Tweede Chakra? Ontdek De Chakra’s & Chakra Yogaproducten | yogakledingonline.nl

Tweede Chakra

  • Geplaatst op

Yoga en chakra’s zijn sterk met elkaar verbonden. Bij een aantal vormen van yoga wordt er namelijk aandacht besteed aan je 7 chakra’s. Daarnaast zijn yogaproducten met de chakra’s tekens erop, helemaal van deze tijd. Vooral yogaproducten met de eerste chakra, tweede chakra en derde chakra zijn erg populair.


Waar staat een chakra voor?


Een chakra staat voor een energiecentrum of energieknooppunt in je lichaam. Er zijn 7 chakra’s oftewel 7 energiecentra in je lichaam aanwezig. Chakra betekent in het Sanskriet wiel. Chakra’s worden gezien als draaikolken in je lichaam die energie opnemen en versturen naar delen van je lichaam. Een chakra laat energie door je lichaam stromen en houdt jouw lichaam ‘draaiende’. Het wordt dan ook wel het ‘draaiende wiel van van energie’ genoemd.

Deze energie is belangrijk voor het gezond functioneren van je lichaam. Als er een chakra niet meer goed functioneert, waardoor de energieopname wordt verstoord, raak je lichamelijk verzwakt en leidt het uiteindelijk tot ziekte. Hoe beter de energie door het lichaam stroomt, hoe beter zich iemand voelt en functioneert op verschillende lichamelijke en levensgebieden. Het is daarom belangrijk dat alle 7 chakra’s gezond en in evenwicht blijven.


Betekenis van de 7 chakra’s


Er zijn 7 chakra energieknooppunten in je lichaam aanwezig. Deze chakra’s zijn verspreid over bepaalde delen van het lichaam. Daarnaast heeft elke chakra zijn eigen kleur. Ontdek hieronder de betekenis en kleuren van de eerste chakra, tweede chakra, derde chakra, vierde chakra, vijfde chakra, zesde chakra en zevende chakra.

Eerste chakra

De 1e chakra is een energieknooppunt bij het stuitcentrum en wordt dan ook de stuitchakra of wortelchakra genoemd. Deze chakra draagt bij aan een lichamelijke goede gezondheid en zorgt voor stabiliteit. Het zorgt voor geaarde gevoelens en gevoelens van veiligheid. In het Sanskriet wordt de 1e chakra Muladhara genoemd. De bijbehorende kleur is rood.
*Staat in verbinding met de lichaamsgebieden: nieren en wervelkolom

Tweede chakra


De 2e chakra, de sacraal chakra, is een energieknooppunt dat zich bevindt onder de navel en bij het heiligbeen. Deze chakra staat in verband met de liefde en intimiteit in relaties. Als deze chakra in balans is, dan is er sprake van een gezonde seksualiteit. In het Sanskriet wordt de 2e chakra Swadhisthana genoemd. De bijbehorende kleur is oranje.

*Staat in verbinding met het lichaamsgebied: geslachtsorgaan

Derde chakra

De 3e chakra is de zonnevlecht, ook wel de navel chakra of CHI (levensenergie) chakra. Deze chakra staat ook bekend als de plexus solaris. Jijzelf en hoe je over jezelf denkt (zelfbewustzijn), staat bij deze chakra centraal. Denk maar bijvoorbeeld aan het waarderen van jezelf en de controle over jezelf. Jouw emoties dragen hier ook aan bij.

Als deze chakra in balans is, kan je er ook voor een ander zijn. Daarnaast geeft het je wilskracht en brengt het harmonie in je leven. In het Sanskriet wordt de 3e chakra ook Manipura genoemd. De bijbehorende kleur is geel.
*Staat in verbinding met de lichaamsgebieden: maag, galblaas, lever en zenuwstelsel

Vierde chakra

De 4e chakra is een energieknooppunt die zich in het hartgebied bevindt en wordt dan ook benoemd als de hartchakra. Een prachtige chakra die staat voor de liefde. Als deze chakra gezond functioneert, dan ben je vriendelijk naar jezelf en anderen en houd je van jezelf en anderen. Een gezegde: als je niet van jezelf houdt, kan je ook niet van een ander houden, sluit mooi bij deze chakra aan. Daarnaast staat de 4e chakra voor balans, vertrouwen en hoop.

