Ontbijt voor meer energie | yogakledingonline.nl

Ontbijt voor meer energie gedurende de dag

  • Geplaatst op
Ontbijt voor meer energie gedurende de dag

Voel je je vermoeid en kun jij wel een dosis energie gebruiken? Ontbijt voor meer energie met deze tips. Leer hier hoe je moet eten én wat!

Een gezond en voedzaam ontbijt kan bijdragen aan meer energie gedurende de rest van je dag. In deze blog geven we je tips om goed te eten én lekkere ontbijt inspiratie. Heerlijk na je morning yoga practice!

Meer energie met minder eten

Voor we je van alles vertellen over havermout, ei en andere energierijke etenswaren hier nog even een belangrijke etenstip: zorg ervoor dat je niet teveel eet! Verschillende overtuigingen gaan uit van het feit dat je je maag voor ongeveer 80% moet vullen en dus niet moet eten tot je propvol zit, hoe aanlokkelijk dat ook klinkt. In bijvoorbeeld Okinawa, Japan leven ze volgens de Japanse term Hara hachi bu. Hara hachi bu zou je vrij kunnen vertalen als ‘eet totdat je acht parten vol zit’.

Ayurveda Eet tips

Ook in de ayurvedische leer, die nauw verbonden is met yoga, wordt gezegd dat je slechts moet eten tot je ongeveer 75% vol zit. Ook is het volgens de ayurveda belangrijk om niet te snel, maar ook niet te langzaam eten en vooral om goed te kauwen. Daarnaast wordt aangeraden om in een ontspannen omgeving te eten. Ideaal houd je vaste eettijdstippen aan, en eet je alleen wanneer je trek hebt. Als je dit ook aanhoudt voor elke maaltijd, heb je ook na je ontbijt meer energie!

Ontbijt met Havermout

Havermout zit boordevol vezels, vitamines en antioxidanten en vult je energie geleidelijk aan waardoor je niet enorme verschillen in je bloedsuikerspiegel krijgt. Havermout vermindert daarnaast de risico’s op hart- en vaat ziekten en verlaagt het cholesterolgehalte. Bovendien zijn havervlokken onwijs lekker en zijn er talloze variaties mogelijk.

Overnight Oats en Oatmeal Pancakes

Heb je in de ochtend altijd ongelofelijke haast? Probeer dan vooral de overnight oats uit. Overnight oats kun je de avond vooraf al binnen een paar minuutjes klaarmaken. De havervlokken, chiazaad, (plantaardige) melk en (soja)yoghurt meng je de avond van tevoren en bewaar je in de koelkast. De volgende ochtend kun je fruit en noten lekker vers toevoegen. Heb je ‘s ochtends juist zeeën van tijd en wil je van de eerste maaltijd van de dag graag uitgebreid genieten? Dan kun je ook eens Oatmeal Pancakes bereiden. Met dit recept voor oat pancakes heb jij een heerlijk vegan ontbijt voor meer energie. Varieer ook eens met toppings zoals (haver)yoghurt en bessen, banaan en pindakaas, of chocolade.

Ontbijt met ei

Eieren bevatten veel belangrijke voedingstoffen zoals Vitamine B2, maar ook essentiële aminozuren die bijdragen aan het samenstellen van nieuwe eiwitten omdat deze niet zelf door ons lichaam worden aangemaakt. Bovendien bevat eigeel van nature ook choline, een belangrijke vitamine die ervoor zorgt dat er energie uit ons voedsel wordt opgenomen in ons lichaam.  Ook Vitamine B1 zorgt ervoor dat koolhydraten worden omgezet worden in energie.

Ei Variaties

Dat ei gezond is heb je hierboven kunnen lezen, maar daarnaast kun je ook nog eens eindeloos variëren. Een van onze favorieten is dit heerlijk uitgebreide, vegetarische recept met tempeh als alternatief op bacon. Wissel de ingrediënten ook eens af door tomaat en spinazie toe te voegen. Tomaat bevat naast vitamines ook kalium en foliumzuur. Spinazie staat enorm bekend door de hoeveelheid ijzer. Daarnaast bevat spinazie ook megaveel antioxidanten.

Drinken bij je ontbijt voor meer energie

Bij ontbijt denk je misschien al snel aan KOFFIE! Maar dit werkt voor velen juist averechts. Wat je zou kunnen drinken voor meer energie? Uiteraard is water altijd een goede keus en wordt dat overal sterk aangeraden (zeker twee liter per dag!), maar zijn er ook drankjes die je energiepeil echt aanvullen? Maak een smoothie boordevol vitamines en dan zit je zeker goed!

Dadel banaan smoothie

Een smoothie kun je opbouwen volledig naar jouw eigen smaak, maar dit zijn onze tips om hem extra gemakkelijk en lekker te maken.

  • Dadels
    Dadels zijn heerlijk zoet, maar zitten vol vitaminen, vezels en mineralen en zijn behulpzaam bij het verhelpen van darmklachten, daarnaast bevatten dadels ook Vitamine B, een belangrijke vitamine die ervoor zorgt dat de voedingstoffen worden omgezet naar energie.
  • Banaan
    Banaan zorgt ook voor een zoete smaak, maar is daarnaast rijk aan kalium en magnesium. Dit zorgt ervoor dat de bloedvaten ontspannen waardoor het bloed gemakkelijker door je lichaam stroomt.
  • Walnoten

Gebruik noten in je smoothie voor een voller gevoel. Daarnaast bevatten walnoten o.a. ijzer, vitamine E en vitamine B1 en zijn daarom ook zeker een fijne toevoeging aan dit powerdrankje.

Verder zou je ook nog Superfoods kunnen toevoegen.

Je dag starten met een goed ontbijtje zorgt ervoor dat je je dag energieker door kunt komen. Eet gevarieerd, gebalanceerd en met verse ingrediënten, sta er ook bij stil HOE je eet. Ontbijt voor meer energie gedurende de dag en vergeet ook vooral niet om te genieten van al het heerlijks!

Nog meer energie nodig? Lees hier meer over 5 yoga houdingen voor meer energie! Of begin gelijk je yoga kleding te shoppen.

/>
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »