5x yoga houdingen voor meer energie! | yogakledingonline.nl

5x yoga houdingen voor meer energie!

  • Geplaatst op
  • Door Renée Bus
5x yoga houdingen voor meer energie!

Voel je je moe en futloos en heb je nergens energie voor? We got you! Met deze 5 yoga houdingen voel jij je energiek en klaar voor de dag.

5x yoga houdingen voor meer energie!

Ken je dat gevoel dat je wakker wordt en eigenlijk alles vanaf dat moment al fout gaat? Je morst je koffie, je fiets gaat stuk, je staat in de file of je mist net je trein. Of misschien is het gewoon de tijd van het jaar. Het einde van de winterperiode is in zicht en veel mensen voelen zich dan een beetje futloos en moe. Herken je dat gevoel en heb jij een boost nodig? Hier heb je 5 yoga houdingen die je geest in slechts een minuut opvrolijken.

Misschien dat je je nu niet super happy voelt, maar er zijn wel verschillende manieren om dat geluk een beetje aan te zetten. Om die switch in je hoofd om te zetten van futloos naar energiek. Maar hoe doe je dat dan? Het helpt om dankbaarheid te tonen voor je leven en het pad dat je bewandelt. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld op te schrijven waar je allemaal dankbaar voor bent. Of je gaat juist activiteiten doen waar je vrolijk van wordt. Toch kunnen we er niks aan doen dat we ons soms nu eenmaal niet zo lekker voelen. Volgens onderzoek kunnen yoga houdingen helpen om ons meer energiek en tevreden te voelen. Dus voel je je laag in je energie en wil jij je Prana, je levensenergie, weer door je lichaam voelen stromen? Met deze 5 asana’s voel jij je zo weer een stuk beter!

1.  Hoofdstanden

Voel je je boos of gewoon geïrriteerd? Met deze yoga houding verander je jouw perspectief – je zet de wereld letterlijk op z’n kop – waardoor je de situatie van een andere hoek kunt bekijken. Laat het bloed naar je hoofd stromen en bevrijdt jezelf van de boosheid. Tip: draag een strakke yoga top die goed op z’n plek blijft zitten en niet over je hoofd valt. Anders ga je je daar ook nog eens aan irriteren!

2. Ustrasana (kameelhouding)

Yoga houdingen zoals achteroverbuigingen zijn super stimulerend en opbeurend! Het openen van je borst en schouders geven verheldering en openheid. Dit geeft een sterk gevoel die je gelukkiger kan maken op dagen dat je echt even een boost nodig hebt. Je emoties komen los, dus schrik niet als deze gevoelens je overvallen, dit is alleen maar goed! Je creëert ruimte voor je emoties, je zult je na deze yoga pose een stuk beter voelen.

3. Happy baby pose

De naam zegt het eigenlijk al: happiness is on it’s way! Deze yogahouding opent je onderrug en voelt niet alleen super fijn. De houding zorgt er voor dat gevoelens als stress en druk los komen. Je onderrug is een plek die bij veel mensen vast zit. Dus even lekker over je onderrug rollen bevrijdt je van deze gevoelens. Zorg voor een zachte ondergrond en doe het op een yoga mat. Dan kun je er optimaal van genieten en voel je je zo vrij als een happy baby!

4. Twists

We love this yoga pose! Het draaien van de wervelkolom is een manier om verdriet en negatieve gevoelens los te laten. Letterlijk uit je te wringen zoals je bij dit soort yoga houdingen doet. Het werkt kalmeren en ontspannend en is ook nog eens super goed voor je rug. Heerlijk als afsluiter van een yoga les of na een lange dag stil te hebben gezeten. Zorg voor yoga kleding die met je mee bewegen!

5. Berg Houding (met armen boven het hoofd)

In deze yogahouding voel je je geaard en dat is een goed gevoel om te hebben. Je voelt meer vertrouwen en je lichaam en geest kalmeren. Dit zorgt bijna automatisch voor een gelukkig en zelfverzekerd gevoel. Zoek je meer yogahoudingen die voor balans en evenwichtig zorgen? Daag jezelf uit met een Tree pose en voel het contact met de aarde!

Natuurlijk zijn er nog veel meer overheerlijke yoga houdingen die voor energie en geluk zorgen. Maar dit is al een goed begin. Maak de asana’s je eigen en doe je yoga practice wanneer dat voor jou werkt. Draag comfy yoga wear en zorg voor eventuele yoga accessoires voor verdieping in je practice. Last but not least; enjoy your moment of bliss!

 

/>
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »