17 Producten

Naast yoga kleding bieden wij ook veel andere producten aan waaronder etherische olie. Deze oliën zijn op diverse manieren te gebruiken en dragen bij aan lichamelijke en geestelijke gezondheid. Elke olie heeft een andere werking en deze zijn ook met elkaar te combineren. Het is belangrijk om hierbij goed te weten welk product je nodig hebt. Daarom hebben wij uitgebreide omschrijvingen staan zodat je de juiste etherische olie kunt kiezen. Als je verder leest ontdek je meer over ons assortiment en leer je de toepassing hiervan in jouw leven. Wij hebben een uitgebreid assortiment waardoor er voor jou zeker een goede optie te vinden is.

Wat is etherische olie?

De letterlijke betekenis is vluchtige olie. Dit wil zeggen dat de olie met het gebruik snel vervliegt ofwel in de huid intrekt. Sommige varianten zijn alleen uitwendig te gebruiken. Als je de olie gebruikt om de huid mee in te smeren is dit een erg prettige eigenschap. Etherische olie wordt echter vaak gebruikt om mee te masseren en dan is een combinatie met andere olie nodig. Etherische olie wordt gewonnen uit plantaardige materialen welke gecombineerd worden. Hoe kostbaar de variant is hangt helemaal af van de planten, zaden, vruchten of bloemblaadjes die er worden gebruikt. Deze oliën hebben allemaal een bepaalde werking op het lichaam waardoor de juiste echt kan bijdragen aan een betere gezondheid.

Kiezen voor een natuurlijke variant

Er zijn veel verschillende varianten verkrijgbaar waardoor het dus erg belangrijk is te kijken naar de kwaliteit. Als de etherische olie erg is verdund met andere olie zal de werking heel anders uitvallen als een volledig natuurlijke variant. In de olie hoort er gebruik gemaakt te worden van natuurlijke producten waarvan de werking duidelijk is. Er wordt vaak gebruik gemaakt van geur extracten en deze kunnen zowel natuurlijk als kunstmatig zijn. Binnen ons assortiment vind je natuurlijke producten omdat deze veelal de beste werking hebben. Je voorkomt hiermee dat je chemische producten gebruikt welke voor veel mensen een negatief effect teweeg brengen.

Het gebruik van een etherische olie op de huid

Etherische olie kan op verschillende manieren gebruikt worden. Veel varianten zijn erg geschikt voor gebruik via de huid. Dit kan je doen door de huid in te smeren met de olie welke dan snel zal intrekken. Ook kan je ervoor kiezen om hiermee te masseren. Omdat Etherische olie snel vervliegt is het dan nodig om deze te vermengen met andere olie. Deze zal ervoor zorgen dat het geheel langer bruikbaar blijft om mee te masseren en niet binnen enkele minuten is ingetrokken. Of de olie geschikt is voor de huid lees je in de omschrijving bij het product zelf.

Inademen middels een oliebrander of diffuser

Het is niet met elke olie mogelijk maar bepaalde varianten zijn te gebruiken via inademing. Hiervoor maak je gebruik van een oliebranden of een diffuser. Hier doe je de olie in waarna je de brander aandoet. Hierdoor zal de etherische olie beginnen te verdampen en zal je deze inademen. Deze manier van gebruik is erg efficiënt voor het reinigen van de luchtwegen en holtes. Het is echter niet aan te raden voor kinderen onder de 6 jaar en zwangere vrouwen. Hiermee moet je niet zelf gaan experimenteren, gebruik de olie alleen zoals wordt aangegeven dat dit kan. Etherische olie is sterk geconcentreerd en er moet verstandig mee worden omgegaan.

Mengen met een basis olie

Als je etherische olie wilt gebruiken op de huid kan het soms nodig zijn deze te vermengen. Dit doe je als je het wilt gebruiken in bad of als massageolie. Het is belangrijk om niet zomaar te mengen met de eerste olie die je tegenkomt. Door de werking van de olie wil je niet een middel gebruiken wat deze werking tegengaat of wat allerlei chemische bestanddelen heeft. Wij hebben in ons assortiment basisolie welke geschikt is om de etherische olie mee te mengen. Je hoeft hiervan slechts een paar druppels te gebruiken. Het is bij etherische olie niet verstandig deze in pure vorm op de huid aan te brengen, het gebruik van 1-2 druppels is vaak al genoeg maar dit kan niet goed over de huid verdeeld worden. Daarom wordt er dus gebruik gemaakt van basisolie om mee te mengen.

Bestel etherische olie bij Yogakleding Online

Bij ons vind je een ruim assortiment met olie voor iedereen. Zoals je hebt kunnen lezen heeft etherische olie geweldige werkingen. Het is belangrijk om te kiezen voor een kwalitatieve en natuurlijke variant en deze vind je dan ook binnen ons assortiment. Lees voor het aanschaffen de omschrijving bij het product goed door en gebruik het alleen op de geadviseerde manieren. Als je vandaag voor 17:30 een bestelling plaatst heb je jouw etherische olie de volgende dag al in huis. Heb je eerst nog vragen dan kan je deze uiteraard aan ons stellen, wij zullen jou dan helpen bij het maken van een passende keuze. Bestel vandaag nog jouw etherische olie uit ons Home & Lifestyle assortiment bij Yogakleding Online.

Lees meer
Lees minder