Wat doe je aan naar Ashtanga yoga? | yogakledingonline.nl

Wat doe je aan naar Ashtanga yoga?

  • Geplaatst op
  • Door Olivier Mentha
Wat doe je aan naar Ashtanga yoga?

Ashtanga yoga is een bekende yogavorm en heeft veel raakvlakken met Hatha yoga, maar niks is wat het lijkt want deze vorm van yoga is weer heel anders. Maar wat is Ahstanga yoga nu precies? En welke kleding kun je het beste dragen tijdens een Ashtanga yogales?

Wat is Ashtanga yoga?

Ook al zijn de asanas’s over het algemeen hetzelfde, zijn er tegenwoordig veel verschillende yogastijlen. Ashtanga yoga staat bekend als de meest rigoureuze, die veel discipline en kracht vereist. Vinyasa, Hatha en Ashtanga yoga hebben veel gemeen.

Het grote verschil tussen Hatha en Ashtanga yoga is dat bij Hatha de focus ligt op losstaande oefeningen waarbij elke oefening zijn eigen begin en einde heeft. Bij Ashtanga loop je een serie van 40 oefeningen af welke vloeiend in elkaar overlopen. Waar de ene oefening eindigt, begint de volgende. De methodiek bestaat uit 6 series van ieder ca. 40 asanas’s. Vinyasa yoga daarentegen kan worden gezien als een meer “freestyle” ervaring, de stromen hebben dan ook de neiging om te variëren per les.

Ashtanga integreert aspecten van traditionele yoga die soms buiten een Vinyasa of Hatha les worden gelaten, zoals de Ujjayi ademhaling en zingen. Je krijgt dus meer dan alleen een stevige fysieke oefening als je aan Ashtanga yoga doet.

 

Wat draag ik naar een Ashtanga yogales?

Bij het beoefenen van Ashtanga yoga is het dragen van comfortabele yogakleding misschien nog wel belangrijker dan bij veel andere yogavormen. Doordat je de oefeningen vloeiend achter elkaar uitvoert, is er minder tijd om even de boel recht te trekken en ongemakkelijkheden op te lossen. Het dragen van special yogakleding is daarom echt aan te raden. Ga voor jezelf na wat jij het fijnst vindt zitten en waar jij je het prettigst in voelt. Pas verschillende modellen en items totdat jij jouw perfecte Ashtanga yoga look hebt gevonden.

 

5 kleding must-haves tijdens Ashtanga yoga

1. Een yoga BH

Tijdens een Ashtanga yogales voer je een serie van oefeningen dicht op elkaar uit. Een goede yoga bra is dus erg belangrijk. Je zult je in veel verschillende posities draaien waarbij jouw borsten echt dat extra beetje steun nodig hebben. Deze yoga BH's van Rohnisch zijn een echte aanrader. 

2. Een comfortabele top

Liever loose fit of strak om het lijf? Kies een yogatop waar je je heerlijk in voelt en alles uit jouw Ashtanga yoga practice kunt halen. Niets voor niets is de Urban Goddess Tank Top OM een van onze bestseller.

3. Een legging

Leggings zijn goed geschikt om te dragen tijdens een Ashtanga yoga les. Een legging blijft goed op zijn plaats zitten en verschuift niet. Let er wel op dat je de goede maat kiest. Een te strakke legging kan vervelend knellen en een te losse zal afzakken. De Rohnisch Yoga Legging High Waist is een zachte en rekbare trainingsbroek met een hoge taille. Dankzij het dry-fit materiaal blijf je tijdens je les lekker droog en koel – perfect voor Ashtanga yoga!

4. Een omslagdoek

Tijdens het begin en het einde van de les kan het heel fijn zijn om even een doek om te slaan. Zo voorkom je dat je spieren te koud zijn bij het starten van de oefeningen en na afloop kunnen je spieren nog even warm blijven en rustig afkoelen.

5. Yogashorts

In de zomer is het heerlijk om Ashtanga yoga buiten te doen. Vervang dan jouw legging voor yogashorts. Met deze broekje van Rohnisch ben je er helemaal klaar voor!

We zijn benieuwd, wat doe jij aan naar Ashtanga yoga? Vertel het ons in de comments!

Namasté, Olivier

/>
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »