Meditatie oogkussen | yogakledingonline.nl
3 Producten

Waarom een oogkussen?

Jouw ogen zijn een belangrijk deel van jouw lichaam. Hiermee moet je de hele dag alles zien en dat kan best intensief zijn. Veel mensen merken vermoeidheid dan ook als eerste op in de ogen. Om de ogen tijdens meditatie of bepaalde vormen van yoga goed tot rust te laten komen is simpelweg sluiten niet voldoende. Je merkt dan al snel dat je oogleden toch nog gespannen zijn of dat je zo nu en dan even snel je ogen opent. Om ervoor te zorgen dat jouw ogen volledig tot rust komen maak je gebruik van een oogkussen. Hierdoor kost het jou zelf geen inspanning om de ogen gesloten te houden en zullen deze het best tot rust komen.

Het kiezen van de beste optie

Bij een oogkussen zijn bepaalde factoren het meest belangrijk. In de eerste plaats is dat het gewicht ervan. Er moet lichte druk op de ogen zijn zonder dat dit onprettig aanvoelt. Het is zeer belangrijk dat het kussen niet te zwaar aanvoelt op jouw gezicht. Daarnaast is de vorm ook erg belangrijk. Als je het oogkussen niet prettig op jouw gezicht vindt liggen zullen je ogen alsnog niet goed tot rust komen omdat je afgeleid raakt. De een heeft een brilvorm waardoor de neus niet geraakt zal worden terwijl de ander het gezicht dus meer zal bedekken. Als je echt niet weet wat je prettig vindt dan zal je hiermee moeten experimenteren. Alleen zo kun je voelen met welk oogkussen jij het beste resultaat merkt.

Een oogkussen van Yogakleding Online

Zoals je hebt kunnen lezen is het aanschaffen van een oogkussen erg makkelijk als je de juiste kennis hebt. Je kunt veel voordeel halen uit het gebruik hiervan. Het is dan ook een erg goede investering om te doen. Ogen zijn een belangrijk onderdeel van jouw lichaam en het laten rusten hiervan is zeer belangrijk. Ook een yoga bolster kan hierbij helpen. Wij hebben een ruim assortiment voor jou om uit te kiezen.

Lees meer
Lees minder