Superfoods die jouw fijne yoga-sessie ondersteunen | yogakledingonline.nl

Superfoods die jouw fijne yoga sessie ondersteunen

  • Geplaatst op
  • Door Jet
Superfoods die jouw fijne yoga sessie ondersteunen

Wil jij nog meer shinen in je duurzame yoga kleding tijdens een goede yoga sessie? Lees dan eens ons blog over superfoods. Want wat is nou precies een superfood? In deze blog leren we je over de gezondheidsvoordelen van spirulina en chlorella. Daarnaast kom je er misschien ook achter dat je zelf al regelmatig superfoods eet...

Superfoods die jouw fijne yoga sessie ondersteunen

Jij hebt vast al wel eens gehoord van superfoods. Sterker nog, met jouw drukke en fitte levensstijl kan het bijna niet anders dan dat je ze ook regelmatig eet. Een tijd lang vlogen ze je om de horen, die zeer gezonde ‘powerfoods’. Helaas bleek uit onderzoek niet elk superfood zo 'super' te zijn. Toch zijn er een aantal die de naam wel met eer mogen dragen. Wij vertellen je graag meer, zodat jij voortaan nóg meer uit je yoga-sessie haalt!

Wat zijn superfoods?

Eerst kijken we even naar de betekenis van het woord 'superfoods'. Want tja, wat betekent het nou precies? Een superfood is in feite een voedingsmiddel dat een hoge concentratie aan bepaalde vitaminen, mineralen, antioxidanten, aminozuren en enzymen bevat. Het is hierbij belangrijk om wel nog even te vermelden dat superfoods nooit alle vitaminen en mineralen bevatten voor een gezond en gebalanceerd eetpatroon. Het is natuurlijk altijd goed om gevarieerd te eten en voldoende fruit en groenten binnen te krijgen (maar dat wist jij vast al!). 

Voorbeelden van superfoods zijn gojibessen, cacaobonen, hennepzaad, tarwegras, spirulina en chlorella. Maar ook bessen, rode druiven, knoflook, vette vis (omega-3-vetzuren), olijfolie, bepaalde noten en donkere chocolade (yes!) worden door het Voedingscentrum als superfood gezien. In deze blog vertellen wij je graag wat meer over de minder bekende 'zusjes' spirulina en chlorella die jou goed van pas kunnen komen bij een fijn en mindful leven.

Wat is spirulina?

Spirulina is een blauw-groene zoutwateralg, die haar naam dankt aan haar spiraalvormig uiterlijk. Deze alg heeft een behoorlijke geschiedenis, waar we je verder niet te veel mee zullen vermoeien. Wat wel leuk om te weten is, is dat spirulina al zo’n 3,5 miljard jaar bestaat. Het gezonde plantje heeft dus zo’n beetje alles en iedereen overleefd. Reden genoeg om ervan te eten dus! Je vindt spirulina in mineraalrijke wateren. Het antioxidant fycocyanine geeft de spirulina haar blauwe kleur.

Chlorofyl zorgt voor de groene kleur. Het stofje, ook wel bladgroen genoemd, is rijk aan de vitamines A, C, E en K en bevat het mineralen als calcium, magnesium en ijzer. Deze vitamines bevatten antioxidanten die je lichaamscellen helpen beschermen tegen invloeden van buitenaf. Als je hier voldoende van binnenkrijgt, blijft je weerstand op peil en ben je beter beschermd tegen ziektes. En dat komt natuurlijk weer goed van pas bij je yogales!

En chlorella dan? 

"Chlo wat?", denk je wellicht. Helemaal niet erg, ook niet bij iedereen van ons ging direct een lampje branden. Chlorella is eigenlijk een soort van jonger (en minder bekend) zusje van spirulina. De twee lijken zeker wel wat op elkaar, maar chlorella is een zoetwateralg. Van nature bevat chlorella een hoog gehalte aan eiwitten en aminozuren. Daarbij bevat het een unieke stof die alléén maar in chlorella wordt aangetroffen. De zogeheten ‘Chlorella Groei Factor’ levert in je lichaam een mooie bijdrage aan het herstel van cellen en weefsels. Het plantje ontstond zo’n 2,5 miljard jaar geleden voor het eerst en was oorspronkelijk te vinden in Oost-Azië. Vandaag de dag wordt de superfood ook gewoon dichter bij huis gekweekt in grote vijvers. Fijn, want zo kan ook jij genieten van alle voordelen die de groene alg te bieden heeft. Koop bijvoorbeeld eens een zakje met biologische rauwe poeder van dit groene wonderplantje. Zo strooi je gemakkelijk wat superfood door je smoothie. En dan hup, door naar je Yin yogales in een set leuke duurzame yoga kleding van ons!  

Gooi ze in de mix 

Ga jij helemaal op de gezonde tour? Doordat ‘de gezonde zusjes’ allebei hun eigen belangrijke voedingsstoffen bevatten is het combineren van spirulina en chlorella ook mogelijk. Er zijn natuurlijk overeenkomsten in de samenstelling van de twee, maar ze vullen elkaar ook aan. Al met al zorgen ze voor meer energie, hebben ze een ontstekingsremmende werking en verbeteren ze je immuunsysteem. Bovendien dragen ze bij aan een gezonde darmflora en hebben ze ook nog eens ontgiftende eigenschappen. Mocht je twijfelen over bijvoorbeeld het combineren van deze twee superfoods, is het verstandig om hierover even wat advies te vragen van een expert.  

Gezondheidsboosters die je (waarschijnlijk) al eet

Drink jij ook zo graag gemberthee? Dan ben je goed bezig! Gember heeft namelijk een aantal hele goede gezondheidseigenschappen, wat het tot een echte superfood maakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ontstekingsremmende- en pijnstillende eigenschappen. Daarnaast stimuleert deze zogenaamde wortelknol ook nog eens je vetverbranding. Zeker blijven eten en drinken dus, vooral voor of na je intensieve yoga work out! 

Maar ook de welbekende avocado wordt door veel mensen gezien als een echte superfood. De groene vruchten zitten namelijk vol met vezels, vitamines, mineralen en gezonde vetten. Al deze voordelen zorgen onder andere voor een stralende huid. Dus een crackertje met wat romige plakjes avocado en jij zult schitteren in je yoga kleding als nooit tevoren!  

 

/>
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »