Top

Spirituele sieraden

Een sieraad met een verhaal


Spirituele sieraden zijn sieraden met een verhaal. Een verhaal gevormd door het symbool wat erin is verwerkt, door het materiaal waar het van is gemaakt of een combinatie van beide. Bij Yogakledingonline hebben we een uitgebreid aanbod aan spirituele oorbellen, armbanden en ketting hangers. Elk met een eigen, bijzonder verhaal.


Oorbellen

Oorbellen zijn onderdeel van je uitstraling. Van je gezicht. Ze voegen iets toe, zeggen iets over jou. Sommige zijn opvallend en maken een statement. Andere zijn subtieler en geven daarmee ook een eigen boodschap af. Oorbellen zijn er om gezien te worden. Dus de vraag is: wat wil jij uitstralen? Welke spirituele boodschap wil jij doorgeven?


Met onze collectie oorbellen geven we je de kans om een spirituele boodschap uit te dragen. Dit kan door middel van verschillende symbolen. Een voorbeeld is het symbool van de flower of life. De flower of life, ook wel FOL genoemd, is een geometrische vorm. In haar meest voorkomende vorm bestaat de FOL uit 19 complete overlappende cirkels en 36 bogen omringd door 1 grote cirkel. De overlappende cirkels doen denken aan een bloempatroon.

In de New Age gedachte heeft de flower of life een diepe spirituele betekenis en vormen van verlichting gebracht aan degenen die het hebben bestudeerd als ‘heilige geometrie’. Hierbij wordt gedacht dat de vorm van de FOL de fundamentele vorm van tijd en ruimte uitbeeldt. Met het dragen van FOL oorbellen symboliseer je het openstaan voor groei en universele wijsheid van het leven. De mooie FOL oorhangers zijn in onze new age webshop te verkrijgen in zowel goud als zilver.


Een ander voorbeeld zijn onze gouden mandala oorbellen. Mandala’s, Sanskriet voor cirkel, kun je zelf tekenen of inkleuren in een boek. De mandala staat voor kosmische en psychische orde en dient daardoor als handvat of ‘tool’ tijdens meditatie en onze spirituele reis. Mandala’s bieden uitgebalanceerde visuele elementen welke samen symbool staan voor eenheid en harmonie. The betekenis van mandala’s is gewoonlijk verschillend en uniek voor elke mandala. Het dragen van mandala oorhangers laat zien dat je openstaat voor je onderbewustzijn en toe bent aan orde en harmonie in zowel je gedachten als het leven in het algemeen.


Daarnaast hebben we in onze spirituele webwinkel ook nog oorstekers van edelsteen. Deze bijzondere oorknopjes hebben wij met rozenkwarts, amethist, carneool en aventurijn. Rozenkwarts is de steen van het hart en de liefde. Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. Carneool is een aardend, verwarmende en stabiliserende edelsteen. En aventurijn beschermt en kalmeert. Deze oorbellen hebben niet alleen een bijzondere, positieve werking op jezelf, maar zien er ook nog eens heel mooi uit! Met het dragen van deze oorsteker draag je je bewustzijn van de werking van natuurlijke elementen uit.


Armbanden


Spirituele armbanden zijn meer dan een sieraad. Door het materiaal, de kleuren of symbolen die zijn gebruikt, worden het unieke uitingen van bewustzijn. Zowel voor jezelf als naar de buitenwereld.


In de webwinkel van Yogakledingonline hebben we verschillende soorten spirituele armbanden. De meeste hebben kralen van edelsteen. Elk van deze edelsteensoorten heeft een bepaalde betekenis. Een diepere connectie met je zijn en met de natuur.


Zo kun je in onze new age webshop een gave armband vinden die de zeven chakra’s symboliseert. Een chakra is een vitale energie die zich in een specifiek centrum in ons lichaam bevindt. Alle zeven chakras zitten in de armband van Yogakledingonline verwerkt en spelen allemaal een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elke chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. De armband is gemaakt van de volgende 7 mineralen; amethist, sodaliet, turkoois (gestabiliseerd), groene aventurijn, gele aventurijn, carneool en granaat. De chakra kralen zijn gescheiden door metalen ringen met glazen kristalletjes.


Naast de prachtige chakra armband zijn er in onze webwinkel verschillende armbanden te vinden met kralen van edelsteen. Elke armband is gemaakt uit een specifieke edelsteensoort. Zo hebben we een mooie roze armband van rozenkwarts, welke symbool staat voor liefde, zowel naar jezelf als naar anderen. Ook hebben we een unieke bruin gemêleerde armband van tijgeroog welke ervoor zorgt dat de aandacht naar binnen wordt gericht en focust op het grotere geheel. Mocht je erg houden van paars, dan is de armband van amethist met haar zuiverende en beschermende werking misschien iets voor jou.


De armband van lavasteen is perfect voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. Het verenigd aarde en vuur en maakt sterk en moedig. De mooie doorzichtige armband van bergkristal versterkt de werking van andere edelstenen en reinigt vanuit zichzelf de chakra’s en brengt deze in balans. Bergkristal beschermt, net als de mooie diepe zwarte armband van toermalijn, tevens tegen straling.


Tot slot hebben we nog een aantal prachtige armbanden van het merk Tribal Miao Silver. Deze armbanden bestaan voor 30% uit zilver en voor 70% uit wit metaal en worden handgemaakt door de Tribal Miao bevolking. Enkele van deze armbanden bevatten de Sanskriet tekst ‘Om Mani Pad Me Hum’. Deze tekst is de meest gereciteerde mantra in het Tibetaanse Boeddhisme. Er wordt gezegd dat deze mantra de totale lering bevat van Boeddha. Hoewel een mantra als deze niet gemakkelijk in een paar woorden of een enkele zin te vertalen is, wordt de volgende vertaling het meest gebruikt: ‘eer de vrucht (wijsheid) van de lotusbloem’ en ‘de parel van het universum is de lotus van mijn hart’. Het dragen van een armband met de OMPMH mantra is een herinnering voor jezelf om in contact te blijven met jezelf en het pad naar verlichting.


Ketting hangers


Een ketting is een heel persoonlijk sieraad. Misschien wel de meest persoonlijke van alle sieraden. Het is iets wat je draagt op je hart. Velen dragen een ketting omdat ze er een persoonlijk band mee hebben. Ze hebben de ketting gekregen van hun geliefde. De hanger is een oud medaillon van een (overgroot)ouder. Of een naam of eerste letter van een kind of ander belangrijk familielid. Of soms een trouwring van een overleden partner. Kortom, een kettinghanger is niet zomaar iets.


In onze spirituele webshop bieden we daarom kettinghangers aan met een betekenis. Zodat je jezelf of een ander een kado kunt geven wat niet alleen een mooi sieraad is, maar waarmee je ook laat zien dat je jezelf of de ander steunt op spiritueel gebied.


Zo hebben we hanger met het Ohm symbool. Ohm is een heilig geluid en een spiritueel icoon in de Hindoestaanse religie. Het verwijst naar zowel de zelf als het universum en wordt veelvuldig gebruikt in verschillende meditaties. De trillingen van de klank Ohm hebben een helende werking op het lichaam en de organen. Een hanger met het Ohm symbool zorgt voor zowel contact met de zelf als het universum en herinnert aan de helende werking van de klank.


Naast het Ohm teken zijn er ook hangers te vinden met bijvoorbeeld de oneindige knoop het dorje. De oneindige knoop is een symbool zonder begin en zonder einde. Hierdoor staat het symbool voor eeuwige liefde, maar ook voor een lang leven en vriendschap. Heb je een beste vriend of vriendin? Een familielid wat altijd aan je zijde staat? Of een partner die je leven een feestje maakt? Een hanger met het symbool van de oneindige knoop is dan een mooi en uniek kado waarmee je degene niet alleen blij maakt met een mooi sieraad, maar ook je waardering van jullie bijzondere band laat zien.


De dorje is anders dan de eerder genoemde symbolen. Het is namelijk geen symbool, maar een Tibetaans spiritueel en ritueel instrument. Met dit bijzondere energetische instrument kun je positieve energieën zenden, maar ook ontvangen. Een dorje is zeer krachtig en symboliseert de levensweg. Het brengt je ook tot rust en in harmonie en versterkt je intuïtie. Een dorje kettinghanger maakt jou of de ontvanger sterk en ontvankelijk voor het ontvangen en geven van positieve energie. En zeg nu zelf, wie kan dat nou niet gebruiken?


Opberger

Om al deze mooi sieraden met unieke betekenis op te kunnen bergen, hebben we ook een zilveren en koperen spirituele opbergkistjes met zwarte voering in onze new age webshop.


Zoek je een mooi kado voor jezelf voor een ander? En wil je graag iets geven met betekenis? Iets met een verhaal? Kies voor een persoonlijk en uniek kado in de vorm van een spiritueel sieraad. Deze zien er niet alleen fantastisch uit, maar zullen jou of de ontvanger ook op spiritueel level verder helpen.


Kies je voor een sieraad van Yogakledingonline? Plaats je bestelling dan voor 17.00 uur en heb je nieuwe aanwinst morgen al in huis!