Active wear style guide: een guide voor iedereen die graag duurzame sports wear draagt. | yogakledingonline.nl

Active wear style guide: een guide voor iedereen die graag duurzame sports wear draagt

  • Geplaatst op
  • Door Renée Bus
Active wear style guide: een guide voor iedereen die graag duurzame sports wear draagt

Benieuwd naar welke active wear er allemaal past bij jouw favoriete workout? Lees onze style guide en vind duurzame sportkleding die geschikt is voor jou!

Vind de perfecte sport outfit voor je favoriete workout met onze active wear style guide

Van een rustgevende yogales tot een intensieve (kick)boks les, er zijn genoeg sporten om te ontdekken. Maar welk active wear merk past nu eigenlijk het best bij de sporten die jij graag beoefent?

Er zijn veel merken die duurzame active wear maken en hoewel dat natuurlijk fantastisch is, is het soms wel lastig kiezen. Gelukkig kunnen wij je daarbij helpen! In onze activewear style guide vind je duurzame en hippe sportkleding die bij jouw favoriete workout past.

Intensieve activiteiten
Wij verkopen veel merken die naast yoga, ook gebruikt kunnen worden voor intensieve sporten zoals hardlopen, crossfit, fietsen, klimmen en skaten bijvoorbeeld.

Het merk Rohnisch staat bekend om hun ruime collecties voor yoga en sport. Ideaal dus als je de kleding op je yogamat en voor sport wilt gebruiken. De leggings hebben meestal een hoge taille met brede tailleband waardoor ze goed blijven zitten. Veel van de sport BH’s zijn high impact en dus een goede aanwinst voor intensieve sporten. De verstelbare bandjes maken het mogelijk om de pasvorm aan te kunnen passen naar je lichaamsvorm. Niks zo fijn als een sport BH die goed op z’n plek blijft zitten zonder te knellen! Daarbij maakt Rohnisch veel gebruik van gerecycled PET waardoor de stof ademend en snel droog is. Perfect voor intensieve sporten dus!

Girlfriend Collective is een duurzaam merk die je eigenlijk kunt dragen voor alle sporten. Veel van hun active wear is gemaakt van gerecycled plastic waterflessen, visnetten en katoen wat de sportkleding perfect maakt voor alle soorten activiteiten. In de collectie van Girlfriend Collective vind je veel kleurrijke sports wear met veel prachtige basics. Het fijne van dit merk is dan ook dat de maatreeks erg groot is en er voor ieder lichaamstype een mooie en duurzame sport outfit te vinden is. Perfect for all bodies.

Onzie is een hip merk uit Venice Beach in LA dat fijn te dragen is voor sporten als bijvoorbeeld dansen, suppen, yoga, spinnen en skaten. In de collecties van Onzie vind je veel leggings met hoge taille en crop tops terug. De materialen die gebruikt worden voor de active wear verschilt per item, maar ook hier wordt veel gebruik gemaakt van materiaal met stretch. Dit stretchy materiaal is meestal vrij dun en droogt snel. Of je nu aan het hiken bent in de brandende zon, of liever op een sup board staat; de sport kleding van Onzie is echt dry-fit gear en beweegt met je mee!

Fun fact: Het verven, naaien en snijden van de stoffen van de active wear van Onzie wordt voor 99% lokaal gedaan.

Renegade Guru is een conscious active wear label voor mannen. Zachte tees en tanks met natuurlijke dry fit en heerlijke broeken die geschikt zijn voor yoga, maar ook bijvoorbeeld fitness en crossfit. Dus de kleding is niet alleen voor yoga te gebruiken, maar ook perfect voor intensieve sporten!

Mindfulle activiteiten
Onze duurzame merken die zich vooral richten op de meer mindfulle en rustige activiteiten kunnen we natuurlijk niet overslaan! Deze merken zijn niet alleen perfect voor je yoga practice, maar ook voor bijvoorbeeld pilates, barre of dans. Dat komt omdat ze zich specifiek bezighouden met de behoeftes van yogi’s.

Urban Goddess is een duurzaam yoga merk speciaal gemaakt voor yoga, pilates en lounge wear. Voor hun collecties maken ze vooral gebruik van biologisch katoen en bamboe. Door yoga tops te maken met een extra lang body bijvoorbeeld, hoef je je geen zorgen te maken over een blote buik tijdens je asana’s. Ook biedt Urban Goddess een breed aanbod aan verschillende yoga leggings en yoga broeken. Dus of je nu een fan bent van leggings of juist wat ruimer zittende yogakleding, Urban Goddess heeft voor iedereen een comfortabele yoga outfit.

Asquith is ook een echt yogamerk met de focus op mindfulle activiteiten. De yoga wear bestaat voornamelijk uit zachte kleuren en rustige printjes. De items zijn tot in de details uitgewerkt en dat maakt de kleding super elegant. Ze maken veel gebruik van biologisch katoen en bamboe voor hun yoga kleding. Dit zijn zachtere stoffen met iets minder stretch die in meditatie of liggende houdingen extra comfort bieden. Omdat de stoffen van Asquith zo zacht en comfortabel voelen, is het ook nog eens perfecte lounge wear.

Jaya is een duurzaam yoga merk uit Duitsland dat een American Dream vibe uitstraalt. Ze maken gebruik van materialen als biologisch katoen, viscose en bamboe in zachte kleuren. De yoga kleding is speciaal gemaakt voor alle verschillende yoga stijlen. Jaya is heel bewust bezig met fast-fashion tegen te gaan. Ze maken jaarlijks maar één nieuwe collectie met stijlvolle yoga wear gemaakt voor alle seizoenen! Super eco-friendly dus. Zin in een wandeling op het strand? Dan is de active wear van Jaya ook een goede match. Niet alleen zit het lekker, je ziet er ook nog eens hip uit!

Er is voor iedereen wel een perfecte match op het gebied van active wear. Denk goed na over welke features jouw sport kleding aan moet voldoen. Het is altijd fijn om te investeren in items die niet alleen mooi zijn, maar ook voor verschillende sporten gedragen kan worden. Koop bewust!

Tip: Kijk altijd goed naar de wasvoorschriften van je sportkleding, zo kun je extra lang van je nieuwe outfit genieten!

/>
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »