Yogi en Yogini: van Yoga mat tot meditatiekussen | yogakledingonline.nl | yogakledingonline.nl

Yogi en Yogini: van Yoga mat tot meditatiekussen

  • Geplaatst op
  • Door Rosa den Houdijker
Yogi en Yogini: van Yoga mat tot meditatiekussen

Ken jij Yogi en Yogini al? We bieden yoga artikelen en meditatie benodigdheden van dit fairtrade merk. Van yogamatten tot meditatie kussens voor alle Yogi's en Yogini's.

Yogi & Yogini, het merk voor yogaliefhebbers

Ken jij het al? Yogi en Yogini is het merk voor yogaliefhebbers die hulpmiddelen nodig hebben voor hun yogales. Denk daarbij aan spullen zoals yogamatten, meditatiekussens, bolsters, riemen en yogablokken van kurk. 

Ontspannen en relaxed beginnen aan een yoga-sessie, pilates of meditatie? De artikelen van Yogi & Yogini Naturals zorgen ervoor dat je helemaal zen wordt.

Het is een Nederlands merk dat handelt in fairtrade yoga benodigdheden en meditatie artikelen. Er wordt samengewerkt met kleine fabrieken in diverse landen. Hier worden de goede arbeidsomstandigheden, voor alle werknemers en werkgevers, altijd bewaakt. Daarnaast halen ze ieder jaar geld op voor het project ‘Hulp aan anderen’. Ook yogakledingonline.nl doneert jaarlijks een mooi bedrag en staat volledig achter dit mooie initiatief.

Het assortiment van Yogi & Yogini

yogi yogini nl

De kern van de bedrijfsfilosofie van Yogi & Yogini is het distribueren van yoga kleding voor dames, props en meditatie producten die bijdragen aan levensvreugde en spirituele ontwikkeling van ons als mens. De accessoires zijn te omschrijven als spiritueel en hedendaags.

We bestellen regelmatig bij de Yogi & Yogini Naturals groothandel, en dat betekent dat we vrijwel altijd alle yoga benodigheden direct op voorraad hebben. Ons aanbod in de yogini webshop is breed en bestaat uit onderstaande yoga artikelen en hulpmiddelen:

Yogi & Yogini meditatiekussens

yogini meditatie kussenEen Yogi & Yogini meditatiekussen kenmerkt zich door de uitstekende kwaliteit. Er zijn ontzettende veel kleuren en afmetingen beschikbaar. Kies jij voor een effen meditatiekussen of zijn de meditatiekussens met print of borduursel van bijvoorbeeld het ohm teken of flower of life meer iets voor jou? Ook als je wat langer of juist kleiner bent, dan is een extra hoog kussen en extra laag kussen voor meditatie een uitkomst.

Goed om te weten: op alle meditatie kussens geldt een jaar garantie.

Yogi & Yogini yogamatten

Een yoga mat van Yogi & Yogini is er in een aantal varianten. Wij verkopen de basic mat voor starters. Perfect voor als je nog niet zeker weet of Yoga echt iets voor jou is en nog niet wilt investeren in een duurdere mat.

Yogi & Yogini bolster

yogini yoga bolsterDe bolster is één van de meest verkochte hulpmiddelen in de winkel. 

Een bolster voor Yoga is een langwerpig kussen met een ronde vorm. Net als ronde meditatiekussentjes zijn ze gevuld met boekweit. Dit zorgt ervoor dat ze stevig zijn en goede ondersteuning bieden. De Yogabolsters van Yogi & Yogini hebben bovendien een handig handvat, waardoor het verplaatsen heel gemakkelijk gaat. 

Wil je meer weten over yoga bolsters? Lees dan dit artikel.

Yogi & Yogini handdoeken

Glijden jouw handen en/voeten weg van de yoga mat? Het merk Yogi & Yogini heeft daar een perfecte oplossing voor: een yoga handdoek. Dit wordt ook wel een Hot Yogatowel genoemd. Ideaal als je zweet en daardoor geen grip hebt tijdens het uitvoeren van de asana's. 

Je legt de Yogini handdoek over je mat en je zult zien dat je nu goede grip hebt. De towel is gemakkelijk te wassen in de wasmachine, zodat je elke les weer fris kan starten. Yoga antislip handdoeken worden met name gebruikt bij intensieve yogavormen, zoals Power Yoga en Bikram/Hot Yoga.

Yogi & Yogini kurk blokken, riemen en yogamat tassen

Naast yoga matten, meditatiekussens, yoga bolsters en handdoeken, heeft dit merk ook yoga blokken van kurk, yogariemen, dekens en hippe yogamat tassen. Yogi Yogini is dus van alle markten thuis.

 

Yoga kleding voor de soulful Yogini

Het merk Yogi & Yogini biedt comfortabele en mooie yoga kleding voor dames. Denk hierbij aan yoga tops, t-shirts, yoga broeken en leggings. De grootste voordelen van Yogi & Yogini kleding zijn de perfecte pasvorm, betaalbaarheid, design en duurzaamheid.

Kenmerkend aan deze kleding voor soulful Yogini's, is dat er yoga-symbolen in zijn verwerkt. Bijvoorbeeld de zeven Chakra’s (energiecentra), het Ohm symbool (het geluid van de eerste schepping), de Lotusbloem (groei naar verlichting) en de Flower of Life (de levensbloem). Dat maakt jouw yoga outfit extra zen!

Betekenis Yogi Yogini

Het merk heeft nagedacht over haar naam. Een merknaam die uitstraalt wat het te bieden heeft. Omdat de yoga props geschikt zijn voor iedereen die yoga beoefent, is natuurlijk de naam 'Yogi & Yogini' super geschikt! Lees hieronder wat de betekenis is.

Wat is een Yogini?

Een Yogini is een vrouwelijke beoefenaar van Yoga. Dat kan de fysieke, mentale, emotionele richting van yoga zijn. Je hoeft dus niet een guru te zijn op dit gebied. Simpel gezegd: als je Yoga in welke vorm dan ook toepast in jouw dagelijkse leven als vrouw, dan ben je een Yogini. De betekenis is dus niet zoals velen denken dat je 24/7 non-stop yoga in en uit moet ademen. Als je leeft vanuit liefde, en liefde geeft aan de mensen, dieren en natuur om je heen en de basisprincipes en/of yoga houdingen kent, dan mag je jezelf een ware yogini noemen.

Wat is een Yogi?

Een Yogi is een mannelijke beoefenaar van Yoga. Ook hier geldt dat je niet alle boeken van de yoga-filosifie gelezen moet hebben of de meest ingewikkelde asana's moet kunnen uitvoeren. De betekenis van Yogi is dat je leeft vanuit de yoga gedachte en dit integreert in je dagelijkse bestaan. Dat kan zijn op de yogamat en daarbuiten, van de manier waarop je praat tegen een ander tot aan de voeding die je tot je neemt.

/>
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »