3 Tips hoe je je Goede Voornemens wél gaat behalen | Yogakledingonline.nl | yogakledingonline.nl

3 Tips hoe je je Goede Voornemens en doelen wél gaat behalen

  • Geplaatst op
  • Door Franziska Mueller
3 Tips hoe je je Goede Voornemens en doelen wél gaat behalen

Goede voornemens: hou je het nog vol of heb je al opgegeven? Hier vind je 3 handige tips hoe je je doelen wel gaat behalen. Maak van 2021 het beste jaar ooit!

2021 is alweer 2 weken oud, dus het is tijd om even in te checken: hoe staat het met je goede voornemens voor dit jaar? Wees eerlijk. Ben je ook vol frisse moed en motivatie begonnen, en verzin je nu alweer smoesjes? Je bent niet alleen hoor: uit onderzoek blijkt dat bijna 90% van goede voornemens uiteindelijk niet behaald worden. Waar gaat het fout? Wij hebben 3 makkelijke tips voor je zodat je dit jaar écht al je doelen gaat halen.

 

Maak je doel specifiek

Meer sporten / gezonder eten / meer sparen…” Vaak zijn goede voornemens wel leuk, maar veel te vaag. Wat betekent “meer sporten” nou écht? Wanneer heb je dit doel behaald? Een onduidelijk doel maakt het erg makkelijk om smoesjes te verzinnen en er toch niet voor te gaan. Probeer daarom een concreet, duidelijk doel te bedenken. Dus i.p.v. “meer sporten” zou je beter “3x in de week 30 minuten sporten” kunnen zeggen. Voor sommige doelen kun je ook een deadline zetten voor jezelf, bijv. “Op 31 december heb ik 5000€ op mijn spaarrekening staan”. Helder, toch? Dan kun je gelijk aan de slag met de tweede tip!

 

Zet kleine stapjes naar je grote doel

Een groot doel bereik je natuurlijk niet zomaar. Begin klein en probeer je doel te verdelen in heel veel kleine stapjes. Wil je dit jaar duurzamer leven, dan is het niet handig om gelijk al je favoriete kleding weg te gooien en nieuwe duurzame kleding in te slaan. Maak het jezelf niet te zwaar. Door kleine stapjes te zetten – bijv. “de verwarming 1 graad lager zetten” of “1x in de week een vegetarisch recept uitproberen” – kun je ook je doel bereiken, maar dan op een makkelijke en positieve manier. Je zult zien dat je dit soort mini doelen veel beter kunt bereiken, zodat je vervolgens verder kunt opbouwen.

 

Focus op je doel

Ben je het nieuwe jaar ook met een hele waslijst aan goede voornemens begonnen? Fantastisch dat je zo veel ambitieuze doelen hebt, maar dit zorgt ook ervoor dat je snel afgeleid bent. Kans is namelijk dat er allemaal dingen tussen komen, want that’s life, hé?! Kies er dus één doel dat op dit moment belangrijk voor je is en probeer alleen maar daarop te focussen. Zodra je het eenmaal onder de knie hebt, kun je uiteraard door naar de volgende.

 

We zijn benieuwd: begin jij een nieuw jaar ook altijd met nieuwe doelen en goede voornemens? En wat zijn jouw tips om die doelen dan ook echt te behalen? Deel je tips via social media en inspireer anderen om ook het beste uit 2021 te halen.

/>
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »