Wat doe je aan naar Hatha Yoga?

Wat doe je aan naar Hatha Yoga?

Beoefen jij Hatha Yoga en ben jij benieuwd wat je het beste aan kunt trekken naar een Hatha Yogales? Goed nieuws, want dat vertellen we jou graag in deze blog.

Wat doe je aan naar Hatha Yoga? Comfort First!

In elke Yogastudio of in de sportschool kun je de kunst van Hatha yoga leren. Deze vorm van yoga is namelijk de meest beoefende yogavorm in de Westerse wereld. Maar wat is Hatha Yoga nu precies? Waar komt het vandaan? En last but not least, wat trek je aan tijdens een Hatha yogales?

Waar komt Hatha Yoga vandaan?

Eerst even een kleine geschiedenis les, want Hatha Yoga bestaat al eeuwen en heeft een mooie oorsprong. Heel heeeel lang geleden beoefende monniken de assana’s behorende bij deze vorm van yoga naast het mediteren om het lichaam fit en gezond te houden. Door de milde oefeningen werden de organen gestimuleerd en bleef het lijf goed in vorm.

Wat is Hatha Yoga?

Tegenwoordig ligt de focus bij Hatha yoga meer op de spieren, en het sterker en fitter worden. Tijdens een hatha yogales leer je de klassieke yoga poses aan (dit zijn er ruim 200). Inspannende en ontspannende asana’s worden hierbij afgewisseld. Hatha Yoga is enorm fijn om jouw lijf meer in balans te krijgen en daarnaast ook enorm goed voor jouw mind. Win win dus.

Wat draag ik naar een Hatha Yogales?

Bij elke vorm van yoga en dus ook bij Hatha yoga is het belangrijk dat jij je comfortabel voelt in wat je draagt. Knellende en niet lekker zittende kleding is funest voor de concentratie. Wij raden je dan ook echt aan om yogakleding te dragen tijdens jouw Hatha practice. Deze kleding is ontworpen om jou zoveel mogelijk uit de verschillende asana’s te laten halen.

Tijdens een Hatha yoga practice ben je vooral bezig met de lichaamshoudingen (asana’s) als ademhalingstechnieken (pranayama), en zul je niet heel actief bewegen. Het is dus fijn om met laagjes te werken.

5 kledingmust-haves tijdens Hatha yoga:

  • Een yoga BH: Ondanks dat je niet heel actief bezig bent tijdens Hatha yoga is het toch fijn om een yoga bra te dragen. Je zult verschillende houdingen aannemen en hierbij is het belangrijk dat jouw borsten goed ondersteund blijven.
  • Een comfortabele top: Bij het kiezen van een hatha yoga top is comfort het allerbelangrijkste. De top moet lekker zitten en je moet je er fijn en zelfverzekerd in voelen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een loose fit top of voor een strakkere tanktop.
  • Een legging of broek: Er is niks vervelender dan een knellende broek tijdens het beoefenen van yoga. Zorg ervoor dat je een yogabroek of legging (wat jouw voorkeur heeft) kiest in de juiste maat. Let er vooral op dat de tailleband niet knelt en ga ook zeker niet voor een maatje groter, want na een aantal asana’s kan de broek of legging dan afzakken.
  • Een warm vest: Hatha Yoga is een vrij rustige yogavorm met meditatiemomenten. Zorg er dus voor dat je een fijn vest of een trui bij de hand hebt, mocht je het koud krijgen. Een lijf dat afkoelt is namelijk niet bevorderlijk voor de concentratie en de spieren.
  • Yogasokken: Een paar yoga sokken kunnen een enorme uitkomst zijn tijdens een Hatha Yoga les. Deze speciale yogasokken voorkomen dankzij een antisliplaagje dat je uitglijdt op jouw mat.

Even samengevat: bewegingsvrijheid en comfort zijn erg belangrijk tijdens het beoefenen van Hatha Yoga. Trek vooral yogakleding aan waar jij je goed bij voelt en wat jij lekker vindt dragen.

Namasté

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »