MANDALA | yogakledingonline.nl
16 Producten

Mandala Fashion is een luxe en biologische yoga kledinglijn voor de moderne yogini. Verfijnde, biologische en duurzame kleding die speciaal voor jou is gemaakt! De yogakleding is bijna altijd geschikt om zowel 'on & off the mat' te dragen.  

Hun yogalijn is duurzaam, bestaat voornamelijk uit ecologische materialen en wordt gemaakt door mensen die werken in eerlijke arbeidsomstandigheden. Het MANDALA assortiment bestaat uit yoga leggings, yoga tops, yoga bh's, yoga tops, yoga shorts en yoga broeken. Het assortiment met yoga wear bestaat altijd uit items die passen bij de laatste trends en eerlijk en transparant geproduceerd zijn. 

Het Duitse bedrijf MANDALA is inmiddels ook al een begrip in duurzaam yogaland. Al in 2001 richtte Nathalie Prieger het duurzame yoga-label MANDALA op. Het yogakledingmerk komt dus zeker niet net kijken. Als 14-jarig meisje begon Prieger al met het naaien van haar eerste outfits en na het behalen van haar diploma. Zij studeerde daarvoor af als modeontwerper aan de Paris Fashion School ESMOD. Daarna kon zijn echt van haar passie haar werk maken. Nathalie wordt beschouwd als een pionier op het gebied van ecologische yogakleding. Vanaf het begin was duurzaamheid de belangrijkste pijler bij het ontwerpen van haar yoga wear. Dit past dus helemaal bij de visie van Yogakledingonline.nl. 

En naast dat MANDALA dus de meest prachtige en duurzame yoga- en lounge kleding ontwerpt voor de bewuste vrouw, wordt er ook fairtrade gewerkt. MANDALA ondersteunt kleine dorpen in diverse ontwikkelingslanden. Hier passen lokale vrouwen nog de traditionele handwerktechnieken toe en verven zij de stoffen op een natuurlijk wijze. Een groot pluspunt hiervan is dat er uitsluitend gebruik gemaakt wordt van duurzame stoffen zoals eco-katoen, biologische wol en gerecyclede synthetische stoffen en zijde. Alle biologische stoffen zijn daarnaast ook nog eens GOTS gecertificeerd. 

Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationaal keurmerk dat eisen stelt aan zowel de productie van de vezels als de verder verwerking ervan tot kledingstukken. Tenminste 70 procent (te herkennen aan de tekst Made with organic) of minstens 95 procent (te herkennen aan de tekst Organic) van het kledingstuk moet uit biologisch geproduceerde materialen bestaan.

Lees meer
Lees minder
/>
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »