Wat doe je aan naar Hatha Yoga? Lees hier onze tips. | Yogakleding Online | yogakledingonline.nl

Wat doe je aan naar Hatha Yoga?

  • Geplaatst op
  • Door Muriël Grootaers
Wat doe je aan naar Hatha Yoga?

Ben je benieuwd wat je het beste aan kunt trekken naar Hatha Yogales? In deze blog vertellen we je graag wat je aan doet naar Hatha Yoga. De juiste kleding van top tot teen, van comfortabele yogabroek tot zacht shirtje.


Welke kleding doe je aan naar Hatha Yoga?

welke kleding voor hatha yogaIn vrijwel elke Yogastudio of in de sportschool kun je de kunst van Hatha yoga leren. Deze vorm van yoga is namelijk de meest beoefende in de Westerse wereld. Maar wat is Hatha Yoga nu precies? Waar komt het vandaan? En last but not least, wat trek je aan tijdens een Hatha yogales?

In het kort: Bewegingsvrijheid en comfort zijn belangrijk tijdens het beoefenen van Hatha Yoga. Trek vooral yoga kleding aan waar jij je goed bij voelt en wat jij lekker vindt dragen. Kies voor laagjes ivm opwarmen en afkoelen. En let op dat je geen last kunt krijgen van te strakke broeken, knoopjes of ritsen. Katoen en bamboe kleding zijn het meest geschikt voor Hatha Yoga.

Waar komt Hatha Yoga vandaan?

Eerst even een kleine geschiedenis les, want Hatha Yoga bestaat al eeuwen en heeft een mooie oorsprong. Heel heeeel lang geleden beoefende monniken de assana’s behorende bij deze vorm van yoga naast het mediteren om het lichaam fit en gezond te houden. Door de milde oefeningen werden de organen gestimuleerd en bleef het lijf goed in vorm.

wat is hatha yoga

 

Wat is Hatha Yoga?

Tegenwoordig ligt de focus bij Hatha yoga meer op de spieren, en het sterker en fitter worden. Tijdens een hatha yogales leer je de klassieke yoga poses aan (dit zijn er ruim 200). Inspannende en ontspannende asana’s worden hierbij afgewisseld.

Ook meditatie oefeningen zijn nog steeds heel belangrijk bij deze populaire yogavorm. Hatha Yoga is enorm fijn om jouw lijf meer in balans te krijgen en daarnaast ook enorm goed voor jouw mind. Bovendien zijn deze type yogalessen perfect voor beginners, je leert echt de basis. Win win dus.

Wat draag ik naar een Hatha Yogales?

hatha yoga kledingBij elke vorm, en dus ook bij Hatha yoga is het belangrijk dat jij je comfortabel voelt in wat je draagt. Knellende en niet lekker zittende kleding is funest voor de concentratie. Wij raden je dan ook echt aan om de beste yogakleding te dragen tijdens jouw Hatha practice.

Tijdens Hatha ben je vooral bezig met de lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama). De intensiteit van de les hangt af van het niveau van de groep en van de insteek van de teacher. Over het algemeen heeft het een rustig tempo.

Het is verstandig om dus te werken met laagjes, zodat je altijd nog iets uit óf aan kan doen, afhankelijk van hoe warm je het krijgt.

Meestal word er gekozen voor kleding van katoen of bamboe. Dit zijn beide natuurlijke materialen, voelen zacht aan en ademen.

5 tips voor Hatha Yoga kleding:

  • Een yoga BH: Ondanks dat je niet heel actief bezig bent tijdens Hatha yoga is het toch fijn om een yoga BH te dragen. Je zult verschillende houdingen aannemen en hierbij is het belangrijk dat jouw borsten goed ondersteund blijven.

  • Een comfortabele top: Bij het kiezen van een yogatop of shirt is comfort het allerbelangrijkste. De top moet lekker zitten en je moet je er fijn en zelfverzekerd in voelen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een loose fit shirt of juist voor een strakke tanktop zonder mouwen.

  • Een legging of broek: Er is niks vervelender dan een knellende broek tijdens het beoefenen van yoga. Zorg ervoor dat je een yogabroek of legging (wat jouw voorkeur heeft) kiest in de juiste maat. Let er vooral op dat de tailleband niet knelt en ga ook zeker niet voor een maatje groter, want na een aantal asana’s kan de broek of legging dan afzakken. Let ook op de hoogte van de taille. Yoga broeken en leggings vallen meestal wat hoger, zodat je geen blote rug of buik hebt, wel zo fijn :-).

  • Een warm vest: Hatha Yoga is een vrij rustige yogavorm met meditatiemomenten. Zorg er dus voor dat je een fijn vest of een trui bij de hand hebt, mocht je het koud krijgen. Een lijf dat afkoelt is namelijk niet bevorderlijk voor de concentratie en de spieren.

  • Yoga sokken: Een paar yogasokken kunnen een enorme uitkomst zijn tijdens een Hatha Yoga les. Deze speciale 'toe' sokken (aparte tenen) voorkomen dankzij een antisliplaagje dat je uitglijdt op jouw mat. Wil je geen sokken, maar liever een super goede stroeve yoga mat? Dan is een Liforme mat misschien iets voor jou!

Hopelijk kun je an de hand van bovenstaande tips de perfect outfit voor jezelf vinden. Je mag altijd bellen of mailen als je advies wenst natuurlijk. Bekijk hier alle yoga kleding voor dames en hier de yogabroeken en shirts voor heren.

Namasté, Muriël Grootaers van Yogakledingonline.nl

/>
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »