Hoe Gebruik Ik Yoga Props: De Ultieme Guide | yogakledingonline.nl

Hoe Gebruik Ik Yoga Props: De Ultieme Guide

  • Geplaatst op
  • Door Franziska Mueller
Hoe Gebruik Ik Yoga Props: De Ultieme Guide

Yoga props zijn erg handig: ze zorgen voor extra comfort, balans en maken je yoga practice gewoon veel leuker. Maar hoe gebruik je nou precies een yoga blok? Heb je echt een bolster nodig? Wij hebben alle ins and outs voor je op een rijtje gezet; lees hier onze blog...

Yoga props of yoga accessoires kun je op verschillende manieren gebruiken tijdens je yoga of meditatie practice. Ze helpen je om in bepaalde houdingen te komen, creëren extra comfort en kunnen je yoga practice gewoon veel makkelijker en leuker maken. Als je dus ook maar één ding onthoudt na het lezen van deze blog, laat het dit zijn: het feit dat je yoga props gebruikt betekent niet dat je niet goed / sterk / flexibel genoeg bent. Elk lichaam is uniek, vandaar ook dat jouw downward dog net anders eruit ziet dan die van je vriendinnen en mede-yogini’s. En dat is ook helemaal prima zo. Het betekent ook dat jullie op verschillende momenten tijdens de yogales baat hebben bij een beetje ondersteuning.

Maar hoe weet je nou wat je precies nodig hebt? Hoe gebruik je een bolster? En hoezo heb je een yoga dekentje nodig? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor de ultieme yoga props guide.

Hoe gebruik ik yoga props?

Yoga mat

Deze mag uiteraard nooit ontbreken: een yoga mat vormt de basis van je yoga practice. We raden daarom altijd aan om in een goede yoga mat te investeren. Een goede grip maakt je yoga les niet alleen leuker, maar kan ook blessures voorkomen. Zie je door het yoga matten bos de bomen niet? No worries. Hier lees je meer over waar je op moet letten en welke yoga mat bij jou past.

Yoga Bolster / Kussen

Naast een goede yoga mat is een fijne bolster echt een aanrader: het is een lang, meestal rond kussen dat je voor bijna alles kunt gebruiken. Vooral tijdens rustige yogalessen kan een bolster je helpen om dieper in poses te komen en te ontspannen. Ga maar eens tijdens extended child pose op een lange bolster liggen, of doe hem onder je knie tijdens savasana. Dat is pas genieten! Heb je een blessure of ben je zwanger? Laat ‘t dan weten aan je yoga docente. Veel houdingen kun je namelijk aanpassen door en bolster te gebruiken. Ook kun je erop gaan zitten, bijvoorbeeld in Hero of Sukhasana. Gewoon stil zitten blijkt toch vaak lastiger dan je denkt, dus zorg voor extra comfort door op een zachte yoga bolster te zitten. Pro Tip: de bolsters van Yogi & Yogini kun je zelf zachter of steviger maken door een deel van de vulling eruit te halen of juist nog bij te vullen. Super handig!

yoga bolster

 

Yoga Blokken

Yoga blokken ben je vast al een keertje tegen gekomen tijdens een yoga les. Ze zijn super handig en kun je eigenlijk voor allemaal verschillende stijlen yoga gebruiken. Een yoga blok kan je helpen om de grond wat dichterbij te halen – pas de hoogte zelf aan, afhankelijk van wat je nodig hebt. Ook biedt een yoga blok extra steun voor veel balansoefeningen. Daarnaast is een yoga blok de ideale begeleider voor een intensieve (lees: sweaty!) Hot Yoga les als je wel ergens op wilt zitten. (Je mooie bolster wil je niet vies/nat maken, dat snappen we.) Ook hier geldt: wees creatief, de mogelijkheden zijn eindeloos! 

yoga blokken

 

Yoga Riemen

Een yoga riem is erg handig en kun je voor veel yoga poses gebruiken. Vooral als je (nog) niet heel flexibel bent is het fijn om een yoga riem bij de hand te hebben om wat dieper te stretchen. Denk bijv. aan je hamstrings of triceps. Maar let op: trek niet te hard aan de riem. Je kunt zomaar een blessure oplopen door je lichaam te ver te pushen (of trekken in dit geval). Je wilt een fijne stretch voelen, maar pijn is nooit okay!

Yoga Dekens

Ahhh, savasana. Heerlijk liggen tijdens de eind-ontspanning van de yogales. Je raadt het al, een yoga deken kan je warm houden zodat je nog meer kunt genieten. Maar daarnaast kun je een yoga deken ook opvouwen voor wat extra demping, bijv. als je gevoelige knien hebt of herstellende bent van een blessure. Of je legt het dekentje onder je schouders tijdens een omkeerhouding.

yoga deken

 

Oogkussentjes

Als je van rustige yogalessen houdt, dan kunnen we een oogkussentje aanraden. De kleine zachte kussentjes ruiken heerlijk naar lavendel en zorgen voor ultieme ontspanning. Pro tip: verwarm het kussentje even in de magnetron voordat je het op je ogen legt. Op die manier ruikt ‘ie nog lekkerder, én het helpt om na een lange drukke dag van hoofdpijn af te komen. Helemaal veilig en zonder medicatie. Gun jezelf dit extra rustmomentje!

 

Dit zijn onze tips voor de belangrijkste yoga props. Kun je ook nog wat extra steun gebruiken om meer uit je yoga practice te halen? Op Yogakledingonline.nl vindt je alles wat je nodig hebt, van de beste yoga matten tot bolsters, en uiteraard je favoriete yoga kleding

/>
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »