleding must-haves voor Power yoga:

Een mouwloze top: Power yoga is een echte work-out en het zal zeker zweten geblazen worden tijdens een power yogales. Ga daarom voor een mouwloze top of een t-shirt met korte mouwen.

Een yoga BH: Omdat power yoga heel intensief en dynamisch is, is een (yoga) sport bh echt aan te raden. Tijdens het sporten is het enorm belangrijk om jouw borsten goed te ondersteunen.

Een legging of korte broek: Afhankelijk van het seizoen en de locatie kun je gaan voor een korte broek of een legging. Power Yoga wordt veel buiten beoefend en met mooi weer zijn yoga shorts heerlijk om te dragen.

Een long-sleeve of sweater: Aan het begin van een les ben je nog niet helemaal opgewarmd en is het fijn om een long sleeve of sweater over jouw luchtigere top te dragen. Hetzelfde geld voor het einde van de les welke is gericht op ontspanning. Doordat je hebt gezweet zal je lichaam snel afkoelen en is het raadzaam om een extra laag aan te trekken.

Yogasokken: Zweten en een gladde yogamat zijn geen goede combi en daarom zijn yogasokken heel fijn om te dragen tijdens een power yoga les. Deze sokken met anti slip laagje zorgen ervoor dat jij stevig op de yogamat blijft staan.

Nog even alles op een rijtje: Power yoga is een intensieve yogavorm waarbij je flink kan transpireren. Zorg er dus voor dat je luchtige kleding draagt gemaakt van stoffen welke zweet goed absorberen. Draag kleding waar jij je fijn in voelt en vergeet niet een extra laagje mee te nemen.

Namasté

/>
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »