SUP yoga en waarom je er geen genoeg van zult krijgen! | yogakledingonline.nl

SUP yoga en waarom je er geen genoeg van zult krijgen!

  • Geplaatst op
  • Door Renée Bus
SUP yoga en waarom je er geen genoeg van zult krijgen!

SUP yoga wordt steeds populairder en wij begrijpen waarom. Benieuwd naar wat SUP yoga inhoudt en waarom je er geen genoeg van zult krijgen? Lees het hier

SUP yoga en waarom je er geen genoeg van zult krijgen!

Je hebt het vast eens eerder voorbij zien komen, of misschien zelf al eens gedaan. Suppen op een SUP board is populairder dan ooit en wij begrijpen waarom. Het is heerlijk om op het water te zijn en even volledig tot rust te komen. Het geluid van kabbelend water en de zon op je gezicht, it’s all very zen! Maar wat is SUP yoga dan precies en waar is het goed voor? In deze blog lees je wat het inhoudt én waarom het zo leuk is.

Wat is SUP yoga?

Standup paddleboard yoga is waar SUP yoga voor staat. De naam verklapt eigenlijk al wat het inhoudt. In plaats van yoga op een yoga mat, sta je op een SUP board. Voor iedereen die eerder op een SUP plank gestaan heeft, weet dat suppen best lastig is. Het vinden van balans en evenwicht kan – omdat je je op het water begeeft – een échte uitdaging zijn. Het voordeel: je maakt tijdens het suppen gebruik van alle spieren in je lichaam en dit maakt het een full body work-out.

Waarom SUP yoga?

SUP yoga is op fysiek gebied best een challenge. Je kunt je voorstellen dat sommige yoga houdingen net iets meer focus vragen op een SUP board, dan op een yogamat. Het board wiebelt snel waardoor de yoga poses soms lastiger zijn om uit te voeren. Een perfecte combinatie van balans, concentratie en focus maakt SUP yoga een power work-out!

Doe je SUP yoga buiten in de natuur? Dan is het ook nog eens een work-in. Yoga in de buitenlucht is heerlijk rustgevend. Het creëert een meditatieve sfeer tijdens je yoga practice waardoor je makkelijker tot rust komt. Tip: peddel eerst naar een rustige plek, zodat je je goed kunt concentreren en naar binnen kunt keren.

Wat trek je aan?

Er is natuurlijk een kans dat je in het water valt tijdens SUP yoga. Trek dus vooral iets aan wat snel droogt (dry-fit) en wat goed meebeweegt. Een yoga legging is altijd een goede optie en geeft beschutting van de zon. Ga voor een aansluitende legging van Onzie voor een hippe en comfy feel. Liever een meer sportieve look? Rohnisch heeft stoere leggings met veel dry fit opties. Yoga shorts zijn ideaal als het warm is en drogen natuurlijk sneller! Kies voor een hippe yoga BH of yoga top die goed aansluiten op je lichaam. Dan kun jij je volledig focussen op je SUP yoga practice!

Neem een handdoek en extra kleding mee voor na de les en stay hydrated! Neem een flesje water mee en wat te eten. Zo kan je SUP yoga les niet meer stuk!

Waar te beginnen?

Ben je enthousiast geworden en wil je SUP yoga eens uitproberen? Bij de Sup sup club kun je groepslessen volgen die door professionele SUP instructeurs worden gegeven. Je kunt deelnemen op locaties in verschillende steden. Heb je meer ervaring met suppen; het is mogelijk om een SUP board te huren zodat je er lekker zelf op uit kunt.

SUP yoga is uitdagend, goed voor je lichaam & geest en ook nog eens super leuk om te doen. Wees niet bang om te vallen, dat hoort er allemaal bij. Dus daag jezelf uit met een yoga les op het water!

/>
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »