Top

Yoga Riemen

loading
close


close
min: max:
Yoga riem zwarr
WORLD YOGA DAY! -10%
Yoga riem blauw 2
WORLD YOGA DAY! -10%
Yoga riem paars 1
WORLD YOGA DAY! -10%
Yoga riem olijf groen
WORLD YOGA DAY! -10%
Yoga riem extra lang zwart yogastyles
WORLD YOGA DAY! -10%
Yoga riem extra lang paars yogastyles
WORLD YOGA DAY! -10%
Yoga riem grijs flowee
WORLD YOGA DAY! -10%
Yoga riem turquoise flowee 1
WORLD YOGA DAY! -10%
Yoga riem oranje flowee 1
WORLD YOGA DAY! -10%
Raja yoga strap koi prana
WORLD YOGA DAY! -10%
Raja yoga strap dragonfly prana
WORLD YOGA DAY! -10%
Raja yoga strap black
WORLD YOGA DAY! -10%
Yoga Riem

Voer Uitdagende Asana’s Juist Uit Met Een Yoga Riem


Ga je nieuwe of uitdagende yoga oefeningen uitvoeren? Met een professionele yoga riem van Yogakledingonline.nl voer je deze asana’s op een juiste, fijne en veilige manier uit.

Wij bieden verschillende fijn aanvoelende en stevige yoga riemen van de hoogste kwaliteit. Daarnaast heb je bij ons de keuze uit diverse kleuren. Geef jouw yoga sessies een boost en koop een yogariem bij Yogakledingonline.nl.

Waarom Yoga RiemWaarom een yoga riem gebruiken?


Geforceerd een asana uitvoeren? Dat is met een yoga riem verleden tijd! Een yoga riem is een perfect hulpmiddel om diverse asana’s op een juiste en comfortabele manier uit te voeren en te leren beheersen. Ook zorgen ze ervoor dat je je niet verrekt en daardoor een blessure oploopt. Met een riem wordt elke asana een leuke en uitvoerbare uitdaging voor elke yogi en yogini.

Maak kennis met nieuwe en uitdagende asana’s

Nieuwe en uitdagende asana’s kunnen een struggle zijn. Je bent niet bekend met deze houdingen of ze zijn moeilijk uit te voeren. Daarnaast is elk lichaam anders. Met een riem leer je nieuwe en uitdagende yoga houdingen kennen en aan te voelen. Het maakt het mogelijk om die ene moeilijke asana op een comfortabele manier uit te voeren.

Daarnaast word je met een yoga riem meer bewust van je eigen lichaam en de houdingen. Naarmate je deze houdingen vaker oefent met een yogariem, wordt het steeds gemakkelijker om ze uit te voeren. Op een veilige manier leer je de asana’s kennen en uit te voeren. Ook worden je spieren flexibel en leer je meer balans te houden. Jouw lichaam wordt als het ware meer één met de oefeningen. Met een yogariem kom je op een leuke en veilige manier in contact met verschillende asana’s. Take yoga to the next level!


Hoe Een Yoga Riem GebruikenHoe een yogariem gebruiken?


Een yogariem gebruik je om bepaalde lichaamsdelen tijdens een asana bij elkaar te houden, makkelijker te strekken of ondersteuning te bieden. Zo voer je op een fijne en veilige manier verschillende (nieuwe/uitdagende) asana’s uit.

Veel yoga riemen beschikken over een D-ring, waardoor je de riem eenvoudig kunt herstellen. Wil je de riem kleiner maken? Dan trek je eenvoudig aan de riem door de gesp. Als je overgaat naar een andere asana, kun je met een eenvoudige handeling de riem groter maken en af doen. Ook kan je de riem in z’n geheel (zonder de riem door de gesp te doen) gebruiken voor bepaalde yoga houdingen.


Oefeningen met een yoga riem


Hieronder geven wij een aantal voorbeelden hoe je een yoga riem kunt gebruiken bij het uitvoeren van een yoga houding. De riem dient bij deze asana’s als hulpmiddel om (nieuwe/uitdagende) asana’s te leren en de houdingen juist en comfortabel uit te voeren.

Yoga houding de Boot (Paripurna Navasana)

De boot houding voer je uit door op de grond te zitten, je benen (boven ooghoogte uit) in de lucht te strekken en je armen naar voren te strekken. Het is de bedoeling dat je jezelf in deze houding rond de 10 seconde a 1 minuut in balans houden. Het is een pittige oefening waar je snel je balans kunt verliezen.

Door de riem onder je voetzolen te plaatsen en met beiden handen strak aan te trekken, houd je goed je balans. Je lichaam leert de houding kennen en juist uit te voeren.

Yoga houding de Intense strekking van het westen (Paschimottanasana)

Bij de intense strekking van het westen zit je op de grond waarbij je je benen moeten strekken en je met een rechte rug voorover moet buigen. Het is de bedoeling dat je handen je voeten of enkels reikt. Niet elk lichaam is zo soepel, waardoor het moeilijk is om deze oefening uit te voeren. Met een riem kun je je flexibiliteit verbeteren en de houding op een juiste manier uitvoeren.

Plaats de riem onder je voetenzolen en trek de riem met beiden handen strak. Je bovenlichaam komt zo over je benen te hangen. Door voorzichtig steeds strakker de riem aan te trekken, kun je oefenen om je bovenlichaam steeds meer te strekken zodat je handen uiteindelijk je enkels of voeten kunnen vastpakken. De uitdaging hierbij is om met je buik en puntje van je neus op je benen te komen. Met een riem pak je deze uitdaging met beide handen aan!

Asana Met Yoga RiemYoga houding de Staande hand-naar-grote-teen-cyclus (Hasta Padangusthasana)

Bij de staande hand-naar-grote-teen-cyclus is je been naar buiten gestrekt, heb je je grote teen vast met je middelvinger/wijsvinger en duim van je rechterhand of heb je je volledige voet beet met je rechterhand. Bij deze asana is het een challenge om je rechterhand je voet te reiken, daarbij goed je rug recht te houden en balans te houden. Een yoga riem kan je hier een handje bij helpen.

Doe de riem door de D-ringen heen en maak er een lus van. Trek vervolgens de lus strak om je voet door de riem door de gesp te trekken. Til je been omhoog, strek je been naar buiten en houd de riem strak met je rechterhand vast (zo dichtbij mogelijk je voet) zodat je been goed omhoog blijft. De riem zorgt ervoor dat je je been op de juiste manier strekt, je rug meer recht houdt, je meer lenig wordt (zodat je been meer omhoog gaat) en jezelf in balans houdt. Dankzij de riem leer je deze yoga houding op de juiste manier kennen en uit te voeren.


De yoga riemen van Yogakledingonline.nl


Wil je een hoogwaardige yoga riem kopen? Dan is Yogakledingonline.nl een goede keuze! Wij bieden professionele basic en normale yoga riemen aan, in verschillende kleuren. Van zeer hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. Het materiaal van alle riemen die wij aanbieden, voelt zacht en comfortabel aan en schuurt niet. Ook zijn ze erg stevig, waardoor je 100% erop kunt vertrouwen dat ze alle krachten aankunnen.

Met onze yoga riemen voer je op een fijne en juiste manier verschillende (nieuwe/uitdagende) yoga houdingen uit. Daarnaast zijn onze riemen zeer geschikt voor Pilates oefeningen. Bij ons vind je yoga riemen van 2 verantwoorde merken: Yogi & Yogini en YogaStyles.

Yoga Riem Yogi YoginiYoga riemen van Yogi & Yogini

Yogi&Yogini basic yoga riemen zijn gemaakt van 100% katoen en hebben een lengte van 183 en een breedte van 4 cm. Ze beschikken over een D-ring, waarmee de riem makkelijk te verstellen is. Deze yoga riemen zijn verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren, zoals blauw, zwart, paars en roze.

Yoga Riem YogastylesYoga riemen van YogaStyles

Zoek je een zeer sterke en extra lange yoga riem? Van biologisch materiaal? Kies dan voor de yoga riemen van YogaStyles! Deze super stevige riemen van dit merk bestaan uit jute en katoen en 100% biologisch afbreekbaar. Ze beschikken over een metalen D-ring en zijn 244 cm lang en 4 cm breed. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren paars en zwart.


Yogakledingonline.nl - Voor al jouw yoga artikelen en yoga kleding


Een yoga riem kopen? Yogakledingonline.nl is de webshop om een yogariem aan te schaffen! Wij bieden alleen duurzame en stevige yoga riemen aan van verantwoorde merken. Zelf hebben wij de yoga riemen uitgeprobeerd en ondervonden dat ze als hulpmiddel een positieve bijdrage leveren in het uitvoeren van verschillende asana’s. Ook zijn deze riemen terug te vinden in vele professionele yoga studio's.

Maar bij Yogakledingonline.nl geniet je niet alleen van professionele yoga riemen. Daarnaast profiteer je ook van de volgende voordelen:

Contact Yogakledingonline.nl


Heb je vragen over de yoga riemen of over het gebruik? Twijfel niet en neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Telefoon:
+31 (0)6 8200 8704
(bereikbaar -ook via WhatsApp van ma t/m vr 09:30 - 17:30 uur)

Email:
info@yogakledingonline.nl
(24/7 bereikbaar, we beantwoorden email binnen 3 uur)

Wij hopen dat je in onze webshop een fijne yoga riem vindt die jouw yoga sessies bevordert! Veel shopplezier! 


Rosa Yoga Kleding Online
Namaste, Rosa den Houdijker
& Team Yoga Kleding Online