0 Producten

Vroeger werd er gelooft dat de lucht volhangt met dromen. Dit zijn zowel goede als slechte dromen. De dromenvanger wordt gebruikt om de slechte dromen te vangen zodat alleen de goede dromen overblijven. Dit idee alleen al geeft veel mensen rust waardoor zij makkelijker in slaap vallen. Daarnaast zien ze er ook nog eens geweldig uit met alle mooie kleuren en versieringen die eraan gemaakt worden. Alles hierbij heeft een betekenis of doel. Lees verder en ontdek meer over het gebruik van de dromenvanger en de materialen die er gebruikt worden bij het maken. Het is leuk om er een te hebben als decoratie of hem cadeau te geven. Bij spirituele cadeaus is het natuurlijk erg leuk om de betekenis achter het cadeau te kennen. 

De herkomst van de dromenvanger

Oorspronkelijk werd de dromenvanger alleen gemaakt en gebruikt door indianen en Aboriginals uit Noord-Amerika. Zij gebruikte deze voor het vangen van slechte dromen. Het is een traditioneel object wat nergens anders in de wereld gebruikt werd. Tot aan de 20e eeuw. Toen werd er in new-age bewegingen ook gebruik van gemaakt vanwege de spirituele associaties. Een bepaalde groep mensen ging zich meer bezighouden met spiritualiteit en zo is de dromenvanger ook op andere plekken in de wereld bekend geworden. Vandaag de dag zijn er veel huizen waar er een hangt en veel mensen hebben er ook een getatoeëerd vanwege de mooie betekenis en gedachtes erachter.

Het gebruik van verschillende materialen

Bij het maken van een dromenvanger zijn er een aantal onderdelen standaard. Deze zie je in elke dromenvanger weer terug. Dit is het houten frame en het web wat hierin gemaakt wordt. Daarnaast kunnen er nog allerlei andere voorwerpen worden toegevoegd. Deze hangen niet zomaar in de dromenvanger maar hebben echt een betekenis. Veren worden heel vaak gebruikt. Deze moeten ervoor zorgen dat de goede dromen die worden opgevangen zachtjes op de slapende persoon terecht komen. Ook worden stenen veel gebruikt en hierbij is het afhankelijk van de kracht van de steen wat de werking is. Deze kunnen innerlijke rust en kracht geven of juist helpen bij slapeloosheid. Als er bont wordt gebruikt in een dromenvanger zorgt dit ervoor dat de slaper zich warm en behaaglijk voelt in zijn slaap.

Verjaag nachtmerries met een dromenvanger

Als je veel last hebt van nachtmerries dan zal ook in slaap vallen op een gegeven moment lastiger worden. Je kan hier tegenop gaan zien uit een angst voor wat er gaat komen. Slaap en rust zijn heel belangrijk voor zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid. Door een dromenvanger op te hangen kan je weer rustig in slaap vallen. Deze zorgt ervoor dat vervelende dromen worden opgevangen en niet meer bij de slaper terecht komen. Omdat er hierna alleen mooie en fijne dromen overblijven kan je weer zorgeloos in slaap vallen en genieten van een goede nachtrust.

Een mooie toevoeging aan elke slaapkamer

Een dromenvanger wordt niet altijd alleen maar aangeschaft voor de werking die hij heeft tijdens de nacht. Ze zien er daarnaast ook nog eens prachtig uit waardoor het een geweldige accessoire is voor in de slaapkamer. Door de prachtige veren, stenen en kralen die er gebruikt worden is het erg mooi om naar te kijken. Hierdoor is de dromenvanger erg geliefd geworden. Het is echter wel belangrijk dat deze op de juiste manier wordt opgehangen, anders is het inderdaad alleen een mooie decoratie wat natuurlijk erg zonde is. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om een dromenvanger en kamer te reinigen voor gebruik. Ook is het nodig de dromenvanger ergens op te hangen waar hij de eerste zon van de dag kan vangen.

Een dromenvanger cadeau doen

Als je iemand in je omgeving hebt die onrustig slaapt of veel last heeft van nachtmerries en slapeloosheid dan kan er veel baat zijn bij een dromenvanger. Deze zal dan helpen om rustiger in slaap te vallen en alleen maar mooie dromen te hebben. Door de symboliek hier achter is het een prachtig cadeau om te geven aan iemand waar je veel om geeft. Eventueel kun je jouw gift uitbreiden met een geluks cadeautjes of chakra gifts Je zegt hiermee namelijk gelijk dat je iemand goede rust toewenst. Er zijn veel prachtige opties verkrijgbaar in mooie kleuren waardoor er altijd wel een mooie optie tussen zit om als spiritueel cadeau te geven.

Bestel jouw dromenvanger bij Yogakleding Online

Het hebben van een dromenvanger in de slaapkamer draagt bij aan een goede nachtrust en dus ook aan lichamelijke en geestelijke gezondheid. Als je last hebt van nachtmerries dan is het een echte aanrader om er eens een te proberen. Als je online besteld heb je direct een mooi overzicht voor je met alle beschikbare opties waardoor het zoeken een stuk makkelijker wordt. Als je voor 17:30 uur de bestelling plaatst dan ontvang je deze in de meeste gevallen de volgende dag al in huis. Bestel vandaag nog jouw dromenvanger en geniet morgen al van een geweldige nachtrust.

Lees meer
Lees minder