Wat doe je aan naar Yin Yoga les? Welke kleding is het meest geschikt? | yogakledingonline.nl

Wat doe je aan naar Yin Yoga?

  • Geplaatst op
  • Door Muriel Grootaers
Wat doe je aan naar Yin Yoga?

Yin Yoga wordt steeds populair. Lees hier over de geschiedenis van deze bijzondere yogavorm en welke kleding je het beste kunt dragen naar jouw Yin Yogales. Een hip outfit is natuurlijk fantastisch, maar nog belangrijker is dat het comfortabel zit.


Wat doe je aan naar Yin Yoga?

Lees in dit blog welke kleding je het beste kunt dragen tijdens een Yin yogales. In onze Yogashop vind je een ruime keuze yogakleding voor dames, maar welke broek en top kun je het beste kiezen... Wij krijgen regelmatig de vraag 'Wat draag ik bij Yin Yoga?' en hieronder volgen alle tips.

Antwoord:
De beste Yin Yoga kleding is gemaakt van katoen of bamboe, dus natuurlijke materialen, valt meestal wat losser, heeft geen vervelende naden, knopen of ritsen. Daarnaast is het handig om verschillende lagen kleren te dragen, zodat je het niet te warm of te koud krijgt. Tot slot is een extra dikke mat en een yoga bolster aan te raden.

Om een goede kledingkeuze te maken is het handig om wat achtergrond informatie te hebben over deze populaire yogavorm. Onderaan dit artikel vind je al onze kleding adviezen op een rijtje.

Hoe is Yin Yoga ontstaan?

Zoals alle vormen van yoga, gaat ook Yin Yoga way back en is deze vorm van yoga al eeuwenoud. Pas in de jaren 70 bereikte deze vorm van yoga het westen toen martial arts kampioen en Taoïstische Yogadocent, Paulie Zink Yin en Yang yogalessen introduceerde.

Vervolgens ging een leerling van Zink genaamd Paul Grilley met deze vorm van yoga aan de slag en paste hij de Yin practice aan op basis van zijn kennis voor Chinese geneeskunde en anatomie. Later gooide Sarah Powers – een student van Grilley- nog haar eigen sausje er overheen door meer de nadruk op het gebruik van de ademhaling te leggen. Dankzij deze verschillende yoga goeroes is Yin Yoga geworden zoals het nu is.

Wat is Yin Yoga?

wat is Yin Yoga

Van oorsprong zijn de houdingen horende bij Yin Yoga bedoeld om langer in de lotushouding te kunnen blijven zitten tijdens het mediteren, maar Yin Yoga is inmiddels veel meer dan dat.

Door het beoefenen van Yin Yoga zorg je ervoor dat jouw bindweefsel en gewrichten soepeler worden, er wordt ruimte gercreeerd. Dit wordt bereikt door langzaam in één van de 27 yogahoudingen (passieve liggende en zittende asana's) te komen en deze voor langere tijd vast te houden, zo’n 3 tot 5 minuten.

Door het in 'slow motion' stretchen tijdens de oefeningen word je niet alleen soepeler, maar komen ook spanningen en stress los. En het reinigt je lichaam. Win win dus!

Als je je wilt focussen op je gewrichten en bindweefsel dan is Yin Yoga echt iets voor jou! Deze vorm van yoga is er op gericht om jouw lichaam soepeler te maken en dan niet zozeer qua sprierkracht, maar meer qua gewricht, bot en bindweefsel. Yinyoga is een enorme uitkomst als je een zittend beroep beoefent, omdat een constante zithouding niet goed is voor je skelet.

Wat is goede kleding voor Yin Yoga?

yin yoga kleding

Zoals hierboven al verteld is het gebruik van hulpmiddelen erg belangrijk bij het beoefenen van deze type yoga. Daarnaast is het ook belangrijk dat je goede kleding voor Yin Yoga kiest.

Yin Yoga is een langzame yogavorm en daarom is het fijn om met verschillende lagen kleding te werken. Zo voorkom je dat je het koud of juist te warm krijgt.

Daarnaast is comfort net als bij alle andere vormen van yoga en eigenlijk alle sporten enorm belangrijk. Het is belangrijk dat je je goed kunt concentreren en je wilt natuurlijk niet dat je uit je flow wordt gehaald door vervelend zittende kleding.

Tot slot kun je het beste kiezen voor natuurlijk materialen, zoals kleding van katoen of bamboe. Je hebt ook yogakleding van dry-fit materiaal (gladde stof) namelijk, maar dat is meer geschikt voor intensieve yogavormen, zoals Power Yoga. Zachte katoenen of bamboe yogabroeken en shirts zijn dus de beste keuze.

5 kleding must-haves voor jouw Yin yogales:

  • Een comfortabele top: Er zijn veel verschillende yogatops verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een loose-fit top, een extra lange top of een strakke racerback tanktop. Welke je kiest is helemaal aan jou, maar kies in ieder geval een yogatopje van katoen of bamboe.

  • Een lekker zittend, los shirt: Over je topje kun je het beste een lekker comfy loose-fit shirt doen, die niet te strak zit. Omdat je langere tijd in houdingen blijft wil je niet dat okselnaden gaan trekken bijvoorbeeld.

  • Een yoga BH: Yin Yoga is een rustige yoga vorm, maar onderschat niet de druk of zwaartekracht die jouw boezem krijgt. Draag dus altijd een yoga bh onder je top. Zo zorg je ervoor dat jouw borsten perfect ondersteund blijven.

  • Een legging of broek: Ook het kiezen van een yoga broek of legging is helemaal aan jou. Een legging zit strak om het lijf en blijft goed op haar plek zitten en een broek zit net wat losser en kan een vrijer gevoel geven. Beide zijn perfect geschikt voor het beoefenen van Yin Yoga. Ga ook hier in ieder geval voor katoen of bamboe.

  • Een vest: Omdat Yin yoga een vrij rustige yoga vorm is, is het aan te raden om een fijn vest mee te nemen voor het geval je afkoelt. Een yogavest of trui is makkelijk aan en uit te trekken, dus erg fijn om te hebben.

  • Yoga hulpmiddelen: Geen kleding, maar wel enorm belangrijk zijn yoga hulpmiddelen. Bij Yin Yoga gebruik je vaak een kurkblok, een riem en yoga bolster, maar ook meestal een meditatiekussen en deken. In onze webshop vind je verschillende meditatie benodigdheden.

Wat is een goede Yin Yoga mat?

extra dikke yoga matHet is fijn om bij Yin Yoga een extra dikke yoga mat te gebruiken. Bij Yogakledingonline kun je een speciale mat voor Yin Yoga kopen met een dikte van 10 mm (1cm). Als je lange tijd op één manier ligt of zit is een zachte ondergrond natuurlijk prettiger.

yin yoga bolster
Bij het beoefenen van Yin Yoga maak je dus veel gebruik van yoga attributen zoals bolsters, kurk blokken en yogariemen en een dikke yogamat. Je houdt voor langere tijd 1 asana aan en om deze zo comfortabel mogelijk uit te voeren worden lichaamsdelen ondersteunt door deze hulpmiddelen.

Ik hoop dat ik je goede tips heb gegeven en je nu precies weet wat je het beste kunt dragen naar Yin Yoga. Kom je er niet helemaal uit? Dan kun je ons gerust even bellen of mailen.

Namasté, Muriel Grootaers

/>
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »