Green Tree

Green Tree

Nag Champa

Nag Champa

Morning Star

Morning Star

Hem

Hem

Iedereen die het wel eens gebruikt heeft weet hoe geweldig het is. Wierook laat een kamer heerlijk ruiken en het is hartstikke rustgevend. Maar wat wierook nou eigenlijk is en waarvoor het allemaal gebruikt wordt weten veel mensen niet. Als je dit wilt weten voordat je het gaat aanschaffen, lees dan vooral even verder. Wij vertellen je namelijk graag meer over de bekende brandbare stokjes. Waar wordt het van gemaakt, hoe gebruik je het en wat heb je hier allemaal voor nodig. Wij vertellen het je allemaal zodat je alles weet wat je moet weten over de wierook in ons Home & Lifestyle assortiment voordat je het aanschaft.

De herkomst van wierook

Als je wilt weten wat de herkomst is van het product wat je vandaag de dag in huis kunt halen moet je duizenden jaren terug in de tijd gaan. Het gebeurde toen namelijk al dat er blaadjes, schors en andere bestanddelen werden verbrand als eerbetoon aan de Goden. Het was bij bepaalde middelen ook zo dat men hiervan in een andere gemoedstoestand raakte. Het gebruik van wierook was in veel landen erg bekend maar het werd steeds minder gedaan sinds de opkomst van de wetenschap. Het werd meer gezien als magisch bijgeloof waardoor wierook branden ongebruikelijker werd. Het is echter nooit volledig weggeweest maar sinds de jaren 60 kwam het branden hiervan weer steeds meer terug.

Hoe wordt wierook gemaakt?

Het ruikt heerlijk tijdens het opbranden maar voordat je dit kunt doen moet de wierook eerst gemaakt worden. Wanneer jij het in de winkel koopt zijn de materialen namelijk allemaal al bewerkt zodat jij het kunt gebruiken. Wierook wordt gemaakt uit een combinatie van aromatische grondstoffen met gom of hars. De basis is een stokje gemaakt van bamboe, dit wordt gespleten vanaf de grotere stam. Dit stokje wordt gebruikt om de bestanddelen omheen te draaien. Er kunnen ook andere houtsoorten gebruikt worden die elk een eigen geur afgeven. De hars of gom wordt gemengd met de aromatische grondstoffen, olie en water waardoor het een plakkerig geheel wordt. Dit geheel wordt om het stokje heen gedraaid. Als dit klaar is moet het een nacht drogen en daarna is de wierook klaar om gebruikt te worden.

Het opbranden in huis

Om deze heerlijk geurende stokjes op te laten branden heb je niet veel nodig maar het moet wel veilig gebeuren. Je kunt het niet laten branden en het plat op een tafel neerleggen. De meeste mensen zullen hierbij gebruik maken van een wierookhouder. Deze biedt ruimte voor één of meerdere stokjes en sommige ook voor een wierook kegel. Hier plaats je de wierook op zodat deze veilig kan branden. Je zal al snel merken dat de geur zich zal gaan verspreiden door de ruimte waardoor je kunt genieten van de heerlijke geur.

Kiezen voor de juiste wierook

Elke wierook heeft door de bestanddelen een andere werking. Dit komt door de ingrediënten en de geuren die daarvan af komen. Afhankelijk van het doel voor de wierook is het belangrijk om de juiste variant te kiezen. Ga je voor ontspanning dan is lavendel een goede optie. Is het nodig om een ruimte te reinigen en vrij te maken van negatieve energie dan is witte salie aan te raden. Bij elk product vind je een omschrijving waarin je meer leest. Hierdoor weet je precies de werking zodat je altijd het goede product kunt aanschaffen. Je kunt ook meerdere stokjes tegelijk branden waardoor de werkingen gecombineerd worden.

De opties binnen ons assortiment

Wanneer je binnen ons assortiment met wierook gaat kijken zie je snel dat wij veel verschillende geuren aanbieden. Deze zijn onderverdeeld in 4 merken met elk andere eigenschappen en kwaliteiten. Het is belangrijk om de tijd te nemen zodat je de juiste variant kiest. De merken die wij aanbieden zijn:

  • Green tree
  • Hem
  • Nag Champa
  • Morning star

Binnen deze merken vind je een grote hoeveelheid met verschillende producten. Deze zijn allen gemaakt van verschillende grondstoffen met hun eigen werking. Bij de merken lees je meer over de achtergrond wat het gebruik van de wierook een heel andere belevenis maakt.

Bestel wierook bij Yogakleding Online

Zoals je hebt kunnen lezen heeft wierook veel werkingen die al ver terug in de tijd bekend waren. Zoals het ooit goed werkte is dat nu nog steeds zo. Maak daarom gebruik van de juiste grondstoffen en geuren om het effect goed te merken. Doordat bij al onze producten een duidelijke omschrijving staat is het kiezen van de juiste variant erg eenvoudig. Als je hier toch nog vragen over hebt kun je deze uiteraard stellen en dan helpen wij je met alle plezier verder. Plaats vandaag nog je bestelling voor 17:30 uur bij Yogakleding Online en dan heb je de wierook de volgende dag al in huis.

Lees meer
Lees minder