Als deze chakra goed ontwikkeld is, dan handel je uit onvoorwaardelijke liefde, mededogen en vergiffenis. De 4e chakra heet in het Sanskriet Anahata. De bijbehorende kleur is groen. Deze kleur is gekoppeld aan de Anahata chakra, omdat groen staat voor groeien. Deze groeikracht wordt veroorzaakt door de liefde.
*Staat in verbinding met de lichaamsgebieden: hart, bloedsomloop en bloed

Vijfde chakra

Het 5e chakra staat bekend als de keelchakra, waar de energieknooppunt zich bevindt in het de nek dichtbij het strottenhoofd, nekwervels en schildklier. Bij deze chakra draait alles om de reiniging en zelfexpressie. Als je voor jezelf opkomt, dan wordt je lichaam gereinigd. Voor jezelf opkomen, je laten horen in wat je nodig hebt, doe je door middel van het uiten van je gevoelens en het juist communiceren. De 5e chakra wordt in het Sanskriet Vishuddi genoemd. De bijbehorende kleur is blauw.
*Staat in verbinding met de lichaamsgebieden: keel, longen en bronchiën

Zesde chakra

Bij de 6e chakra bevindt het energieknooppunt zich in het voorhoofd tussen je wenkbrauwen. Het staat bekend als het voorhoofdchakra en wordt ook wel ‘het derde oog’ genoemd. In het Sanskriet wordt de 6e chakra Ajna genoemd. De vertaling van Ajna is waarnemen of geweten. Alles draait dan ook om het geweten met betrekking tot het bewustzijn en keuzes in het leven. Je intuïtie, inzicht en wijsheid speelt hier ook een grote rol in. De bijbehorende kleur is indigo.
*Staat in verbinding met de lichaamsgebieden: linkeroog, oren, neus en onderstehersenen

Zevende chakra

In het gebied van de kruin bevindt zich de energieknooppunt van de 7e chakra, de kruinchakra. Deze chakra staat voor de eenheid. De 7e chakra zorgt ervoor dat alle energie op een juiste manier door je lichaam stroomt wat zorgt voor de eenheid met jezelf. Deze chakra is sterk verbonden met verlichting, spiritualiteit, gelijkmoedigheid en zelfrealisatie.

In het Sanskriet wordt de 7e chakra Sahasrara genoemd, dat staat voor lotusbloem met duizenden blaadjes. De bijbehorende kleur is violet.
*Staat in verbinding met de lichaamsgebieden: rechteroog, bovenste hersenen


De yogaproducten met chakra’s van Yogakledingonline.nl


Ben jij een yogini of yogi die helemaal fan is van de bijzondere chakra symbolen? Dan kan je bij Yogakledingonline.nl je hart ophalen. Wij bieden diverse mooie yogaproducten aan met chakra afbeeldingen. Van yoga kleding tot meditatiekussens.


Yoga kleding met chakra’s

Het merk Yogi & Yogini biedt comfortabele dames yoga kleding, onder andere met chakra symbolen. Van dit merk koop je een mooie zwarte chakra yoga top en chakra yoga legging, die voorzien zijn van de 7 chakra’s. De yoga top heeft een racerback met de 7 chakra’s op de rug. De yoga legging heeft een brede boord in de taille en sluit strak aan om de benen. De linkerpijp van de legging is bedrukt met 7 kleurrijke chakra symbolen. Allebei de kledingstukken hebben een perfecte pasvorm en voelen zacht aan op de huid.Heerlijke en trendy yoga kleding om je asana’s juist en fijn in uit te voeren.

Meditatiekussens en yoga bolsters met chakra’s

YogaStyles biedt prachtige kleurige meditatiekussens chakra en het merk Yogi & Yogini biedt stevige gekleurde yoga bolsters. De meditatiekussens en bolsters zijn voorzien met een geborduurde eerste chakra, tweede chakra, derde chakra, vierde chakra, vijfde chakra, zesde chakra of zevende chakra symbool. Deze kussens en bolsters beschikken ook over de bijbehorende chakra kleur.

De ronde katoenen chakra meditatiekussens van YogaStyles zijn zeer comfortabel voor meditatiesessies. Ze hebben een sterke ritssluiting en een handvat. De binnenhoes is gevuld met boekweitkaf, die je zelf kunt bijvullen. Op het zitvlak is een groot kleurrijk chakra symbool geborduurd.

De vierkante bolsters van Yogi & Yogini zijn gemaakt van stevig katoen en hebben een sterke ritssluiting aan de zwarte onderkant. Op de 5 cm brede katoenen handvatten bevindt zich een geborduurd chakra teken, zoals de eerste chakra, tweede chakra of derde chakra. De binnenhoes is gevuld met boekweitkaf die je zelf kunt bijvullen of verminderen. De ideale yoga bolsters om jouw lichaam te ondersteuning bij specifieke yoga houdingen.

Yoga tas met chakra’s

Met de zwarte chakra yoga tas van YogaStyles ga jij hip en comfy naar jouw yoga les. Op deze tas zijn de 7 chakra symbolen geborduurd in de bijbehorende chakra kleur. Deze tas is geschikt voor yoga matten t/m 6 mm. Ook heb je genoeg ruimte voor je yoga handdoek, yoga accessoires (zoals een yoga riem) en drinkfles. Aan de bovenkant zitten touwtjes om de tas te sluiten. Aan de zijkant zit een brede band waarmee je de tas comfortabel over je schouder naar je yoga les draagt. Bekijk ook onze andere hippe yoga tassen!

Veel shopplezier!

Rosa

/>
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »