Top

Dromenvangers

dromenvangers

Dromenvangers


De legende van de Indianen vertelt dat wanneer je een dreamcatcher boven je bed hangt of voor het raam, de nare dromen in het net blijven hangen en de mooie dromen hun weg vinden naar de dromer. Een leuk en spiritueel cadeau voor jong en oud! May all your happy dreams come true....
De collectie fairtrade dromenvangers van yogakledingonline.nl zijn bewerkt met schelpen in plaats van veren. Van veren is namelijk moeilijk te controleren of ze op een diervriendelijke, eerlijke en duurzame wijze verkregen zijn.

Verschillende kleuren dromenvangers en hun betekenis


Kleuren DromenvangersIn ons assortiment vind je verschillende kleuren dromenvangers. Kleuren hebben een betekenis en kunnen vaak iets zeggen over een fase of situatie in je leven. Daarnaast kun je lek kleur koppelen met een van de zeven energies centra in ons lichaam, de chakra's. Hieronder lees je welke symboliek een bepaalde kleur dreamcather heeft.

Dromenvanger Wit

De kleur wit staat voor eenheid, puurheid, reinheid en hoop. Deze kleur wordt ook wel verbonden met het zevende chakra of het heldere levenslicht waarmee we allemaal worden geboren. De witte dromenvangers stralen rust uit en passen in elk interieur.

Dromenvanger Roze

Roze staat symbool voor compassie, liefdevolle intentie, gezondheid en welzijn. De kleur rose wordt naast blauw ook gerelateerd aan het hart chakra, het 4e chakra. Onze roze dromenvanger is fel gekleurd en is natuurlijk een perfect kraamcadeau voor de geboorte van een meisje.

Dromenvanger Paars

De kleur paars staat voor wijsheid, waarde, spiritualiteit en innerlijk weten. Als het paars meer naar donkerblauw neigt, dan noem je dit indigo. Neigt het meer naar een warme paars dan noem je het violet. Indigo is de kleur die bij het Derde oog chakra past (het 6e chakra) en violet is de kleur van het 7e chakra, de kruin. Onze paarse dromenvangers zijn violet-kleurig.

Dromenvanger Groen

Groen staat voor natuur, een nieuw begin, groei en bloei. Het is verbonden met het vierde chakra, het hartchakra. De kleur wordt daarom ook vaak gekoppeld met onvoorwaardelijke liefde en mededogen. De groene dromenvangers in ons assortiment zijn heel leuk als subtiele versiering in de tuin.

Dromenvanger Blauw of Turquoise

Blauw of turquoise is de kleur van rust, vertrouwen en integriteit. Het vijfde chakra, de keelchakra, heeft een blauwe kleur en staat onder andere symbool voor communicatie in de breedste zin van het woord. De blauwe dromenvanger is een leuk kraamcadeau bij de geboorte van een jongen, maar zijn ook een gewilde kleur voor volwassenen.

Dromenvanger Zwart

Zwart staat voor kracht en mysterie. Ook wordt het geassocieerd met de dood en transformatie. Daarnaast is zwart (en bruin) de kleur van de aarde, een van de 4 elementen volgens de Feng Shui. De zwarte dromenvangers zijn verkrijgbaar in twee maten: een lengte van 30 cm en 50 cm.

Dromenvanger Chakra of Multicolor

In de multicolor chakra dromenvangers komen alle 7 kleuren van de chakra's voor. Dit zijn rood (1e), oranje (2e), geel (3e), groen (4e), blauw (5e), violet (6e) en indigo (7e chakra). De multicolor dromenvangers zien er ontzettend vrolijk uit en vallen op in elk interieur. Ook in de tuin geven deze dromenvangers een feestelijke touch.

Dromenvanger Groot en Klein, de formaten


We hebben op dit moment twee maten dreamcatchers.

De Dromenvanger Groot heeft een totale lengte van ongeveer 50 cm. Dit is gemeten van de bovenkant van de hoepel t/m de onderste schelp. De hoepel heeft een doorsnede van 22 centimeter. De Dromenvanger Klein heeft een lengte van totaal 30 centimeter (gemeten van bovenkant hoepel tot en met het onderste schelpje. De cirkel heeft een diameter van ongeveer 11 cm. 

Note: omdat de dromenvangers met de hand gemaakt worden kan er een paar centimeters verschil in lengte zitten soms, maar dit is minimaal. Aan beide formaten droomvangers zitten nog vier kleinere webben, zoals op de foto's te zien is.

PS: in de shop krijgen we soms de vraag of een dromenvanger gevaarlijk is. Ons inziens is dit zeker niet geval. Het is het verhaal en de mooie intentie van dromenvangers die waarde hebben, maar het is geen gekke magie. De legende vertelt een mooi symbolisch verhaal, dat vandaag de dag nog steeds leeft. En juist dit verhaal kan voor kinderen helpen om bijvoorbeeld beter te slapen. Er is niet bewezen dat dromenvangers echt werken, maar er zijn wel al vele boeken geschreven en studies gedaan naar de kracht van intentie :-).

Wil je meer lezen over de symboliek en betekenis van dromenvangers?

Lees dan hier het artikel 'Dromenvanger Betekenis: Geschiedenis, Legende & Oorsprong van Dreamcatchers'