Top

Spirituele Wenskaarten

Spirituele wenskaarten


Er is altijd een reden voor een kaartje. Zelfs als er geen reden is, is dat ook een reden (snap je hem nog?). Met de snelle digitale ontwikkelingen van de laatste jaren, met name op het gebied van social media, is analoge communicatie een beetje op de achtergrond geraakt. Appen, Snappen, Tweeten, Insta-en is natuurlijk allemaal super handig en snel, maar een beetje onpersoonlijk is het ook wel. Even een appje met:


‘Gefeliciteerd!! [ballon emoji] [ballon emoji] [confetti emoji] [confetti emoji] [hartje emoji]’


of


‘Gecondoleerd lieverd [hartje emoji]. Je oma was een schat [emoji met halo boven ‘t hoofd] [kus met hartje emoji]. Sterkte! [hartje emoji] [hartje emoji]’


is binnen tien seconden verstuurd, maar ook weer net zo snel vergeten (helaas). Dit is jammer. Want de boodschap komt altijd vanuit een goede bedoeling. Je wilt iemand laten weten dat je aan hem/haar denkt. Wat de gelegenheid ook is. En ook als er geen specifieke gelegenheid is.


We hebben het allemaal druk. Elke dag weer. Zelfs het weekend is niet meer om uit te rusten, maar om werk of andere dingen in te halen. Dit samen met de digitalisering van onze communicatie zorgt er voor dat we ons tegenwoordig soms best alleen kunnen voelen. Ondanks de 122 ‘likes’ op je laatste food-post op Instagram. Het is daarom heel fijn om soms een persoonlijke boodschap van iemand die je naast staat te mogen ontvangen. Als je ziet dat iemand de moeite doet om een paar lieve zinnen speciaal voor jou op te schrijven. Vervolgens naar de brievenbus te lopen en deze persoonlijke boodschap naar je toe te sturen. Zodat jij hem de volgende dag in je handen kan houden. Kan voelen. Is dat iets heel moois en bijzonders.


Spirituele wenskaarten

Een spirituele wenskaart is niks zweverigs. Integendeel. Het zijn bijzondere kaarten met een boodschap met een diepere betekenis dan alleen ‘gefeliciteerd!’. De teksten gaan over diepere ervaringen en gevoelens. Ze raken je ziel.  Ze zorgen voor een lichtpuntje. Een verlichtingsmoment. Zo’n moment waarop je iets ziet of hoort en denkt ‘dat is het’, ‘dit klopt helemaal’.


In onze new age en yoga webshop hebben we een ruim aanbod aan mooi en bijzondere spirituele wenskaarten en ansichtkaarten. Deze kaarten zijn niet gemaakt voor een specifieke gelegenheid, maar bevatten meer universele boodschappen.


De teksten op een spirituele kaart kunnen ook wel ‘boeddha spreuken’ of boeddha wijsheden’ genoemd worden. Een boeddha wenskaart kan bijvoorbeeld een spreuk bevatten als: ‘a journey of a thousand miles starts with one step’. Het mooie aan yoga kaarten als deze is dat ze voor verschillende gelegenheden verstuurd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan de ‘duizend mijl’ die iemand af moet leggen als hij/zij net iemand verloren is. De weg lijkt lang, maar begint altijd met 1 stap. Maar ook voor een geboorte is een boeddha wenskaart als deze geschikt. Het pasgeboren kindje heeft een heel leven voor zich, ‘een weg van duizend mijlen’, maar verder dan dit moment, deze ene stap die je nu zet, kan je niet kijken.


Universele wensen

De boeddha spreuk wenskaarten bevatten universele uitspraken waardoor ze nagenoeg voor elke situatie of gelegenheid wel toepasbaar zijn.


‘Vandaag is het begin van de rest van je leven.’ Deze uitspraak gecombineerd met de prachtige foto op de kaart is een kadootje voor iedereen die een verandering doormaakt of wie op het punt staat een verandering door te maken. Het kan zowel een steuntje in de rug zijn als een positieve affirmatie van een nieuwe positieve weg.


‘Life isn’t about finding yourself, life is about creating yourself.’ Als herinnering dat je altijd zelf het heft in eigen handen hebt. Wat je ook wilt, waar je ook gaat, jij bent de baas en jij bepaald.


‘Do what seems to be impossible.’ Laat iemand weten geen genoegen te nemen met minder. Zich niet te laten stoppen door regels of meningen van anderen. En er vooral voor te gaan!


‘Geef licht door, door licht te zijn.’ Wees een spiegel en laat iemand zien dat je zelf bepaald hoe anderen zich naar jou te gedragen.


Symbolische wenskaarten

Een beeld kan meer zeggen dan duizend woorden. Daarom hebben we in ons uitgebreide assortiment spirituele kaarten ook wens- en ansichtkaarten die geen tekst bevatten. Op deze kaarten staat een spiritueel symbool of een inspirerende afbeelding. Wenskaarten met spirituele symbolen zijn bijvoorbeeld onze chakra wenskaart, flower of life wenskaart, good luck wenskaart met klavertje vier, een prachtige lotus wenskaart en de Ohm wenskaart. Al deze symbolen staan voor bepaalde waardes en houdingen in het leven.


Met onze spirituele wenskaarten kan je zowel jezelf als een ander blij maken. Zie je er iets tussen wat je heel erg aanspreekt? Maak jezelf eens blij met een klein kadootje in de vorm van een mooie kaart met inspirerende spreuk of afbeelding. Zet hem neer in huis of hang hem op en geef jezelf een dagelijkse herinnering aan een waarde die belangrijk voor je is. Of maak iemand anders blij met een persoonlijk gebaar. Neem net iets meer tijd en aandacht dan het Appje van tien seconden en je geef een naaste een positieve boots.


Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden om ook spirituele wens- en ansichtkaarten te gaan kopen voor jezelf of iemand anders? Neem dan gerust een kijkje in ons uitgebreide assortiment. In onze Yogakledingonline webshop hebben we nu ook setjes van tien kaarten. Zo bespaar je op je aankoop en heb je gelijk een voorraadje met bijzondere spirituele wenskaarten. Als je de kaart(en) vandaag voor 17.00 uur besteld, heb je ze tevens morgen al in huis!