0 Producten

Als je opzoek bent naar een veelzijdige doek die werkelijk voor alles gebruikt kan worden dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden namelijk de hamamdoek aan in allerlei kleuren. Dit is een doek die je kunt gebruiken op het strand, in de sauna, als yoga accessoires en meditatie. Het is dus een goede investering. Hier lees je meer over het gebruik van de hamamdoek en je zal zien dat de aanschaf hiervan een goede investering is. Lees daarom verder en je ontdekt zelf hoe geweldig een dergelijke doek is. Ze worden al jarenlang gebruikt in allerlei landen en ook jij kan nu van de voordelen gebruiken.

Een hamamdoek is veelzijdig te gebruiken

Zoals je hierboven al kort hebt kunnen lezen is de hamamdoek werkelijk overal te gebruiken. Dit komt door het geweldige materiaal maar ook door het formaat ervan. Denk bijvoorbeeld aan een dagje naar de sauna. Hierbij zal je warm zijn in de sauna maar kan het koud aanvoelen als je hier net uitkomt, een hamamdoek omslaan zorgt er dan voor dat je het niet te koud krijgt. Op een dagje strand is het wel prettig als je een doek hebt waar je helemaal op kunt liggen in plaats van de altijd net te kleine handdoek. Tijdens het mediteren kan je het koud krijgen omdat je stil staat of zit in een houding. Een doek omslaan zorgt ervoor dat je comfortabel bent gedurende de gehele meditatie.

Een dagje naar het strand

De meeste yoga accessoires zijn allee te gebruiken tijdens het uitvoeren van de asana’s maar dat is met de hamamdoek absoluut niet het geval. Een dagje naar het strand zou je niet moeten doen zonder deze doek. Door het formaat kun je er heerlijk op liggen in de zon maar je kunt hem ook omslaan op het moment dat het wat kouder begint te worden. Door het materiaal wordt vocht goed opgenomen en het droogt ook weer snel, daardoor is het ideaal als je even de zee ingaat.

Hamamdoek tijdens het mediteren

Meditatie is een belangrijk onderdeel van yoga omdat je hiermee werkt aan jouw geestelijke balans. Het dragen van de juiste yoga kleding is hierbij belangrijk omdat je daardoor niet gestoord wordt door kleding die niet goed zit. Je kan het koud krijgen omdat je constant stil zit en dat kan afleiden. Door een hamamdoek om te slaan zorg je ervoor dat je warm blijft. Door het grote formaat ben je helemaal bedekt en zal je het nooit koud hebben.

Biologisch katoen gebruiken

Wij hechten veel waarde aan het gebruik van eerlijke materialen. Wij willen dat jij zorgeloos kunt shoppen zonder schuldgevoel. De hamamdoeken binnen ons assortiment zijn gemaakt van biologisch katoen en zijn afkomstig vanuit de fairtrade. Katoen is een materiaal wat om verschillende redenen erg prettig is. Het neemt vocht snel op waardoor het niet op jouw lichaam zal achterblijven. Daarnaast voelt het licht aan en is het zacht op de huid. Dat zorgt ervoor dat het gebruik van een hamamdoek erg comfortabel is.

Een perfecte maat voor iedereen

Vaak heeft een yoga handdoek of meditatie omslagdoek geen handige maat. Handdoeken zijn meestal te klein om je echt goed te bedekken en omslagdoeken zijn weer onhandig groot. De hamamdoek heeft een perfecte tussenmaat. De doek is 210x100 cm groot. Deze maat maakt dat de doek perfect te gebruiken is in alle omstandigheden. Je kunt de doek helemaal om je geen slaan zonder dat deze half op de grond ligt. Op het strand is de doek een ideaal formaat omdat je er goed op kunt liggen zonder dat je benen half op het zand liggen. Het is niet voor niets dat de hamamdoek door mensen van overal in de wereld veel gebruikt worden.

Jouw hamamdoek wassen

Als je een hamamdoek gaat wassen is het belangrijk dit op de juiste manier te doen. Hiermee voorkom je kleurverlies en het kwijtraken van de franjes. Het wassen is in principe erg eenvoudig alleen bij de eerste keer is dit iets meer werk. Week de doek een paar uur in koud water en gebruik hierbij eventueel een scheutje azijn. De azijn zorgt ervoor dat de kleur behouden wordt. Controleer altijd voor het wassen dat de franjes goed vastzitten en trek ze eventueel nog even aan. Na het weken kan de hamamdoek gewassen worden in de wasmachine. Doe dit op maximaal 30 graden en gebruik geen wasverzachter. Laat de doek aan de lucht drogen en vouw hem daarna netjes op. Strijken en gebruiken van een droger is sterk af te raden.

Bestel jouw hamamdoek bij Yogakleding Online

Zoals je hebt kunnen lezen is een hamamdoek iets wat je echt in huis moet hebben. Je vindt deze gelukkig in allerlei kleuren binnen ons assortiment met yoga accessoires. Je hebt bij ons altijd de zekerheid dat onze producten ecologisch en faitrade zijn. Als je een bestelling plaatst voor 17:30 uur in de avond zal deze vaak de volgende dag al bezorgd worden. Je hoeft dus niet de deur uit om de hamamdoek snel te ontvangen. Bestel vandaag nog bij Yogakleding Online en geniet snel van jouw eigen veelzijdige hamamdoek.

Lees meer
Lees minder