Top

Witte Salie kopen en branden

Witte salie kopen en branden

We worden dagelijks belast met energieën waarvan we niet altijd weten dat we het bij ons dragen.  Het meedragen van lichte en positieve energie is natuurlijk geen probleem, maar negatieve energie raken we liever kwijt. Witte salie gebruiken, in de vorm van gedroogde salie, wierook, olie of smudge sticks, kan hierbij helpen.

Lees in dit artikel meer over witte salie kopen, branden en gebruiken. Ook lichten we toe waar witte salie vandaan komt en geven we tips over hoe je met salie je huis kunt reinigen. Als het gebruik van witte salie nieuw voor je is, neem dan onderstaande informatie aandachtig door.


Witte salie kopen en branden


Je kunt in onze shop verschillende vormen witte salie kopen om te branden. Hoe dichter het product bij de originele salie staat, hoe beter de werking. Gedroogde witte salie en sticks zijn dus sterker dan witte salie wierook, geurkaarsen en wierookolie. Het assortiment van Yoga Kleding Online bestaat uit de volgende salie artikelen en benodigheden:
Het is belangrijk om gedroogde losse en gebundelde witte salie te branden op een vuurvast voorwerp! Je kunt hiervoor een abalone schelp kopen of vuurvaste terracotta schaal gebruiken. Om de white sage rook te verspreiden in de ruimte waar je een reinigingsritueel doet, kun je een veer gebruiken.

 

Wat is de oorsprong van witte salie?

Salvia-Apiana-witte-salie-oorsprongWitte salie, white sage, of officieel Salvia Apiana is een inheemse struik die groeit in het zuidwesten van Amerika en het noordwesten van Mexico. De oorsprong van het gebruik van witte salie ligt bij de Amerikaanse Indianen.

Al 2000 jaar verbranden zij witte salie en andere kruiden om met de rook mensen, dieren en leefruimtes te zuiveren. Dit was met name gericht op het ontdoen van negatieve energieën en spirits. Daarnaast was het oproepen van positieve spirits en hogere begeleiding ook een reden om witte salie rook te verspreiden. Witte salie wordt hierom ook wel Indianen wierook genoemd.Waarvoor gebruik je witte salie?

Vandaag de dag wordt witte salie nog steeds gebruikt voor het reinigen van mensen of ruimtes. Reinigen met salie helpt de negatieve, vastzittende energie die met een bepaalde persoon of ruimte verbonden is te laten verdwijnen.

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je ergens een kamer binnen liep waarvan je voelt dat er spanning in de lucht hangt. Deze onzichtbare spanning is negatieve energie die is blijven hangen na bijvoorbeeld een conflict. Hiervoor zou je dan witte salie kunnen branden om de lucht weer te klaren.

Stress is ook een grote energie vervuiler. Het blokkeert je energieveld en je wordt erdoor vertroebeld. Stress kan je makkelijk aan de grond houden door de dichte en zware energie die het meebrengt. Om jezelf of iemand in je omgeving te helpen om deze lading kwijt te raken, kan het zuiveren met white sage je daarbij helpen.

Met witte salie geef je je leef -of werkomgeving en je geest een energetische schoonmaak. Oordeel zelf wat het voor jou doet door het te ervaren.


Wanneer kan ik nog meer witte salie gebruiken?

Witte salie gebruiken wordt bijvoorbeeld aangeraden als je een nieuwe woning betrekt. Ontdoe je nieuwe stek van alle oude negatieve energie die je voorgangers hebben achterlaten.

Witte salie gebruikenBen je een coach of therapeut en ontvang je veel mensen in dezelfde ruimte? Ook dan is het goed regelmatig te reinigen met witte salie.

De rook en geur die vrijkomt bij het verbranden hebben ook nog andere functies. De krachtige geur kan voor ontspanning en helderheid zorgen tijdens meditatie. Wie niet zo houden van die geur zijn muggen en motten. Verspreid wat van de rook en ze zullen op afstand blijven. Salie is dus een heel natuurlijk anti muggen middel.

Ook zijn er mensen die bijvoorbeeld maandelijks tijdens het schoonmaken van het huis witte salie gebruiken. Ze doen een aantal druppels salie-olie bij het schoonmaaksopje en maken hiermee hun huis schoon. Zo voeg je bij het huishouden een lichte vorm van energetische reiniging toe.

Ben je wat gespannen of zit je veel in je hoofd? Dan kan het branden van witte salie geurkaarsen of wierook helpen. De geur heeft namelijk een rustgevende werking. Of gebruik salie massage olie voor een reinigende en kalmerende massage.


Hoe gebruik je witte salie?


Witte salie kun je in meerdere varianten verkrijgen. Het energetisch reinigen met de rook van salie wordt ook wel smudgen genoemd.

Het doel van smudgen is om de energiestromen te verbeteren. Smudge staat voor smeulend vuur. Om te smudgen wordt de Californische white sage gebruikt. Dit is een zuivere, onbewerkte witte salie en is het meest geschikt om te zuiveren.

Steek de losse salie of sage-stick aan zodat er een vlam ontstaat. Door het vuur na enkele secondes uit te blazen, zal de salie gaan gloeien en roken. Het is belangrijk om de vlam dus uit te blazen anders krijg je vooral zwarte dichte rook en is bovendien je salie binnen 'no-time' opgebrand.

Hoeveel salie gebruiken om te branden?

Als je losse salie gebruikt voor een reinigingsritueel van een kamer, dan heb je een paar blaadjes of een takje nodig. Je hoeft dus niet een hele zak salie te gebruiken. Hoe groter de ruimte, hoe meer witte salie je uiteraard nodig hebt.

Hoeveel salie gebruiken, is ook per persoon en per sessie verschillend. Soms voel je dat een lichte reiniging voldoende is, andere keren ben je langer bezig met de schoonmaak en wil je meer rook gebruiken.

Witte Salie branden in Abalone schelp

Naast de salie heb je een schelp nodig. Witte salie branden in een Abalone schelp komt het meest voor. Deze schelp wordt ook wel kroonjuweel van de oceaan genoemd. De schelp heeft een positieve en zuiverende werking.

Je steekt de blaadjes losse salie aan in de abalone schelp die je wat bedekt met zand. Vervolgens verspreid je de rook met je handen of met een smudge-veer.

Salie branden in Abalone schelpJe kunt ook een sage smudge stick gebruiken. Dit zijn witte salie blaadjes gebundeld in een stick. Je steekt hiervan het topje aan en blaast het dan uit zodat het gaat gloeien. Als er rook ontstaat, is je salie stick klaar voor gebruik.

 

Als je ervoor kiest om losse witte salie te branden met een abalone schelp dan zijn alle elementen erbij betrokken:

 

Aarde = witte salie

Lucht = rook

Water = schelp

Vuur = branden


Hoe reinig je een ruimte door te smudgen met witte salie?


Bij het smudgen van je huis of werkruimte zorg je ervoor dat de witte salie rook in de hele ruimte komt. Zet altijd je ramen en deuren open, zodat de negatieve energie met de rook naar buiten kan. Werk dan ook altijd naar een deur of raam toe in de ruimte waar je bent. Neem de tijd om je huis met salie te reinigen, maak er geen haastklus en zorg dat je niet gestoord kunt worden.

Heb je meerdere verdiepingen? Begin dan op de hoogste. Zorg dat je alle hoeken goed meeneemt en ga langs alle wanden naar beneden. Laat de witte salie rook onder kasten en bedden komen en je kunt ook kastdeuren en lades openzetten voor een complete en grondige reiniging.

Ben je fan van de kringloop? Reinig die spullen dan extra goed, want de kans is groot dat daaraan nog wat overbodige energie kleeft. Ook nadat je veel mensen hebt ontvangen in je huis of in de werkruimte, kan het prettig zijn om met salie de energie en lucht te zuiveren.

Geur: hoe ruikt witte salie?

De geur van witte salie is een wat aparte, doordringende geur. Het is niet echt zoet of kruidig, maar wel een 'zware' geur. Veel mensen moeten echt even wennen aan de geur van salie. Salie is ook niet bedoeld om een heerlijk te ruiken, maar om te reinigen te natuurlijk, dus de geur is wat dat betrefd van ondergeschikte rol. Vind je salie rook echt te heftig, begin dan eerst eens met wierook of geurkaarsen en bouw het zo op, wellicht dat je er op den duur wat meer aan kan wennen.Hoe reinig je lichaam en ziel door te smudgen met white sage?


witte salie wierookMet witte salie kun je niet alleen ruimtes, maar ook mensen reinigen. Bij het smudgen van personen, bij jezelf of iemand anders, laat je de rook langs het lichaam gaan.

Begin ter hoogte van je hart en strijk dan de rook over je hoofd naar beneden. Ga langs je armen en daarna via je benen richting de aarde. Haal een aantal keer diep adem via je neus en adem/zucht stevig uit door je mond. Visualiseer hierbij hoe alle vervuilde energie uit het lijf stroomt en meegevoerd wordt door de rook en in de aarde wegzakt.

De rook is uiteraard niet bedoeld om langdurig in te zitten. Het is bedoeld om te reinigen als je voelt dat het nodig is. Wil je wel vaker genieten van de ontspannende werking van witte salie, gebruik dan witte salie wierook, salie kaarsen of witte salie olie. Deze kun je wel regelmatig gebruiken om een ruimte te voorzien van een fijne en heldere energie.

Een alternatief: Heilig Hout (Palo Santo)


Heilig Hout Palo Santo

Als je om welke reden dan ook liever geen white sage wilt gebruiken, maar wel graag je huis of werkruimte wilt reinigen, dan zou je Heilig Hout eens kunnen proberen. De geur is zoet en aangenaam. Lees hier meer over Heilig Hout, ook wel Palo Santo genoemd.

Het is verkrijgbaar in houtstukjes, kegeltjes, wierook en geurkaarsen. Het is een goed alternatief voor mensen die de geur van witte salie echt te heftig vinden.


Witte salie (Salvia Apiana) assortiment in onze online yogawinkel


Yogawinkel
Yogakledingonline.nl heeft een breed assortiment witte salie van de beste kwaliteit. Je kunt kiezen uit losse witte salie blaadjes in zakjes van 25, 50 of 100 gram of verschillende maten smudge sticks en bundels. Ook voor prachtige abalone schelpen kun je bij ons terecht. Ze zijn prachtig om te zien en allemaal uniek.

Is smudgen voor jou iets te heftig of wil je het rustig opbouwen? Bekijk dan het assortiment salie wierook in (verkrijgbaar in stokjes of kegeltjes van diverse merken) of de mooie geurkaarsen, die tot wel 50 uur branden. Je kunt ook een paar druppels salie-olie in een oliebrander doen, op die manier is de geur minder heftig dan bij het smudgen. Ben je helemaal gek op salie? Dan is de massage olie een echte aanrader!