Wat doe je aan naar Kundalini yoga? Wij geven advies! | Yogakleding Online | yogakledingonline.nl

Wat doe je aan naar Kundalini yoga?

  • Geplaatst op
  • Door Olivier Mentha
Wat doe je aan naar Kundalini yoga?

Kundalini yoga is een rustige yogavorm met een groot effect. Beweging, dynamische ademhalingstechnieken, meditatie en het zingen van mantra's zjjn belangrijke onderdelen. Tijdens Kundalini yoga lessen dragen veel mensen witte kleding. Maar belangrijker is dat je comfortabele kleding draagt waarin je je goed voelt.

Wat is Kundalini yoga?

Kundalini yoga is lange tijd een onbekende vorm van yoga geweest, omdat er een geheimhoudingsplicht omheen hing. Een select aantal mensen beoefenden het en wisten wat het inhield. Tot Yogi Bhajan besloot om zijn kennis te delen met de wereld. Hierna werd Kundalini Yoga steeds populairder en tegenwoordig zijn er veel yogastudio’s waar je Kundalini yogalessen kunt volgen.

Kundalini yoga omvat beweging, dynamische ademhalingstechnieken, meditatie en het zingen van mantra's. Het doel is om fysieke vitaliteit op te bouwen en het bewustzijn te vergroten.

witte Boeddha in de natuur

Bij Kundalini yoga draait alles om energie en de 7 chakra’s rond de wervelkolom. Doormiddel van verschillende oefeningen kun je deze chakra’s openen waardoor een flinke dosis energie vrijkomt en door jouw zenuwstelsel zal stromen. Na een Kundalini yogales zul je direct resultaat merken en meer energie hebben. Deze yogavorm heeft dan ook een duidelijke werking op korte termijn.

Het is niet aan te raden om zomaar en zonder begeleiding met Kundalini yoga te beginnen. Er kunnen immers zeer sterke energieën vrijkomen. Oncontroleerbare emoties kunnen zelfs zo sterk oprijzen dat het proces kan lijken op een psychotische storing. Dat is wat Bonnie Greenwell beweert in haar boek Energies of Transformation.

Maar wees niet bang, Kundalini yoga is niet per se gevaarlijk. Ervaring met bijvoorbeeld hatha yoga is wel een vereiste, want voor het openen van de chakra’s is enige ervaring erg belangrijk zodat je niks forceert. Neem het langzaam en respectvol op en vertrouw op een goede begeleider.

Wat is goede kleding voor Kundalini yoga?

Vrouw in een witte jurk met haar armen gespreid

Beoefenaars van Kundalini yoga dragen vaak witte kleding. Door het dragen van witte kleding wijs je negativiteit af en vergroot je je aura. Door wit te dragen kun je je meer op jezelf richten en de mensen om jou heen kunnen zich vervolgens ook beter op zichzelf focussen.

Bij een Kundalini yogales zul je dus omringd zijn met mensen volledig gekleed in het wit. Het is aan jou of je hier volledig in mee gaat of bijvoorbeeld voor een combinatie van witte kledingstukken en andere zachte kleuren te gaan. Het is jouw yogales en jij moet je comfortabel voelen. Door alleen het dragen van een witte omslagdoek profiteer je al van de effecten van het dragen van witte kleding.

Probeer het trouwens ook eens in het dagelijks leven. Het dragen van wit heeft ook tijdens de alledaagse bezigheden een goed effect.

5 kleding must-haves voor jouw Kundalini yogales

1. Een comfortabele top

Of je nu voor wit gaat of voor een andere kleur waar jij je goed en energiek in voelt, comfort is ook bij Kundalini yoga erg belangrijk. Tijdens het uitvoeren van de oefeningen wil je natuurlijk geen last hebben van een vervelend zittende top. De yoga top van Urban Goddess is super zacht en gemaakt van 100 % biologisch katoen. Het is een fijn yoga shirt om tijdens een Kundalini yogales te dragen, lekker zacht en luchtig.

2. Een warme omslagdoek

Bij Kundalini yoga wordt veel aandacht besteed aan de ademhaling en meditatie. Het is erg fijn als je dan een warme omslagdoek bij de hand hebt. Ken je de Meditatie Omslagdoek van Yogi & Yogini al?

3. Een yoga BH

Ook bij Kundalini Yoga is het belangrijk om een jouw borsten extra ondersteuning te geven door het dragen van een Yoga BH. De Yoga BH balance van Asquith is gemaakt van hoogwaardige stoffen, die heel zacht aanvoelen. Tip: De BH is ook prima als top te dragen.

4. Een broek met voldoende bewegingsvrijheid

Tijdens een Kundalini les zul je veel loszittende witte broeken om je heen zien. Uiteraard weer wit, maar ook het los vallende is erg comfortabel voor deze vorm van yoga. Deze harembroek van Urban Goddess is perfect voor Kundalini yoga. Toch liever een legging? Geen probleem, jouw comfort staat voorop!

5. Een meditatiekussen

In onze Yogashop vind je veel meditatiekussens in alle maten en kleuren. Kijk eens naar dit prachtige meditatiekussen in licht paars.

Hopelijk heb ik je met dit artikel wat verder op weg geholpen bij het zoeken naar de perfecte Kundalini yogalook. Heb je toch nog vragen? Dan kun je ons gerust even bellen of mailen.

Namasté, Olivier

/>
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »