Online yogalessen: tips om je virtuele yoga te rocken! | yogakledingonline.nl

Online yogalessen: tips om je virtuele yoga te rocken!

  • Geplaatst op
  • Door Babet Alkema
Online yogalessen: tips om je virtuele yoga te rocken!

Door de lockdown ben je misschien genoodzaakt om naar online yogalessen te gaan. Vind je het lastig om aan deze lessen mee te doen? Wij vertellen je een aantal handige tips om je yoga practice easy peasy te maken!

Online yogalessen: tips om virtuele yoga te rocken!

Je hebt misschien al gemerkt dat de nieuwe coronamaatregelen flink in de weg staan voor je yogaplanning. Door de lockdown kan het lastig zijn om yoga als onderdeel van je daily routine te houden. Gelukkig bestaat er een groot aanbod aan online yogalessen die de practice van yoga nog steeds mogelijk maken. 

Vind je het lastig om aan deze lessen mee te doen? Dan zijn hier een aantal handige tips die je yogales easy peasy zullen maken. Zo kan je het meeste uit je online class halen.

 

Dare to shine

Het is zowel voor jou als de yogadocent belangrijk dat je duidelijk in beeld bent tijdens de yogalessen. Als je dit niet doet, kan je lastig gecorrigeerd worden op je alignment. Dus, laten we daar wat aan doen!

Wees vooral niet bang om op te vallen. Door je zichtbaarheid tijdens de les te verbeteren, voorkom je dat je de poses verkeerd aanleert of zelfs een mogelijke blessure. Draag bijvoorbeeld zo vaak mogelijk lichte kleding. Met zwarte of te donkere yogakleding is je alignment namelijk erg slecht van het scherm af te lezen. Kies daarom voor een lichte yoga top of een kleurrijke yoga legging als je graag een kleurtje wil.

Een andere handige tip is het afstemmen van je kleding op de drukte van je achtergrond. Gebruik yogakleding met een print als je in een witte of lege ruimte bent tijdens de les. Ga bijvoorbeeld voor een legging met print of kies een opvallende yoga top. Bevind je je in een drukke omgeving? Kies juist dan voor een rustige yoga-outfit zonder print.

Yogakleding online yoga

 

Creëer je eigen yoga spot

Bij het volgen van online yogalessen is het handig om een vaste plek in huis te kiezen. Als je de ruimte hebt, kan het fijn zijn om een plek te zoeken waar je in alle rust kan deelnemen aan de lessen. Zorg hierbij voor voldoende ruimte om je yogamat heen, zodat je je lichaam zonder obstakels kan bewegen en stretchen. Het is extra fijn als je ruimte ook netjes en opgeruimd is. Dat is niet alleen voor jezelf goed om niet afgeleid te raken tijdens je practice. Maar ook, don’t forget, je hebt je yogadocent in je huis uitgenodigd ; )

Het is ook prettig als je je eigen plekje kan omtoveren tot een kleine yoga studio. Investeer bijvoorbeeld in leuke yogakussens of handige hulpmiddelen als yogariemen en blokken. Zo creëer je een eigen rustgevende setting die zorgt voor full focus op de yogales.

Maar no stress, ook zonder deze yogaproducten kan je een fijne plek creëren die je in de stemming brengt voor yoga. Het neerzetten van een kaars werkt ook uitstekend om in de yogavibe te komen. Lees dan ons blog over hoe je je woonkamer kan omtoveren tot je eigen yogastudio

 

Goed geluid is key

Zonder goed geluid kom je niet vooruit. Het is belangrijk dat de instructies van de docent goed te horen zijn. Zet daarom vooraf je geluid hard genoeg aan, zodat je niks mist van de les. Vaak is het geluid dat uit de apparaten zelf komt niet hard genoeg om de instructies te volgen tijdens je practice. Om die reden is het verstandig om te investeren in iets praktisch als een speaker of box. Zo weet je zeker dat je niets mist van de aanwijzingen van de docent.

Tip: zorg ervoor dat je geluid op mute staat tijdens de virtuele lessen. Zo stoor je niemand met de geluiden uit je omgeving

 

Zoek een yogabuddy

Online les staat voor velen gelijk aangeen verplichtingen’. Dat maakt het natuurlijk veel makkelijker om een lesje over te slaan. Daarom is het slim om met iemand af te spreken om samen de lessen te doen. Naast het feit dat dit ontzettend gezellig is, zorgt het voor accountability. De afspraak met je yogapartner kan je aansporen om mee te doen aan de yogalessen. Een goede motivatiebron dus!

We get it. In tijden van corona is het natuurlijk lastiger om met mensen af te spreken. Daarvoor zijn alternatieven als Skype Meet Now en Whereby een mega handige uitvinding. Via dit soort platformen kan je met elkaar bellen tijdens de virtuele yogalessen en zo de oefeningen alsnog samen uitvoeren.

 

Koop een goede yogamat 

Heb je geen yogabuddy om je te motiveren? Prikkel jezelf dan door te investeren in een goede yogamat. Dit heeft hetzelfde effect als de aanschaf van een nieuwe yoga-outfit en kan ervoor zorgen dat je meer zin krijgt in de yogalessen. Ook hier geldt: quality above everything else! Investeer in een mat van hoge kwaliteit voor meer comfort en een kleinere kans op blessures. Kies bijvoorbeeld een mat met goede demping of een antislip yogamat. Lees onze yogamat guide voor meer tips.

 

 

Bonustip: rol je mat alvast uit zodat de eerste stap naar de yogales al gemaakt is en je zonder na te denken kan beginnen.

 

 

 

/>
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »