Journaling Prompts voor zelfliefde en dankbaarheid | yogakledingonline.nl

Journaling Prompts voor zelfliefde en dankbaarheid

  • Geplaatst op
  • Door Mila Hemmer
Journaling Prompts voor zelfliefde en dankbaarheid

Journaling helpt je jezelf beter te begrijpen, je gevoelens te uiten en om je persoonlijke groei en ontwikkeling te bevorderen. In dit blog worden journal prompts gegeven die gebruikt kunnen worden voor meer zelfliefde en dankbaarheid.

Blog Journaling Prompts voor zelfliefde en dankbaarheid

Journalen is het bijhouden van een dagboek of notities over je gedachten, gevoelens en ervaringen. Journaling is een krachtige tool om jezelf beter te begrijpen, je gevoelens te uiten en om je persoonlijke groei en ontwikkeling te bevorderen. Door journaling prompts te gebruiken, kun je jezelf uitdagen om dieper te graven en je zelfliefde en dankbaarheid te vergroten. 

Journaling prompts 

Om te beginnen is het handig om te weten wat journal prompts zijn. Dit zijn specifieke vragen of stellingen die je kan gebruiken om jezelf te inspireren. Ook helpen ze om beter te concentreren op een specifiek onderwerp. Door regelmatig te journalen met behulp van prompts kun je jezelf beter leren kennen, je gedachten en gevoelens verwerken en je persoonlijke groei en ontwikkeling bevorderen. 

1. Wat zijn drie dingen waar ik vandaag dankbaar voor ben? 

Eindig de dag met het opschrijven waar je dankbaar voor bent die dag. Dit kunnen kleine dingen zijn zoals een lekkere kop koffie of de mooie zonsopkomst, of groter, zoals een liefdevolle relatie. Door je te focussen op dankbaarheid, schenk je meer aandacht aan de positieve dingen in je leven. Dit zou er ook voor kunnen zorgen dat je een positievere verwachting krijgt van de toekomst!

2. Wat zijn mijn positieve eigenschappen?

Stap 1 naar meer zelfliefde is om juist jouw positieve punten uit te lichten. Soms is het lastig om de goede kanten van jezelf toe te lichten, maar iedereen is uniek en waardevol en dit mag ook écht benoemd worden. Schrijf op wat je bewonderenswaardig vindt aan jezelf, zoals doorzettingsvermogen, discipline of creativiteit. Je kan niet vaak genoeg herinnerd worden aan je eigen schoonheid, zowel aan de binnen- als de buitenkant. Voor meer selflove tips kan je dit blog lezen. 

3. Wat zijn overtuigingen die ik heb, die mij in de weg staan? 

Iedereen heeft ook weleens negatieve gedachten of overtuigingen. Door dit in stand te houden is het lastiger om te streven naar meer zelfliefde. Daarom is het handig om te weten  wat deze overtuigingen zijn voor jou. Als je het duidelijk hebt gemaakt voor jezelf, kan je hier namelijk aan gaan werken en dit ontkrachten door middel van bijvoorbeeld affirmaties.

Een goed voorbeeld: Ik ben niet mooi genoeg → Ik ben mooi zoals ik ben.

Lees hier meer over de kracht van affirmaties.

4. Op welke momenten voel ik mij het meest zelfverzekerd en waarom? 

Iedereen heeft momenten waarin ze zichzelf net iets beter en zekerder voelen dan normaal. Dat je bijvoorbeeld net naar een yogales bent geweest en het voelt alsof je alles aankan. Door uit te zoeken waarom je dit zo’n goed gevoel geeft, kan je dit soort momenten vaker opzoeken en het in je wekelijkse routine stoppen. Vaak voelt het namelijk heel goed om dit soort fijne momenten voor jezelf te creëren en net wat meer aandacht aan jezelf te besteden. Al helemaal als het je achteraf zo’n goed gevoel geeft. Wie wil zich namelijk niet goed voelen?

5. Wat zijn mijn favoriete self-care activities? 

Maskertjes, je kamer opruimen, wandelen, een fijne yoga practice of meditatie. Het zijn allemaal self-care activiteiten  die ervoor kunnen zorgen dat jij je wat beter voelt. Soms verliezen we namelijk onszelf uit het oog, doordat we meer tijd aan anderen besteden. Dit is zonde, want jijzelf verdient juist alle aandacht en tijd! Ga dus af en toe bij jezelf na welke self-care activities goed voor jou en je mentale gezondheid werken. 

6. Welke uitdagingen heb ik overwonnen en hoe ben ik daar sterker van geworden?

Iedereen krijgt te maken met uitdagingen in het leven. Jij hebt ze vast ook meegemaakt. Door ze vanuit een ander perspectief te bekijken en juist te kijken hoe deze uitdagingen je sterker hebben gemaakt, zal hier een minder negatief daglicht op komen te staan. Je kan juist heel dankbaar zijn voor sommige uitdagingen die je hebt meegemaakt, want je hebt het overwonnen!

 

Ben je op zoek naar een manier om jezelf beter te leren kennen, je emoties te uiten en je persoonlijke groei en ontwikkeling te verbeteren, kan journalen een geweldige optie zijn. Het is een goedkope, effectieve en simpele manier om inzicht te krijgen in je gevoelens en gedachten. Wees niet ontmoedigd als het even duurt voor je je eigen stijl hebt gevonden. Neem de tijd om te ontdekken wat voor jou werkt. Met deze 6 journal prompts, heb jij in ieder geval al een handvat om te beginnen met jouw journal!

/>
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »