Blog - Waarom een Yoga bolster gebruiken? | yogakledingonline.nl

Waarom een Yoga bolster gebruiken?

  • Geplaatst op
  • Door Rosa den Houdijker

Hoe dien je een yoga bolster te gebruiken?


Er zijn veel manieren om een yoga bolster te gebruiken. Bolsters zijn prettig om op te zitten als je mediteert of ademhalingsoefeningen doet. Het helpt je om je te ontspannen en bevordert een diepe ademhaling. Maar de belangrijkste toepassing is ondersteuning geven aan het lichaam bij verschillende zittende en liggende yoga oefeningen.

Heb je een holle rug? Dan is het heerlijk om een joga bolster onder je knieholtes te leggen als je de savasana doet. Daardoor wordt de ruggengraat en de onderrug gemakkelijker op de grond gestrekt.

Heb je last van vastzittende schouders die naar voren staan? Leg dan bijvoorbeeld de yogabolster bij een liggende asana onder het middelste gedeelte van je rug en buig rustig naar achter. Op die manier opent je borstgebied, ook wel je hartgebied genoemd, en worden de schouders naar achter gedraaid. 

Heb je moeite met de asana 'Vis'? Dan kan het helpen om een yoga bolster in je rug te leggen, zodat je een extra steuntje krijgt op de ruggengraad omhoog te liften.

Ook bij de Kindhouding kan dit hulpmiddel goed van pas komen. Je gebruikt hem dan in de lengte ipv de breedte. Je legt de bolster dus vanaf je buik tot hoofd en laat je armen er rustig langs vallen. Dit kan fijn zijn als je moeite hebt om de knieen volledig te buigen. De hoek blijft dan namelijk groter.

/>
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »