Yoga Handdoek | yogakledingonline.nl
1 Product

Iedereen is wel bekend met het gebruik van een yoga mat en andere yoga accessoires. Toch is er vaak twijfel over het doel en gebruik van een yoga handdoek. Waar dient deze voor en waarom zou je hem moeten bestellen. Wij leggen je hier graag meer over uit zodat jij hier de voordelen van ziet. Het gebruik van een yoga handdoek is namelijk iets wat wij je echt aanraden. Lees verder en ontdek waarom wij dit aanraden en hoe je de handdoek gebruikt. Neem daarna op je gemak een kijkje in ons assortiment en ontdek de verschillende varianten die wij aanbieden. Uiteraard staat er bij elk product een extra uitleg zodat je hier ook de kwaliteiten van kent.

Veilig gebruik van een yoga handdoek

Vaak wordt een handdoek gebruikt om het lichaam af te drogen. Dit is met een yoga handdoek ook mogelijk maar hiervoor zijn ze niet gemaakt. Je legt deze doeken namelijk op de yoga mat neer. Bepaalde vormen van yoga zoals Bikram yoga zullen je erg laten zweten waardoor de yoga mat glad kan worden. De yoga handdoek zorgt ervoor dat de grip behouden blijft en jij je dus kunt blijven focussen op het uitvoeren van de asana’s. Om te zorgen dat je goede grip hebt zijn de handdoeken voorzien van antislip nopjes waardoor deze perfect zal blijven liggen op jouw yoga mat.

Opvangen van transpiratievocht

Wanneer je zweet op een yoga mat zal het vocht hier vaak wel een beetje intrekken maar het merendeel zal blijven liggen waardoor de mat erg glad wordt. Ook voelt het niet erg prettig aan om oefeningen te doen op al dat vocht. Door gebruik te maken van een yoga handdoek wordt het vocht veel beter opgevangen. Dit zorgt ervoor dat je goede grip houdt en dat je niet met jouw handen en voeten in nattigheid staat. Na gebruik kan een yoga handdoek makkelijk gewassen worden zodat je deze de volgende keer weer fris kunt gebruiken.

Welke maat kiezen?

Er is niet maar 1 maat yoga handdoek verkrijgbaar waardoor het belangrijk is om goed op te letten bij het aanschaffen hiervan. Het prettigste is wanneer de handdoek ongeveer dezelfde maat heeft als jouw mat. Dit is vooral zo bij Bikram yoga of Hot yoga omdat je hierbij over jouw hele lichaam veel zal zweten. Bij een andere vorm van yoga kan het voldoende zijn om slechts een yoga handdoek neer te leggen waar je jouw handen zal plaatsen. Deze bieden dan extra grip en vochtopname op die plek terwijl je verder de oefeningen doet op de mat zelf.

De Maha yoga handdoek gebruiken

Tijdens yoga maak je bij veel houdingen gebruik van je handen om op te steunen. Het is moeilijk te voorkomen dat je handen dan gaan zweten. Het is wel erg belangrijk dat je goede grip hebt met je handen om te voorkomen dat je uitglijdt. Als je een handdoek wilt gebruiken onder je handen welke vocht goed opneemt dan is de Maha yoga handdoek zeer geschikt. Deze worden geproduceerd door het Amerikaanse merk Prana. De afmetingen hiervan zijn 40 cm bij 50 cm. Dit maakt hem perfect om neer te leggen onder jouw handen. Het is een simpele en dunne handdoek waar je tijdens het gebruik dus nauwelijks iets van merkt.

Correct wassen van een yoga handdoek

Het is erg belangrijk om een yoga handdoek na gebruik te wassen. Hiermee voorkom je namelijk de groei van bacteriën en het achterblijven van nare luchtjes. Ook kan zweet vlekken geven die moeilijk te verwijderen zijn als de handdoek niet tijdig gewassen wordt. Het is erg belangrijk om de wasvoorschriften te volgen. Door de voorschriften te volgen voorkom je kleurverlies en krimpen van de yoga handdoek. Bij elk product staat een omschrijving met daarin ook de wasvoorschriften. Daarnaast heeft elke handdoek ook een label met daarom de voorschriften. Zo kun je nooit een vergissing maken waardoor de handdoek opeens gekrompen de machine uitkomt. Vergeet bovendien ook niet om je yoga mat schoon te maken met de yoga mat cleaner

Bestel jouw yoga handdoek bij Yogakleding Online

Online bestellen is makkelijk en je hoeft tegenwoordig helemaal niet lang te wachten. Urenlang thuis zitten tot de bezorger komt is ook absoluut niet nodig. Als je een yoga handdoek besteld vanuit ons assortiment heb je deze altijd snel in huis. Bestel je vandaag voor 23:30 uur dan heb je de handdoek de volgende dag al in huis. Daarnaast is het bestellen zelf ook erg makkelijk door het overzichtelijke assortiment. Je hoeft nooit lang te zoeken en door de duidelijke omschrijvingen weet je gelijk of het product bij jouw wensen past. Mocht je een product ontvangen wat toch niet helemaal naar wens is dan kun je deze erg eenvoudig en gratis retour sturen. Dit maakt het winkelen voor yoga spullen erg leuk. Bestel met groot gemak een yoga handdoek bij Yogakleding Online, je hebt altijd de zekerheid dat een product Eco & Fair is.

Lees meer
Lees minder