Yogakleding Van Biologisch Katoen Bij YogaKledingOnline | yogakledingonline.nl

Biologisch katoen

  • Geplaatst op

Biologisch katoen: mooi en milieuvriendelijk


Veel kleding is gemaakt van katoen. Katoen is een natuurlijk materiaal dat zacht aanvoelt en duurzaam is. Wel is de katoenindustrie minder milieuvriendelijk. Biologisch katoen wordt daarentegen wel op een milieuvriendelijke manier verbouwd.

De laatste tijd wordt kleding van biologisch katoen, ook wel organisch katoen, steeds populairder. Bij Yogakledingonline.nl hebben we een grote collectie yogakleding van biologisch katoen.

Inhoud

  • Wat is het verschil tussen biologisch katoen en gewoon katoen?
  • De voor- en nadelen van biologisch katoen
  • Yogakleding van organisch katoen / biologisch katoen
  • Certificaten
  • Yogakleding van biologisch katoen / organisch katoen - Merken
  • Daarom kies je voor Yogakledingonline.nl


Wat is het verschil tussen biologisch katoen en gewoon katoen?


Bij het verbouwen van gewone katoen worden er schadelijke chemicaliën (kunstmest en pesticiden) en veel water gebruikt. Omdat er zoveel katoenen kleding wordt geproduceerd, zijn de schadelijke effecten van de katoenindustrie groot.

Biologisch katoen is verbouwd zonder chemicaliën. Er wordt bovendien veel minder water verbruikt bij het verbouwen van biologisch katoen. Genetisch gemodificeerde planten mogen niet gebruikt worden.

Tijdens de productie van katoen ontstaat er ook katoenzaadolie. Biologische katoenzaadolie wordt gebruikt in snacks en in veevoer.


De voor- en nadelen van biologisch katoen

 

Voordelen:

  • Milieuvriendelijk.
  • Vriendelijk voor je huid, omdat het zonder chemicaliën verbouwd is.
  • Voorkomt droogte in de gebieden waar biologisch katoen verbouwd wordt. Er wordt bij de productie van biologisch katoen namelijk weinig water verbruikt.
  • Van betere kwaliteit dan niet biologisch katoen.
  • Gewone katoen is een gezondheidsrisico voor de mensen die het verbouwen en hun families. Biologisch katoen niet.
  • Wordt geproduceerd zonder chemicaliën.
  • Voorkomt watervervuiling en beschermt de biodiversiteit.

Nadeel:

  • De productie van biologisch katoen is duurder dan de productie van gewoon katoen. Dit betekent dat biologische kleding ook wat hoger geprijsd is.



Yogakleding van organisch katoen / biologisch katoen


Bij Yogakledingonline.nl verkopen we veel kleding van organisch katoen/ biologisch katoen. Wij kiezen daar bewust voor. Bij ons staat milieuvriendelijkheid namelijk hoog in het vaandel. Op onze webshop vind je de onderstaande yoga kledingstukken van organisch katoen / biologisch katoen:

Voor dames:

Voor heren

 


Certificaten


Hoe weet je of yogakleding echt van biologisch katoen gemaakt is? Kijk of de kleding gecertificeerd is. Er zijn 3 belangrijke certificaten voor biokatoen:

Fair Trade

Producten met het Fair Trade certificaat zijn afkomstig uit de eerlijke handel. De Fairtrade organisatie vindt het milieu ook belangrijk. Alle Fairtrade producten zijn daarom op een verantwoorde manier geproduceerd. Alle katoenen kleding met een Fairtrade certificaat is gemaakt van biologisch katoen.

Oeko tex

Oeko tex is een onafhankelijke organisatie die strijdt om schadelijke chemicaliën in de textielindustrie tegen te gaan. Oeko tex wil de duurzame productie van kleding stimuleren. Ze verstrekken certificaten aan kledingfabrikanten die ecologische en biologische afbreekbare kleding produceren, waarbij geen schadelijke chemicaliën gebruikt zijn.

GOTS

GOTS staat voor Global Organic Textile Standard. GOTS is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel. Deze organisatie heeft regels opgesteld betreffende wanneer je een kledingstuk biologisch mag noemen. De eisen van GOTS zijn hoog en een kledingproducent moet veel moeite doen om het GOTS certificaat te verkrijgen.

Het document met eisen van GOTS is 39 pagina’s lang en super gedetailleerd. Er staat bijvoorbeeld in welke stoffen er tijdens de productie van textiel wel en niet gebruikt mogen worden. Zware metalen zijn bijvoorbeeld absoluut verboden. Ook staat er welke rechten de werknemers hebben. Katoenen kleding met het GOTS certificaat is gegarandeerd duurzame en eerlijke kleding.


Yogakleding van biologisch katoen / organisch katoen - Merken

 

ArmedAngels

De kleding van ArmedAngels is hip en trendy. Het merk begon in 2007 met de productie van t-shirts. Al snel ging ArmedAngels ook broeken, leggings, tops en hoodies produceren. Elk kledingstuk van dit merk is van een hoge kwaliteit. De kleding is van ademende en rekbare materialen gemaakt. Het is van hoge kwaliteit, het sluit goed aan en het zit ook nog eens lekker.

ArmedAngels produceert biologische kleding. ArmedAngels is namelijk GOTS gecertificeerd. Alle producten van dit merk zijn bovendien milieuvriendelijk en duurzaam.

Asquith

Asquith is een zeer populair merk onder yoga liefhebbers. De kleding van Asquith is verantwoord en comfortabel.

Alle kleding is van milieuvriendelijke materialen gemaakt: van bamboe of organisch katoen. De stoffen voelen fluweelzacht aan en ze zijn luchtig door hun ademende functie. De kleding van het merk heeft een perfecte pasvorm waar je lichaam prachtig in uit komt.

De yogakleding van Asquith heeft de volgende eigenschappen:

  • OEKO-TEX gecertificeerd
  • Bevat elasthaan, waardoor de kleding stretch heeft en zijn pasvorm behoudt
  • Vrij van chemicaliën
  • Gaat lang mee
  • GOTS gecertificeerd
  • Milieuvriendelijk
  • Ademend 

Urban Goddess

Urban Goddess is een verantwoord en stoer yoga merk. De kleding is comfortabel, gemaakt van hoogwaardige stoffen en met veel liefde. Urban Goddess is bovendien een zeer betaalbaar merk. De kleding zit heel prettig tijdens yoga. Het geeft je maximale bewegingsvrijheid en voelt heerlijk op je huid.

De kleding van Urban Goddess wordt op een eerlijke en veilige manier gemaakt. Tijdens de productie wordt er volop rekening gehouden met zowel mens als natuur. Urban Goddess is GOTS en Oeko Tex gecertificeerd. Urban Goddess produceert eerlijke kleding van biokatoen.


Mandala Yoga Wear

Bij Mandala Yoga Wear vind je super comfy yoga kleding met een uniek design. De kleding is kleurrijk en voorzien van trendy printen. De gehele collectie is duurzaam geproduceerd, onder eerlijke arbeidsomstandigheden. De yoga kledingstukken van Mandala zijn GOTS gecertificeerd. Mandala biedt onwijs veel biologische en gerecyclede kledingstukken, die heerlijk aanvoelen. De kleding is flexibel, waardoor je je asana's perfect uitvoert. Deze stijlvolle yoga kleding is ook casual te dragen. 


Daarom kies je voor Yogakledingonline.nl

 


Het milieu staat bij Yogakledingonline.nl hoog in het vaandel. Je vindt bij ons biologische kleding / organische kleding van katoen, maar ook van deze milieuvriendelijke materialen:

  • Bamboe: Een sterk en duurzaam materiaal. Bamboe heeft geen kunstmest of pesticiden nodig om goed te kunnen groeien.
  • Gerecycled polyester: Door polyester te recyclen krijgt het een nieuw leven. Je vermindert hiermee bovendien de hoeveelheid afval.
  • Modal: Modal wordt gemaakt van beukenhout. Het hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Beukenbomen groeien makkelijk en bijna alles van de boom wordt gebruikt. Modal is een sterke stof die lang meegaan.


Ons team bestaat uit yogini’s met veel ervaring op het gebied van yoga. Wij weten dus welke yogakleding het prettigst zit tijdens yoga en welke kleding het langst mee gaat.

Zie je een kledingstuk van biologisch katoen dat bij je past? Bij ons shop je veilig en ben je bovendien verzekerd van verantwoorde kleding. Je betaalt slechts €3,95 verzendkosten (binnen Nederland) en retourneren is gratis.

Wil je advies of heb je bijvoorbeeld vragen over onze collectie (van biologisch/ organisch katoen)? We staan voor je klaar. Neem direct contact met ons op. Bel 06-8200 8704 of mail naar [email protected].

/>
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »