Top

Boek 'Schoonheid is jezelf zijn'

  • Cover schoonheid is jezelf zijn
  • Hby cover back
  • Logo hby
FullFullFullFullFull
(5 / 2 KLANTREVIEWS)
24,95


 

Boek 'Schoonheid is jezelf zijn'

Happy Beautiful You, Anouk Dijkstra 

 


Vrouwen over schoonheid en het schoonheidsideaal

 

Veel vrouwen zijn niet tevreden over hun uiterlijk. Maar wat is échte schoonheid? Schoonheid is een betrekkelijk begrip, zeker als je kijkt naar wat mensen vroeger mooi vonden en wat tegenwoordig als schoonheidsideaal geldt. Lang en slank? In de oertijd vonden ze dat niet mooi. In dit fascinerende fotoboek zijn 75 bekende en onbekende vrouwen gefotografeerd van alle leeftijden en vertellen zij openhartig over hun geheel verschillende kijk op schoonheid en hun weg naar zelfacceptatie. De centrale vraag is of er daadwerkelijk een schoonheidsideaal bestaat? En zo ja in hoeverre worden vrouwen daardoor beïnvloedt? Zo vertelt een topmodel dat schoonheid niet altijd gelukkiger maakt en komen ook vrouwen met zware brandwonden en lichamelijke beperkingen (door ziekte of aangeboren) aan het woord, die tevreden zijn met hoe ze eruit zien. Maar ook, hoe ervaart zwemster Ranomi Kromowidjojo schoonheid en wat betekende het voor actrice Monique Rosier, toen ze zich bevrijdde uit de hel die boulimia heet. 

 

Vrouwen….allemaal geven ze een eerlijke kijk op wat schoonheid betekent. 'Pas in de wereld van psychiatrie zag ik wat echte schoonheid is,' zegt één van hen. 'Het niet goed kunnen zien geeft me juist meer rust,' zegt een vrouw die bijna blind is. De indrukwekkende verhalen hebben één overeenkomst; schoonheid is pas echt schoonheid als je accepteert wie je werkelijk bent.

 

Via social media en stichtingen (zoals Down Syndroom Stichting, Roos Prommenschenckel Stichting en Borderline Stichting) konden vrouwen zich voor dit boek aanmelden. En dat deden ze massaal. De fotoshoots hadden als doel om al deze vrouwen een mooie dag te bezorgen en zelfacceptatie te bevorderen. 

 

Anouk Dijkstra (1981) had jarenlang moeite zichzelf te accepteren. Als bedenker van het non-profit initiatief Happy Beautiful You (www.happybeautifulyou.nlstimuleert ze mensen te kijken naar kracht, schoonheid en kwaliteiten van zichzelf en hun omgeving. Eerder verscheen haar tekstenbundel: 'De geboorte van de perfecte ik’. Het project Happy Beautiful You zet zich belangeloos in om schoonheid te laten zien van mensen ongeacht afkomst, leeftijd, ziekte, lichamelijke of geestelijke beperking. Kerndoel is zelfacceptatie en positieve beeldvorming rondom schoonheid en kwaliteiten van mensen. 


YogaKledingOnline.nl, onderdeel van Badu Trading, zet zich belangeloos in en biedt dit prachtige boek online aan. Wij steunen het initiatief van Anouk Dijkstra en alle vrouwen die een bijdrage hebben geleverd aan het onstaan van het boek en hopen dat velen geinspireerd worden door de foto's en verhalen. You are nothing less than beautiful!!
Namaste, namens Team Badu, Rosa den Houdijker

 

 


Productdetails:
Titel: Schoonheid is jezelf zijn 
ISBN: 97890 8221 5502 
Omvang: 112 pagina’s
Uitvoering: Hardcover
Formaat: A4
 

KLANTREVIEWS (2)
FullFullFullFullFull (5 / 2 KLANTREVIEWS)

Ans (19-05-2014) FullFullFullFullFull Schitterende foto's en mooie uiteenlopende verhalen.

Roos (01-05-2014) FullFullFullFullFull Prachtig fotoboek!

LEUK TE COMBINEREN MET: